Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση του γ.γ. του ΚΚΕ σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και "Ποτάμι"
  • [02] Κ. Παπούλιας και Τζ. Ναπολιτάνο εγκαινίασαν την έκθεση «Κλασσική εποχή και Ευρώπη»
  • [03] Φ. Κουβέλης: Η χώρα πρέπει να αποκτήσει εθνικό σχέδιο ανάπτυξης
  • [04] Εξαιρούνται από τον φόρο υπεραξίας τα ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1995
  • [05] «Να διοριστεί επίτροπος για τους εθνικούς προϋπολογισμούς»
  • [06] Προβάδισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [07] Κυρώσεις εναντίον "ορισμένων χωρών" ανακοινώνει η Μόσχα
  • [08] Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών και αστυνομικών στο Κάιρο

  • [01] Επίθεση του γ.γ. του ΚΚΕ σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και "Ποτάμι"

    Επίθεση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, το "Ποτάμι" και τον Σταύρο Θεοδωράκη, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ άσκησε κριτική στον Αλέκο Αλαβάνο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος μπροστά από την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας.

    Για την κυβέρνηση είπε ότι "κοροϊδεύει απροκάλυπτα" τον κόσμο όταν λέει ότι έρχονται καλύτερες μέρες και κάλεσε τους πολίτες να μην παρασυρθούν.

    Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέτει "κάλπικα, ύπουλα και παραπλανητικά" διλήμματα ενώπιον των εκλογών του Μαίου και έστρεψε τα πυρά του εναντίον του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: "Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος θα φέρει και θα υπηρετήσει καλύτερα την καπιταλιστική ανάκαμψη, η οποία θα πατήσει πάνω στα ισοπεδωμένα δικαιώματα των εργαζομένων, που σε καμιά περίπτωση δε θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα. Και οι δυο για το κεφάλαιο ενδιαφέρονται.Και οι δυο μιλάνε για διασφάλιση της πορείας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Ο ένας με το κουστούμι του προεδρεύοντος της ΕΕ, ο άλλος με το κουστουμάκι του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν. Δε λένε κουβέντα όμως για τα κουστούμια που έχει ράψει η ΕΕ με μνημόνια διαρκείας σε όλους τους λαούς".

    [02] Κ. Παπούλιας και Τζ. Ναπολιτάνο εγκαινίασαν την έκθεση «Κλασσική εποχή και Ευρώπη»

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Καρολος Παπούλιας, και ο Ιταλός ομόλογός του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, εγκαινίασαν αργά το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο την έκθεση «Κλασσική εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας».Την έκθεση συνθέτουν είκοσι πέντε εκθέματα από τον αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό, αλλά και έργα καλλιτεχνών από τη σύγχρονη Ελλάδα.

    Ο Κάρολος Παπούλιας ξεναγήθηκε στην έκθεση μαζί με τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, από τον επιμελητή της, καθηγητή Λουί Γκοντάρ. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν οι υπουργοί Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

    Η έκθεση που φιλοξενείται στο Κυρηνάλιο μέγαρο, ξεκινά από τα κυκλαδίτικα ειδώλια και φτάνει μέχρι τα έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη και του Γιάννη Μόραλη. «Το ενδιαφέρον των Ιταλών και ξένων μέσων ενημέρωσης είναι τεράστιο. Κάτι που αποδεικνύεται και από την παρουσία εκατόν τριάντα δημοσιογράφων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στην Αιώνια Πόλη» τόνισε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

    [03] Φ. Κουβέλης: Η χώρα πρέπει να αποκτήσει εθνικό σχέδιο ανάπτυξης

    «Πρέπει άμεσα να εγκαταλείψει η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης τους πειραματισμούς με την επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος» διεμήνυσε από τα Γιάννενα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Σε συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι « διαρθρωτικές εξυγιαντικές παρεμβάσεις χρειάζονται και όχι επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος», ενώ χαρακτήρισε το ζήτημα πολυσύνθετο και «από το γεγονός ότι σήμερα στη χώρα μας οι τιμές του γάλακτος μακράς διαρκείας είναι υψηλότερες περίπου κατά 25% από το φρέσκο έως 5 ημερών».

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι η λύση του προβλήματος απαιτεί διαρθρωτικές εξυγιαντικές παρεμβάσεις στο όλο κύκλωμα εμπορίας των προϊόντων, όπως μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, και όχι μεμονωμένες ενέργειες που μάλιστα δεν στηρίζονται σε επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά σε ιδεολογικές εμμονές. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής είναι υπερδιπλάσια από εκείνη του παραγωγού και παρέθεσε στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ.

    Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει άμεσα όραμα και εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής και κτηνοτροφικής πολιτικής.

    [04] Εξαιρούνται από τον φόρο υπεραξίας τα ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1995

    Εξαιρούνται από τον Φόρο Υπεραξίας Ακινήτων ακίνητα που έχουν αποκτηθεί πριν από το 1995, σύμφωνα με την τελική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα, για τον υπολογισμό του φόρου θα γίνεται αποπληθωρισμός προκειμένου να περιορίζεται η επιβάρυνση για τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού. Την εξαίρεση των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί πριν από το 1995 προανήγγειλε και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, στην ομιλία του στο 10o Athens Tax Forum του Ελληνο - Αμερικάνικου Επιμελητηρίου.

    Ο κ. Μαυραγάνης ανακοίνωσε ακόμη ότι από τον Φόρο Υπεραξίας Εισηγμένων Μετοχών απαλλάσσονται οι μικρομέτοχοι. Ειδικότερα, ο φόρος θα επιβάλλεται μόνον εφόσον αυτός που πωλεί μετοχές συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με ποσοστό τουλάχιστον 0,5% και οι μετοχές έχουν αποκτηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2009 και έπειτα.

    [05] «Να διοριστεί επίτροπος για τους εθνικούς προϋπολογισμούς»

    Υπέρ ενός Ευρωπαίου Επιτρόπου με αυξημένες αρμοδιότητες στα θέματα των εθνικών προϋπολογισμών αλλά και υπέρ της αναθεώρησης της Συνθήκης της ΕΕ το συντομότερο δυνατόν μετά τις ευρωεκλογές τάχθηκε χθες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του στο Κολέγιο της Ευρώπης στην πόλη Μπριζ του Βελγίου.

    Σύμφωνα με το δελτίο ενημέρωσης Agence Europe ο Σόιμπλε αναφέρθηκε στη δυνατότητα που διαθέτει ο Επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, να εγείρει αντιρρήσεις εφόσον θεωρεί ότι ένα μέτρο που λαμβάνεται από κάποια κυβέρνηση κράτους μέλους παραβιάζει τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ, χωρίς αυτό να θεωρείται παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας. Η ιδέα για έναν Επίτροπο, ο οποίος θα μπορεί να απορρίψει τα σχέδια του προϋπολογισμού μιας χώρας δεν είναι τόσο διαφορετική, σύμφωνα με τον Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε: «Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες που έχουμε συμφωνήσει, (. . .) είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να επιμένουμε (να εφαρμόζονται) τα συμφωνηθέντα».

    [06] Προβάδισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Με βάση την εβδομαδιαία προβολή της κατανομής των εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις υπηρεσίες της ευρωβουλής και την εταιρεία ερευνών TNS Opinion, η οποία δημοσιεύεται στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, το προβάδισμα έχει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) το οποίο καταλαμβάνει 219 έδρες (29,16%). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς -από τις 13 Μαρτίου- το ΕΛΚ ανέκτησε το προβάδισμα έναντι της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών το οποίο σημειώνει αισθητή πτώση (204 έδρες, 27,16%).

    Όσον αφορά την τρίτη θέση, δεν έχει υπάρξει αλλαγή. Στη θέση αυτή διατηρούνται οι Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες με 61 έδρες (8,12%). Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά ακολουθεί με 51 έδρες (6,79%) αν και κάποιες άλλες περισσότερο «ενθαρρυντικές» δημοσκοπήσεις της αφήνουν κάποιες ελπίδες για την τρίτη θέση, σχολιάζει το δημοσίευμα. Οι Πράσινοι καταλαμβάνουν 45 έδρες (5,99%) ενώ οι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές παραμένουν σταθεροί με 42 έδρες (5,59%). Το ίδιο ισχύει και για τους ευρωσκεπτικιστές (Ευρώπη της ελευθερίας και της δημοκρατίας) με 26 έδρες (3,46%).

    [07] Κυρώσεις εναντίον "ορισμένων χωρών" ανακοινώνει η Μόσχα

    Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι υιοθετεί αντίποινα εναντίον «ορισμένων χωρών της Δύσης» πέραν των ΗΠΑ, απευθύνοντας μια προειδοποίηση που μοιάζει να βάζει στο στόχαστρο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι την ΕΕ στο σύνολό της.

    Η ΕΕ, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, διεύρυνε εδώ και μια εβδομάδα τον κατάλογο των υψηλόβαθμων αξιωματούχων, περιλαμβανομένου του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης και των προέδρων των δύο νομοθετικών σωμάτων, σε βάρος των οποίων επιβάλλει στοχευμένες κυρώσεις -ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση περιουσιακών τους πόρων- με τον κατάλογο να περιλαμβάνει πλέον 33 πρόσωπα.

    Διπλωματική πηγή διευκρίνισε μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ότι τα πρόσωπα τα οποία στοχοθετούνται από τις νέες αυτές ρωσικές κυρώσεις δεν θα λάβουν καμιά προειδοποίηση.

    «Αυτοί που περιλαμβάνονται στον κατάλογο θα το μάθουν όταν παρουσιαστούν στα ρωσικά σύνορα» εξήγησε η πηγή αυτή.

    [08] Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών και αστυνομικών στο Κάιρο

    Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μια δημοσιογράφος, σκοτώθηκαν σήμερα στο Κάιρο σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών, οι οποίοι διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για την υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

    Υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου, μετά την ανακοίνωση, πριν από δύο ημέρες, ότι ο Σίσι, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου, θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 March 2014 - 20:30:24 UTC