Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα, η πληρωμή των συντάξεων από το ΙΚΑ
  • [02] Νεκρός στο κελί του, βρέθηκε ο δράστης της δολοφονίας του αρχιφύλακα στο Μαλανδρίνο
  • [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, έξω από το υπουργείο Παιδείας
  • [04] Πενήντα αλλαγές στην αγορά
  • [05] Ν. Αναστασιάδης: Οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για επίλυση του Κυπριακού
  • [06] Απαξίωση για το Θεατρικό Μουσείο, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
  • [07] Δημιουργήθηκε το πρώτο, πλήρως συνθετικό χρωμόσωμα

  • [01] Σήμερα, η πληρωμή των συντάξεων από το ΙΚΑ

    Σήμερα, 28 Μαρτίου, γίνεται η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με την εξαίρεση των συντάξεων του τέως ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες θα καταβληθούν την επομένη εργάσιμη 31/03/2014.

    [02] Νεκρός στο κελί του, βρέθηκε ο δράστης της δολοφονίας του αρχιφύλακα στο Μαλανδρίνο

    Γύρω στις 11:30 χθες το βράδυ εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του, στις φυλακές της Νιγρίτας, ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι, ο οποίος προ τριών ημερών είχε δολοφονήσει τον 46χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, Γιώργο Τσιρώνη, πατέρα δύο παιδιών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη, ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας γύρω στις 4 χθες το απόγευμα και κρατείτο στην απομόνωση, για λόγους προστασίας. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

    Από τις πρώτες ενδείξεις, ο Αλβανός βαρυποινίτης φέρεται να πέθανε στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Σερρών διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εξωτερικών φρουρών, Αθανάσιο Τούσιο, το σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας παρακολουθείται με κάμερες, οπότε έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις του κρατουμένου.

    Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση.Το υπουργείο Δικαιοσύνης, διέταξε έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του.

    [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, έξω από το υπουργείο Παιδείας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα, στις 15:00, δάσκαλοι και καθηγητές έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου θα πραγματοποιούνται «σεμινάρια επιμόρφωσης» σχολικών συμβούλων, εκφράζοντας την αντίθεση του κλάδου στην προωθούμενη αξιολόγηση. Η ΔΟΕ, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων στη συγκέντρωση, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου.

    Επίσης, η ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποίησεων που έχει εξαγγείλει, θα πραγματοποιήσει αύριο (Σάββατο) συλλαλητήριο στα Γιάννενα, κατά τη διάρκεια του 10ου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου που θα διεξαχθεί εκεί, ενώ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα, στο Σύνταγμα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή το πολυνομοσχεδίου.

    [04] Πενήντα αλλαγές στην αγορά

    Πενήντα είναι οι αλλαγές της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που περνάνε στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί την Κυριακή και αφορούν τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά. Μεταξύ άλλων, προωθούνται ρυθμίσεις για φάρμακα και φαρμακεία, καύσιμα, περίπτερα, καπνό, γάλα, λάδι, βιβλία. Θα εφαρμοστεί πιλοτικά, για ένα χρόνο, σε τρεις τουριστικές περιοχές η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους.

    «Έχουμε αξιοποιήσει τη συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων του ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα υιοθετήσαμε το 82% περίπου των προτάσεων -όπως είχαμε πει εξαρχής- ενώ ένα 8% αφορά αλλαγές που έγιναν με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις (π.χ. γάλα και φάρμακα). Ένα 5% των προτάσεων, επίσης, θα εξετασθεί στο γενικότερο πλαίσιο των εισφορών υπέρ τρίτων που το χειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών και θα εξετασθεί μέχρι το τέλος του έτους» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης παρουσιάζοντας τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. «Είναι αδιανόητο για λόγους προστασίας κάποιας επαγγελματικής ομάδας, να κρατάμε χαμηλά τον ανταγωνισμό και να αφήνουμε ψηλά τις τιμές» υπογράμμισε ακόμη ο υπουργός.

    [05] Ν. Αναστασιάδης: Οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για επίλυση του Κυπριακού

    Την πεποίθηση ότι οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για την επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο επίσημο δείπνο του 3ου Ενεργειακού Συμποσίου. Φανταστείτε, ανέφερε, τον ίδιο χάρτη της περιοχής, με λυμένα τα προβλήματα Κύπρου και Τουρκίας. Στο πλαίσιο μιας ομοσπονδίας, πρόσθεσε, και οι δύο κοινότητες θα έχουν δικαίωμα στον φυσικό πλούτο της χώρας, κατ αναλογία του μεγέθους της καθεμιάς.Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι, για τη Λευκωσία, προτιμητέα λύση είναι η διέλευση αγωγού μέσω Ελλάδας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν είναι ειδικός. Αυτό, σημείωσε, θα αποτελέσει αντικείμενο τεχνοοικονομικής μελέτης και μελέτης οικονομικής βιωσιμότητας. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι οι εισηγήσεις και τα πορίσματα του συμποσίου θα αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για τη χάραξη της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης.

    Αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομίας, τόνισε ότι έχει παρέλθει ο κίνδυνος της πλήρους χρεοκοπίας που αντιμετώπιζε η Κύπρος. Ύστερα από δώδεκα μήνες σκληρής δοκιμασίας, εφαρμογής μέτρων και αυστηρής τήρησης των υποχρεώσεων της Κύπρου έναντι των δανειστών της, τόνισε, η οικονομία εισήλθε σε πορεία διόρθωσης και το τραπεζικό σύστημα σε πορεία σταθεροποίησης.Είναι φανερό, επισήμανε, ότι η Κύπρος μπήκε στον δρόμο της παλινόρθωσης της οικονομίας της, γεγονός που δεν διαφεύγει της προσοχής και της εκτίμησης των διεθνών πιστωτών της, αλλά και του διεθνούς Τύπου.

    [06] Απαξίωση για το Θεατρικό Μουσείο, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

    Στην «εκποίηση εκθεσιακού υλικού του Θεατρικού Μουσείου σε διεθνή πλειστηριασμό» ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει ο πρόεδρος του ΔΣ του του Μουσείου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, στην περίπτωση που, όπως σημειώνει, δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την Πολιτεία για τη λύση των προβλημάτων, που αυτό αντιμετωπίζει, μεταξύ των οποίων είναι και η αποπληρωμή των χρεών του οργανισμού ύψους 500.000 ευρώ (σε Εφορία, ΙΚΑ και ανάγκες αποπληρωμής των εργαζομένων). Αυτό τόνισε ο ίδιος την Πέμπτη, σε συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων.

    «Θα ήθελα η σημερινή ημέρα να είναι τελείως διαφορετική. Να είναι μία γιορτή της παγκόσμιας προσφοράς του θεάτρου στον πολιτισμό, ενός θεσμού που ξεκίνησε από τον τόπο μας. Αντ' αυτού μαζευτήκαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε, γιατί μία "κιβωτός μνήμης", όπως είναι το Θεατρικό Μουσείο, είναι τόσο απαξιωμένο, ώστε να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει προγραμματισμός να περάσει στην αμνησία» ανέφερε ο Κώστας Γεωργουσόπολος. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους κατήγγειλαν πως έπειτα από τρία χρόνια επίσχεσης και εργασιακής εξαθλίωσης, «στο πρόβλημα της κρατικής αδιαφορίας προστέθηκε και ο κίνδυνος της εγκατάλειψης: ποντίκια, κατσαρίδες, τερμίτες και υγρασίες απειλούν τις συλλογές του θεατρικού μουσείου».

    [07] Δημιουργήθηκε το πρώτο, πλήρως συνθετικό χρωμόσωμα

    Ένα βήμα - ορόσημο στο πεδίο της βιολογίας έκαναν επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ινδία, που κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν εξ' αρχής ένα πλήρως συνθετικό και λειτουργικό χρωμόσωμα, μία εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για νέες επαναστατικές καινοτομίες στο πεδίο της βιοτεχνολογίας και της ιατρικής κατά τις επόμενες δεκαετίες.

    Τα συνθετικά χρωμοσώματα, που σχεδιάζονται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία μελλοντικών συνθετικών μορφών ζωής (κατ? αρχήν μικροοργανισμών και αργότερα φυτών και ζώων), με ποικίλες εφαρμογές όπως ο καθαρισμός του περιβάλλοντος από τοξικές ουσίες, η βιομηχανική παραγωγή νέων φαρμάκων, εμβολίων, βιοκαυσίμων, θρεπτικών ουσιών και άλλων «εξωτικών» υλικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 March 2014 - 8:30:23 UTC