Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απερρίφθη η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Αν απορριφθεί η πρότασή μας θα καταθέσουμε πρόταση μομφής για το προεδρείο της Βουλής
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Απαράδεκτη κατά το σύνταγμα η πρόταση δυσπιστίας
  • [05] Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών για ερμηνεία της πρότασης δυσπιστίας
  • [07] Συλλαλητήρια σε Σύνταγμα και Ομόνοια για το πολυνομοσχέδιο
  • [08] Μόνος στη δεύτερη θέση και πάλι ο ΠΑΟΚ

  • [01] Απερρίφθη η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

    Απερρίφθη η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι οι βουλευτές του κόμματός του αποχωρούν από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

    [02] Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

    Την αποχώρηση του κόμματος του από την συζήτηση της Ολομέλειας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι τρέμει στην δυνατότητα να ενημερωθεί επί της ουσίας ο ελληνικός λαός για το τριπλό εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, όπως είπε, που διαπράττεται με το νομοσχέδιο και ο υπουργός των Οικονομικών δεν θα έχει την στήριξη της εμπιστοσύνης των βουλευτών.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Αν απορριφθεί η πρότασή μας θα καταθέσουμε πρόταση μομφής για το προεδρείο της Βουλής

    Για κυβέρνηση τρομαγμένη που ψάχνει έωλα επιχειρήματα για να μη γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών αλλά και για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε περίπτωση που δεν την κάνει δεκτή, έκανε πριν από λίγο λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Απαντώντας στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κύριος Τσίπρας αντέτεινε ότι η κυβέρνηση ψάχνει αίολα επιχειρήματα για να την απορρίψει καθώς φοβάται ότι ο υπουργός Οικονομικών της δεν θα τύχει της επικρότησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και θα καταψηφιστεί.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Απαράδεκτη κατά το σύνταγμα η πρόταση δυσπιστίας

    Να απορρίψει ευθύς και αμέσως την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής από το βήμα της Ολομέλειας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτη κατά το σύνταγμα.

    Η πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με το σύνταγμα, όπως είπε ο κύριος Βενιζέλος, δεν μπορεί να υποβληθεί ξανά αν δεν παρέλθει το εξάμηνο από προηγούμενη πρόταση.

    [05] Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

    Μέσα σε μία σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας, η οποία στρέφεται κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για το ζήτημα των τραπεζών. Όπως ειδικότερα αναφέρεται ο κ. Στουρνάρας με το πολυνομοσχέδιο μεθοδεύει το χάρισμα των τραπεζών στους εγχώριους χρεοκοπημένους τραπεζίτες και τα ξένα κερδοσκοπικά funds. Αναφέρεται επίσης ότι εκχωρείται ο έλεγχος των τραπεζών, δηλαδή ο έλεγχος της Οικονομίας σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση και εκχωρείται το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας στις τράπεζες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών και για το ότι με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στο ΤΧΣ να εγκρίνει την πώληση μετοχών σε χαμηλότερη τιμή από την τιμή κτήσης τους και αυτό όπως δηλώνουν ανοίγει διάπλατα το δρόμο για νέες απώλειες του δημόσιου χρήματος το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ταυτόχρονα, όπως καταγγέλλουν, επιβαρύνεται με τις ενέργειες του υπουργού Οικονομικών το δημόσιο χρέος της χώρας και προκλητικά επιχειρείται η προκαταβολική αμνήστευση σε όσους συνυπογράψουν αυτό το έγκλημα εις βάρος της χώρας και της Οικονομίας.

    [06] Σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών για ερμηνεία της πρότασης δυσπιστίας

    Σε εξέλιξη είναι σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων προκειμένου να ερμηνεύσουν το σχετικό άρθρο του κανονισμού σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Πριν λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι αν δεν προχωρήσει στη συζήτηση της πρότασης, θα είναι εκτροπή δημοκρατικά και ηθικά που θα δείχνει φόβο.

    [07] Συλλαλητήρια σε Σύνταγμα και Ομόνοια για το πολυνομοσχέδιο

    Σε εξέλιξη είναι τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τα οποία διοργανώνουν στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ και στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

    Λόγω των κινητοποιήσεων οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια είναι κλειστοί .

    [08] Μόνος στη δεύτερη θέση και πάλι ο ΠΑΟΚ

    Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά από την Καλλονή στην Τούμπα και χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να φτάσει στη νίκη με 2-1 επί της ομάδας της Λέσβου, που είχε προηγηθεί στο 36΄ με τον Περόνε. Η μακεδονική ομάδα έφτασε στο πολύτιμο «τρίποντο», που τη φέρει εκ νέου μόνη στη δεύτερη θέση μετά από 32 αγώνες, με τα τέρματα των Βούκιτς στο 73ο και Κουλούρη στο 84ο λεπτό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 March 2014 - 16:30:28 UTC