Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρχισε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένη για την αυριανή ψηφοφορία
  • [03] Παραιτήθηκε από αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Μ. Χαρακόπουλος
  • [04] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη κατά του πολυνομοσχεδίου
  • [05] Την παραίτησή του από το συνδικαλιστικό της ΝΔ υπέβαλε το ΔΣ της ΕΚΟ Φαρμακοποιών
  • [06] Σε επιφυλακή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας
  • [07] Επίσκεψη Ν. Δένδια στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Συνεδριάζει εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ
  • [09] Ο ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας θέλει αυτονομία μετά την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία
  • [10] Σ. Λαβρόφ: Δεν έχουμε πρόθεση να στείλουμε στρατό στην Ουκρανία
  • [11] Οι Ταλιμπάν επιτίθενται στην έδρα της εκλογικής επιτροπής στην Καμπούλ

  • [01] Άρχισε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

    Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να διαμηνύει στη Βουλή ότι το πολυνομοσχέδιο - στο οποίο περιέχονται οι προσφάτως συμπεφωνημένες ρυθμίσεις της κυβέρνησης με την τρόικα - είναι προαπαιτούμενο, προκειμένου να εκταμιευθεί η χρηματοδότηση προς τη χώρα και να εισηγείται στο Σώμα να εγκρίνει την διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να αντιδρούν με πολύ έντονο τρόπο σ' αυτό, εισήχθη προς επεξεργασία στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου το σχέδιο νόμου για τα Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4046/2012 κ.α. διατάξεις. Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Στουρνάρας πήρε τον λόγο για να τονίσει ότι το σχέδιο αποτελεί προαπαιτούμενο ώστε να εκταμιευθεί η χρηματοδότηση της χώρας από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ένωσης - αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου όπου πρόκειται να υιοθετηθεί η αξιολόγηση της Τριμερούς. Η απόφαση αυτή, αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Απριλίου με απώτερο σκοπό στις 17 του ιδίου μήνα να εκταμιευτούν τα ποσά. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παρότι δήλωσε σύμφωνος με την διαδικασία του κατεπείγοντος ζήτησε να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις που δεν αποτελούν προαπαιτούμενα, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάρις Κουκουλόπουλος είπε πως η αυριανή είναι μια ιστορική συμφωνία για τη χώρα καθώς η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένη για την αυριανή ψηφοφορία

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένη και υπεύθυνη για την αυριανή ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε ότι η χώρα μπαίνει στην οριστική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο, η ελληνική κοινωνία γίνεται πιο αισιόδοξη και η πραγματική οικονομία αντιδρά θετικά. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές, με προστατευμένο και σταδιακό τρόπο και μετά το πρωτογενές πλεόνασμα αρχίζει η αποκάσταση αδικιών και η προστασία των ευπαθών ομάδων.

    [03] Παραιτήθηκε από αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Μ. Χαρακόπουλος

    Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιοποίησε σήμερα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την «υπαναχώρηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στο θέμα του γάλακτος», όπως επισημαίνει σε δήλωσή του. «Ξεκαθαρίζω λοιπόν» συνέχισε ο κ. Χαρακόπουλος, «όπως άλλωστε είπα και στον πρωθυπουργό ότι εφόσον η διάταξη για το γάλα δεν είναι ξεχωριστό άρθρο, η πολιτική μου ηθική δεν μου επιτρέπει εδώ που έφθασαν τα πράγματα να θέσω σε δοκιμασία την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας. Εύχομαι να αποδειχθεί ότι εγώ έχω άδικο στο θέμα του γάλακτος» καταλήγει η δήλωση.

    [04] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη κατά του πολυνομοσχεδίου

    Συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το μεσημέρι η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο των σημερινών πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Την ώρα που η πορεία περνούσε έξω από το κτίριο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, στην οδό Τσιμισκή, η αστυνομία σχημάτισε κλοιό, καθώς την ώρα εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση, με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Χωρίς να σημειωθούν εντάσεις και επεισόδια η πορεία κατέληξε και πάλι στην οδό Εγνατία και το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

    [05] Την παραίτησή του από το συνδικαλιστικό της ΝΔ υπέβαλε το ΔΣ της ΕΚΟ Φαρμακοποιών

    Την παραίτησή του προς την Γραμματεία Συνδικαλισμού της ΝΔ υπέβαλε το ΔΣ της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης (ΕΚΟ) Φαρμακοποιών με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου, στη Βουλή, καταγγέλλοντας «μυστικές συμφωνίες» και «προώθηση των συμφερόντων των καρτέλ στο χώρο του φαρμάκου», που οδηγούν, όπως αναφέρουν, «στην απαξίωση του ρόλου του φαρμακοποιού αλλά και της δημόσιας υγείας». Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, την οποία υπογράφουν ο Γραμματέας και ο ειδικός Γραμματέας ΕΚΟ Φαρμακοποιών Στέλιος Καλογερόπουλος και Δημήτρης Λυκουρέσης, αντίστοιχα, «παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, παρά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, καταλήξαμε θύματα ενός καλοστημένου σχεδίου από τον Κ. Χατζηδάκη και τα μεγάλα συμφέροντα. Καταστρέφετε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών και 20.000 εργαζομένων στον χώρο χωρίς δισταγμό».

    [06] Σε επιφυλακή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας

    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας, μετά τις αποκαλύψεις των ιατροδικαστών Μηνά Γεωργιάδη και Ελένη Ζαγγελίδου, ότι ο θάνατος του Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί, όπου κρατείτο, τις τελευταίες ώρες της ζωής του, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, δεν προήλθε από παθολογικά αίτια, αλλά από κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του πριν από τέσσερα και πλέον εικοσιτετράωρα. «Σε είκοσι μέρες θα έχουμε και το πόρισμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι το πόρισμα θα δώσει απαντήσεις και τα εγκαύματα που έφερε στο χέρι του ο βαρυποινίτης . Μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, που έλαβε χώρα στο νεκροτομείο των Διαβατών Θεσσαλονίκης, η σορός του 42χρονου Αλβανού επέστρεψε ξανά στο νεκροτομείο των Σερρών, όπου και αναμένεται να την παραλάβουν οι συγγενείς του, χωρίς ακόμη να διευκρινιστεί πότε θα γίνει αυτό με την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών να έχει αναλάβει πλέον την υπόθεση, διενεργώντας προανακριτική εξέταση. Την ίδια ώρα ηρεμία επικρατεί σήμερα στις φυλακές Νιγρίτας, αλλά με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ενδεχόμενη αναταραχή από κρατουμένους.

    Σήμερα, το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σε σχέση με το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη. Το Υπουργείο Εξωτερικών ζητάει από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Προξενείο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν θεσμικά και εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.

    [07] Επίσκεψη Ν. Δένδια στη Θεσσαλονίκη

    Έκτακτη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Μετά το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στην πόλη, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Νίκο Παπαγιαννόπουλο, και θα κατευθυνθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου θα γίνει σύσκεψη, με τη συμμετοχή αξιωματικών, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των Σωμάτων Ασφαλείας.

    [08] Συνεδριάζει εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ

    Την έντονη ανησυχία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, έχει προκαλέσει ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων. Έως τώρα η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους. Για το λόγο αυτό συνεδριάζει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, προκειμένου να συζητήσει διεξοδικά το θέμα της νέας ρύθμισης.

    [09] Ο ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας θέλει αυτονομία μετά την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία

    Ο ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας πρότεινε σήμερα αυτή η ιθαγενής μουσουλμανική μειονότητα των 300.000 ανθρώπων να επιδιώξει αυτονομία στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας που αποσπάσθηκε από την Ουκρανία και προσαρτήθηκε από τη Ρωσία. Μιλώντας σε περισσότερους από 200 αντιπροσώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της κορυφαίας συνέλευσης των Τατάρων της Κριμαίας, ο Ρεφάτ Τσουμπάροφ δήλωσε: "Στη ζωή κάθε έθνους έρχεται μια στιγμή που πρέπει να πάρει αποφάσεις οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον του". "Σας ζητώ να εγκρίνετε ... την έναρξη πολιτικών και νομικών διαδικασιών με στόχο να δημιουργήσουμε εθνοτική και εδαφική αυτονομία των Τατάρων της Κριμαίας, του ιστορικού εδάφους τους της Κριμαίας". Ο Τσουμπάροφ δεν διευκρίνισε αν θέλει η περιοχή, αν αποκτήσει αυτονομία, να αποτελεί τμήμα της Ρωσίας ή της Ουκρανίας.

    [10] Σ. Λαβρόφ: Δεν έχουμε πρόθεση να στείλουμε στρατό στην Ουκρανία

    Η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία, αν και είναι έτοιμη να προστατεύσει τα δικαιώματα των ρωσοφώνων στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι εκτιμά πως υπάρχει προσέγγιση στις απόψεις της Ρωσίας και των Δυτικών στο θέμα της ουκρανικής κρίσης, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για μια ενδεχόμενη «κοινή πρωτοβουλία».

    Ο Λαβρόφ δήλωσε ακόμη ότι για να υπάρξει έξοδος από την κρίση, «η δουλειά πρέπει να είναι συλλογική» και «οι υπερβολές να σταματήσουν» από την πλευρά αυτών που καθαίρεσαν τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο Ρώσος υπουργός πρότεινε μια «ομοσπονδοποίηση» της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας: «Δεν είναι μια λέξη ταμπού. Είμαι πεπεισμένος πως πρέπει να επιμείνουμε σ' αυτό, όχι τόσο επειδή το επιθυμούμε, αλλά επειδή είναι μια απαίτηση των περιφερειών του Νότου και της Ανατολής».

    [11] Οι Ταλιμπάν επιτίθενται στην έδρα της εκλογικής επιτροπής στην Καμπούλ

    Μια επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στην Καμπούλ εναντίον της έδρας της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής (IEC), η οποία δέχεται πυρά από κομάντος Ταλιμπάν που έχουν οχυρωθεί σε μια γειτονική πολυκατοικία, δήλωσαν αφγανοί αξιωματούχοι, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας αναπτπύχθηκαν με ταχύτητα και επιχειρούν να εξουδετερώσουν τους ενόπλους, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος είδε πολλά τεθωρακισμένα οχήματα και πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από την περιοχή. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν στο Twitter οι Ταλιμπάν. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση εναντίον γραφείων της IEC.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 March 2014 - 12:30:25 UTC