Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενστάσεις Γ. Βλάχου και Φ. Αραμπατζή σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου
  • [02] Ενστάσεις από Δ. Τζαμτζή και Ν. Σηφουνάκη σε ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου
  • [03] Ι. Στουρνάρας: Η κυβέρνηση αποδείχθηκε συνεπής
  • [04] Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών, γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
  • [05] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Κυριακή στο Σύνταγμα
  • [06] ΓΣΕΒΕΕ: Η απελευθέρωση του ωραρίου δεν ωφέλησε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [07] Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-0

  • [01] Ενστάσεις Γ. Βλάχου και Φ. Αραμπατζή σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

    Να επιφέρουν τις αναγκαίες βελτιωτικές αλλαγές απόψε σε επίμαχες ρυθμίσεις ώστε να ψηφίσουν οι βουλευτές ένα νομοσχέδιο που είναι μεν καλό αλλά αδικείται από την πολυήμερη συζήτηση «για τα ίδια και τα ίδια» κάλεσε τους υπουργούς ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γ. Βλάχος.

    «Αν το παστεριωμένο γάλα ξεπεράσει τις έξι έως και επτά ημέρες, ξεχάστε την ελληνική κτηνοτροφία και γαλακτοβιομηχανία. Τότε τα πανίσχυρα καρτέλ και πανίσχυρα σούπερ μάρκετ, θα εισάγουν απευθείας στο ράφι γερμανικά και ολλανδικά» είπε η βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.

    [02] Ενστάσεις από Δ. Τζαμτζή και Ν. Σηφουνάκη σε ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου

    Ενστάσεις και παρατηρήσεις για ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου εξέφρασαν στις τοποθετήσεις τους τόσο ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Δάνης Τζαμτζής όσο και ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης. «Δεν μπορούμε να αποστούμε από αυτά που έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Τσαυτάρη και αυτό σχετίζεται με την υπόσταση του ίδιου του Κοινοβουλίου» είπε ο κ. Σηφουνάκης, ενώ ο κ. Τζαμτζής ζήτησε «πάση θυσία να αλλάξει η ρύθμιση για το γάλα και να τεθεί χρονικό περιθώριο για την παστερίωση».

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης έκανε λόγο για κρυφή ατζέντα με τρόικα (ομαδικές απολύσεις, νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών, κ.α.) και κάλεσε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό ώστε «να μην περάσει αυτό το έκτρωμα».

    [03] Ι. Στουρνάρας: Η κυβέρνηση αποδείχθηκε συνεπής

    Η κυβέρνηση αποδείχθηκε συνεπής στα όσα είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, και όσοι επένδυσαν στην καταστροφή και στον φόβο διαψεύστηκαν. Το πολυνομοσχέδιο και κυρίως ο στόχος της καταπολέμησης της ανεργίας, θέτουν πλέον επιτακτικά την ανάγκη για συγκλίσεις και συνεργασίες - τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Ο κος Στουρνάρας, σημείωσε πως η 7μηνη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, όπως αποτυπώνεται στο πολυνομοσχέδιο, επιβεβαιώνει την αλήθεια των κυβερνητικών εξαγγελιών, πως δεν θα λαμβάνονταν νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, θα προέκυπτε δημοσιονομικό πλεόνασμα, η Ελλάδα όπως και το τραπεζικό της σύστημα θα ανακτούσαν την αξιοπιστία τους απέναντι στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα τίθονταν τα θεμέλια για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο προσανατολισμένο στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού τομέα.

    Με τη φράση «Όχι άλλη άρνηση. Να κάνουμε αναμέτρηση μεταρρυθμίσεων», ξεκίνησε την ομιλία του ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος και καταφέρθηκε εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την απόφασή τους να μη στηρίξουν το πολυνομοσχέδιο.

    Σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια σοβαρή αναπτυξιακή τομή για την αναγκαία αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις μειώνουν το κόστος ζωής, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και διαχέουν τα κέρδη σε πολλούς - για να καταλογίσει «σε όσους με την συνεχή άρνηση, αντιστέκονται άκριτα», ότι στηρίζουν μόνο "τους έχοντες".

    "Η ανάκαμψη θα έρθει με όρθια την κοινωνία και με τη συμμετοχή της. Δεν μπορεί να 'ρθει με αστάθεια και με μια πεθαμένη κοινωνία που φοβάται" αντέταξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το σκεπτικό του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ριζικά διαφορετικό από εκείνο των εισηγητών της συμπολίτευσης, καθώς προέταξε τις κοινωνικές ανάγκες, αντί για την οικονομική εξωστρέφεια.

    Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,εκτίμησε πως με το πολυνομοσχέδιο "επικυρώνουμε τη μεγάλη προσπάθεια της διαπραγμάτευσης για την τελική έξοδο της χώρας απ' την κρίση"

    "Μετατρέπετε το φάρμακο σε είδος των σούπερ μάρκετ: 2-3 ξένες εταιρείες θα έχουν μαζέψει όλη την αγορά και θα εφαρμόζουν την πολιτική του ιδιωτικού μονοπωλίου" ανέφερεη ειδική αγορήτρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

    Το μήνυμα θα το πάρετε μετά τις εκλογές, γιατί ο κόσμος πλέον δεν μασάει κουτόχορτο, σημείωσε μεταξύ άλλων οεισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

    "Η προσπάθεια για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση καρκινοβατεί. Η προσπάθεια για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αρχίζει με το ισχνότατο και αβέβαιο για τη διατηρησιμότητά του πλεόνασμα" παρατήρησε στην ομιλία της η Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ).

    Από πλευράς ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τόνισε στην ομιλία του πως το πολυνομοσχέδιο "αποκαλύπτει το ψευτοδίλημμα της κυβέρνησης, ανάμεσα στα δημοσιονομικά και τα μεταρρυθμιστικά μέτρα", καθώς "και τα δύο οδηγούν σε θυσίες την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, στο βωμό της ανάπτυξης και της κερδοφορίας των καπιταλιστικών ομίλων".

    Διαβάστε επίσης:

    Θ. Μωραΐτης και Μ. Κασσής διατηρούν τις επιφυλάξεις τους

    Ενστάσεις από Δ. Τζαμτζή και Ν. Σηφουνάκη

    Ενστάσεις Γ. Βλάχου και Φ. Αραμπατζή

    [04] Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών, γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

    Φαρμακοποιοί απ' όλη την Ελλάδα δίνουν αύριο στις 6:00 το απόγευμα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ραντεβού έξω από τη Βουλή, ζητώντας την απόσυρση διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων.

    Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι γιατροί, με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να χαρακτηρίζει «τερατώδεις» τις ρυθμίσεις για την υγεία που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

    Οι φαρμακοποιοί που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ και οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη, 1 Απριλίου, ημέρα συνεδρίασης του ECOFIN και στην απεργία την Τετάρτη, 9 Απριλίου.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας 11:00-15:00 , τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου και συγκέντρωση στις 12:00, των οδηγών και των ΔΣ των σωματείων των νοσοκομείων έξω από το υπουργείο Υγείας.

    [05] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Κυριακή στο Σύνταγμα

    Να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρών στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται αύριο στο Σύνταγμα με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου καλεί τους εργαζόμενους, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

    Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις που περιλαμβάνει «στέλνει στη γκιλοτίνα εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» ενώ «καταργεί στην ουσία κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας από το ήδη στραπατσαρισμένο κοινωνικό κράτος».

    Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος ενώ στις 7.00 το απόγευμα οργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών, γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

    [06] ΓΣΕΒΕΕ: Η απελευθέρωση του ωραρίου δεν ωφέλησε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Μέσα σε διάστημα πέντε μηνών δεν έχει φανεί καμία βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την εφαρμογή της Κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Το μόνο το οποίο έχει αυξηθεί είναι τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων και τα λουκέτα. Αυτό σημειώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με αφορμή τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την απελευθέρωση του ωραρίου σε τρεις τουριστικές περιοχές.

    Η ΓΣΕΒΕΕ υπενθυμίζει με σημερινή της ανακοίνωση ότι έχει ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις της για το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο το οποίο είναι προϊόν παραγωγής του ίδιου υπουργού Ανάπτυξης και έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και μόλις 5 μήνες, "με κύριο επιχείρημα την βελτίωση του ανταγωνισμού και με την επίκληση μιας μελέτης του ΟΟΣΑ που ακόμα αναζητούμε" όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

    Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να προφυλάξουν την δημοκρατία και στο πλαίσιο αυτό η συνομοσπονδία θα πραγματοποιήσει αύριο, 30 Μαρτίου 2014 και ώρα 14:00, πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μικρομεσαίων επιχειρηματιών στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

    [07] Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-0

    «Αγκαλιά», όχι μόνο με την οριστική αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού, αλλά και με την αποφυγή της θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής στη Σούπερ Λίγκα, βρίσκεται ο Πανιώνιος, καθώς στο ματς της 32ης αγωνιστικής επικράτησε εύκολα 3-0 του Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Μάλιστα το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το α' ημίχρονο, με τέρματα των Γιάννου (6΄), Αραβίδη (29΄) και Ντούνη (42΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 March 2014 - 18:30:23 UTC