Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυτόματα θα συμψηφίζεται ο ΦΠΑ επιχειρήσεων
  • [02] Μειώνονται σε 250 έως 500 ευρώ τα πρόστιμα για μη υποβολή δηλώσεων
  • [03] Και οι ομολογιούχοι των τραπεζών θα επωμίζονται το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης
  • [04] «Ερυθρόλευκο» βήμα πρόκρισης στους «8» της Ευρωλίγκας

  • [01] Αυτόματα θα συμψηφίζεται ο ΦΠΑ επιχειρήσεων

    Αυτόματο συμψηφισμό του ΦΠΑ που οφείλεται από επιχειρήσεις στο Δημόσιο με τον ΦΠΑ που πρέπει να καταβάλλουν σε αυτές φορείς της γενικής κυβέρνησης προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

    Επίσης με τις διατάξεις του αλλάζει ο τρόπος υποβολής του ΦΠΑ αφού εκτός των άλλων αποσυνδέεται η υποβολή της δήλωσης από την καταβολή του φόρου. Οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ θα υποβάλλονται στις 20 του μήνα με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως το τέλος του ίδιου μήνα και τη δεύτερη ως το τέλος του επόμενου.

    Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα ο συμψηφισμός ΦΠΑ γίνεται αποκλειστικά για οφειλές ΦΠΑ ιδιωτών με απαιτήσεις ΦΠΑ από τον στενό δημόσιο τομέα, δηλαδή τα υπουργεία και τους φορείς της κεντρικής διοίκησης. Με το νέο καθεστώς ο ΦΠΑ που οφείλουν στο Δημόσιο οι επιχειρήσεις θα μπορεί να συμψηφίζεται με ΦΠΑ που πρέπει να εισπράξουν από διάφορους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπως Δήμους, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

    [02] Μειώνονται σε 250 έως 500 ευρώ τα πρόστιμα για μη υποβολή δηλώσεων

    Μειώνονται στα 250 έως και 500 ευρώ τα πρόστιμα ανάλογα με τα τηρούμενα βιβλία για τη μη έκδοση αποδείξεων ή μη υποβολή δηλώσεων από 1.000 έως 2.500 ευρώ που προέβλεπε ο τελευταίος φορολογικός νόμος. Παράλληλα, θεσπίζεται πλαφόν προστίμου ανά φορολογικό έλεγχο στα επίπεδα των 30.000 ευρώ.

    Αναλυτικότερα οι διατάξεις του προσχεδίου του νομοσχεδίου προβλέπουν τα ακόλουθα:

    - Θεσπίζεται πρόστιμο 100 ευρώ για μη υποβολή ή εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογικής δήλωσης από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου. Πρόστιμο 100 ευρώ θα καταβάλλεται επίσης και για κάθε άλλη παράβαση μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής φορολογικών δηλώσεων, μη ανταπόκρισης σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων ή μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης παρακρατούμενων φόρων, υπό την προϋπόθεση ότι ο φορολογούμενος δεν έχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων.

    - Πρόστιμο ύψους 250 ευρώ για υπόχρεους με απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ για υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία θα επιβάλλονται όταν δεν υποβάλλονται ή υποβάλλονται εκπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις ή δηλώσεις παρακρατούμενων φόρων, όταν δεν ανταποκρίνεται ο φορολογούμενος σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων, ή όταν δεν εκδίδει ή εκδίδει ανακριβή φορολογικά στοιχεία.

    [03] Και οι ομολογιούχοι των τραπεζών θα επωμίζονται το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης

    Ακόμα και οι ομολογιούχοι των τραπεζών θα επωμίζονται το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εφεξής. Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων φορολογικών διατάξεων στο προσχέδιο του νομοσχεδίου «Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το πιθανότερο αύριο.

    Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει τη δυνατότητα να καλύπτει μόνο το μέρος της αύξησης που δεν καλύπτουν οι ιδιώτες επενδυτές και αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί το περίφημο bail in των ομολογιούχων, σύμφωνα με όσα προβλέπει και το νέο Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

    Όπως αναφέρεται το κόστος της ανακεφαλαιποίησης επιμερίζεται στους ομολογιούχους, εφόσον τα εθελοντικά μέτρα που προβλέπονται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας αποτύχουν να καλύψουν το κεφαλαιακό έλλειμμα. Στα μέτρα "απορρόφησης των ζημιών" από τους μετόχους περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η μετατροπή σε μετοχές των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης που έχει εκδώσει η τράπεζα. Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή αυτή γίνεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    [04] «Ερυθρόλευκο» βήμα πρόκρισης στους «8» της Ευρωλίγκας

    Αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έκανε ο Ολυμπιακός, μετά το πέρασμα του και από τη Μάλαγα, συμπληρώνοντας τις 6 νίκες στον 5ο όμιλο.

    Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 80-63 της Ουνικάχα, για την 12η αγωνιστική της φάσης των «16», υποχρεώνοντας τους Ισπανούς, που επίσης «παλεύουν» για την πρόκριση, στην 7η ήττα τους.

    Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ευρώπης ο Βασίλης Σπανούλης με 20 πόντους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 March 2014 - 22:30:22 UTC