Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες κατά τα χθεσινα επεισόδια
  • [02] Ένοχες κρίθηκαν η μητέρα και η γιαγιά νεογέννητου που είχε βρεθεί νεκρό σε χωματερή
  • [03] Κλειστή από το απόγευμα η νέα εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου
  • [04] Μεγάλη απεργία στην Lufthansa
  • [05] Ανατολικά στον Ινδικό Ωκεανό μετατοπίστηκαν οι έρευνες για το Boeing
  • [06] «Ride now» προτρέπει έκθεση με αντικείμενα εμπνευσμένα από το ποδήλατο

  • [01] Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες κατά τα χθεσινα επεισόδια

    Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χθεσινό συλλαλητήριο, στην οδό Σταδίου. Συνολικά προσήχθησαν οκτώ άτομα, αλλά τα τέσσερα αφέθηκαν ελεύθερα.

    [02] Ένοχες κρίθηκαν η μητέρα και η γιαγιά νεογέννητου που είχε βρεθεί νεκρό σε χωματερή

    Ένοχες κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο του Πύργου η 21χρονη μητέρα και η 45χρονη γιαγιά ενός νεογέννητου που είχε βρεθεί νεκρό τον περασμένο Αύγουστο, σε χωματερή των Λεχαινών Ηλείας. Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε στην 45χρονη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στην 21χρονη ποινή δεκαετούς κάθειρξης. Οι συνήγοροι υπεράσπισης άσκησαν έφεση κατά της απόφασης, χωρίς όμως να υπάρξει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στις φυλακές. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι φοβήθηκαν την αντίδραση από το οικογενειακό, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον τους, αφού η 21χρονη ήταν ανύπαντρη.

    Το νεογνό είχε βρεθεί νεκρό, τυλιγμένο σε σεντόνι, από μία αλλοδαπή γυναίκα στις 12 Αυγούστου του 2013. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα του νεογνού, μαζί με την 45χρονη μητέρα της, είχαν προαποφασίσει τη θανάτωσή του, αμέσως μετά τη γέννησή του στις 8 Αυγούστου, προκειμένου να αποκρύψουν το γεγονός από το οικογενειακό τους περιβάλλον και το είχαν τοποθετήσει σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο σπίτι τους στο Νιοχώρι Ηλείας.

    [03] Κλειστή από το απόγευμα η νέα εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου

    Κλειστή λόγω έργων θα παραμείνει η νέα εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου από τις 16:00 σήμερα έως τις 07:00 αύριο, στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Σελινανιτίκων Αχαΐας. Σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα γίνουν εργασίες για την κατεδάφιση γέφυρας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται μέσω των κόμβων Αιγίου και Σελινανιτίκων, στην παλαιά εθνική οδό.

    [04] Μεγάλη απεργία στην Lufthansa

    Οι πιλότοι της Lufthansa άρχισαν σήμερα τριήμερη απεργία, με το γερμανικό αερομεταφορέα να ακυρώνει 3.800 πτήσεις της, παραλύοντας την εναέρια κυκλοφορία σε μια κινητοποίηση που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στα χρονικά της αεροπορικής εταιρίας. Η διαμάχη για τις αποδοχές και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι οι λόγοι που το συνδικάτο Cockpit, το οποίο εκπροσωπεί 5.400 πιλότους, κάλεσε σε απεργία από σήμερα στις 01.00 έως τις 00.59' του Σαββάτου, θέλοντας να υπογραμμίσει το αίτημά του να διατηρηθεί ένα καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης. Η Lufthansa κάλεσε σε νέες συνομιλίες. Η κινητοποίηση επηρεάζει τις επιβατικές πτήσεις της Lufthansa, της θυγατρικής της Germanwings και τις εμπορευματικές πτήσεις της Cargo.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας, 425.000 ταξιδιώτες θα επηρεαστούν έως την πρώτη πρωινή του Σαββάτου. Η Lufthansa για να αποφευχθεί αναστάτωση, ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους με e-mails προτείνοντάς τους να πετάξουν με άλλες αεροπορικές εταιρίες. Από χθες, περί τις 60 πτήσεις έχουν ακυρωθεί ώστε οι διερχόμενοι επιβάτες να μην εγκλωβιστούν στη Γερμανία.

    [05] Ανατολικά στον Ινδικό Ωκεανό μετατοπίστηκαν οι έρευνες για το Boeing

    Ένα βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο, το HMS Tireless, πρόκειται να συμμετάσχει στις έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για το αγνοούμενο αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών, όπως έγινε σήμερα γνωστό. Οι αυστραλιανές Αρχές ανακοίνωσαν ότι η ζώνη των ερευνών για την πτήση MH370 μετατοπίστηκε 500 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά και επικεντρώνεται τώρα σε μία ζώνη περίπου 1.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ. Ανώτατοι αυστραλοί αξιωματούχοι προειδοποιούν, ωστόσο, ότι η κακοκαιρία και η έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού των συντριμμμιών του αεροσκάφους. «...Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής μας. Το οφείλουμε στον κόσμο, το οφείλουμε σε εκείνες τις οικογένειες να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε την άκρη», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ στον ραδιοφωνικό σταθμό του Περθ Radio 6iX.

    Περίπου δέκα αεροπλάνα και εννέα πλοία από έξι χώρες συμμετέχουν στις έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, που επικεντρώνονται σε μία ζώνη περίπου ίση με το μέγεθος της Βρετανίας, εκεί όπου θεωρείται ότι έχει καταπέσει το αεροσκάφος.Το υποβρύχιο βρίσκεται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και θα συμμετάσχει στις έρευνες μαζί με το ερευνητικό πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού HMS Echo.Και τα δύο πλοία φέρουν προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό και θα αναζητήσουν κάποιο σήμα από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

    [06] «Ride now» προτρέπει έκθεση με αντικείμενα εμπνευσμένα από το ποδήλατο

    Φωτιστικά και γλυπτά από τιμόνια ποδηλάτου, αλυσίδες και ρόδες αλλά και κοσμήματα από μικροεξαρτήματα του δικύκλου, που αποτελεί πλέον τρόπο ζωής για όλο και περισσότερους ανθρώπους, αποτελούν το θέμα έκθεσης που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. «Ride Now» προτρέπει τους επισκέπτες μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων, με καλλιτεχνικές ανησυχίες, που έχει δημιουργήσει αντικείμενα εμπνευσμένα από το ποδήλατο, όπως ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, διακοσμητικά, πίνακες και γλυπτά και τα εκθέτει μέχρι τις 15 Απριλίου στον χώρο «Object», στα Άνω Λαδάδικα.

    Η έκθεση εντάσσεται στο φεστιβάλ «MAKE ART», που υλοποιείται στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών Made in Thessaloniki και συμμετέχουν οι Bord de l' eau design factory, Βουκυκλαράκης Αναστάσης, Δεδονάκη Αναστασία, Κεσίδης Κώστας, Κώστογλου Βασιλική, Lacrimosa, Lane collage, Mπογιατζίδης Γιώργος, Παπαχρήστου Πέλλα, Ρουμελιώτης Βασίλης, Shiny design, Χατζηαγγελή Νατάσα, Δημοσχάκης Θεόδωρος, Γιώργος Μωραϊτόπουλος και Κεχαγιά Δανάη. «Απευθυνόμαστε στον κόσμο που αγαπάει το ποδήλατο και δημιουργούμε διάφορα αντικείμενα γύρω απ΄ αυτό, όπως μια κρεμάστρα που φτιάξαμε, η οποία μπαίνει στον τοίχο ενός διαμερίσματος και εκεί μπορούν να τοποθετηθούν, εκτός από το ποδήλατο, το κράνος ή το πέταλο» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λιάνα Αναστασιάδου από τους Shiny Design.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 April 2014 - 8:30:24 UTC