Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την αντίθεση του ΚΚΕ στις αυξήσεις στα διόδια, εξέφρασε ο Θαν. Παφίλης
  • [02] Γ. Σταθάκης: Μέτρα κατεπείγουσας προτεραιότητας, περιλαμβάνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Κατασχέθηκαν 231 κιλά χασίς
  • [04] Εισαγγελική έρευνα, για υποκίνηση κρατουμένων σε εξέγερση, από δικηγορικό γραφείο της Αθήνας
  • [05] Απεβίωσε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Τάσος Μητσόπουλος
  • [06] Επιστολή της δημοσιογράφου Μπ. Σπινέλι για το ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα»
  • [07] Κινεζικός δορυφόρος εντόπισε και πάλι επιπλέοντα αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό

  • [01] Την αντίθεση του ΚΚΕ στις αυξήσεις στα διόδια, εξέφρασε ο Θαν. Παφίλης

    «Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μια τεράστια μείωση του εισοδήματός του, που έχει χρυσοπληρώσει την κατασκευή σύγχρονων δρόμων, που πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, η κυβέρνηση να τον χαρατσώνει, να του απαγορεύει ουσιαστικά την καθημερινή του μετακίνηση με τα πανάκριβα διόδια που έχουν περικυκλώσει την Αττική» δήλωσε ο Θανασης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Πρόσθεσε οτι «είναι πρόκληση για τον λαό, τόσο από τα κόμματα της συγκυβέρνησης όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ενώ επανειλημμένα οι προτάσεις του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να διεκδικήσει η Περιφέρεια την κατάργηση των διοδίων, καταψηφίστηκαν από όλες τις άλλες δυνάμεις».

    Και κατέληξε ο κ. Παφίλης: «Είμαστε αντίθετοι στις προκλητικές αυξήσεις - φωτιά των διοδίων και την τοποθέτηση νέων. Ζητάμε την κατάργηση όλων των διοδίων τώρα. Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις ενάντια σε όσους πάλεψαν και παλεύουν κατά των αυξήσεων και των νέων τοποθετήσεων διοδίων».

    [02] Γ. Σταθάκης: Μέτρα κατεπείγουσας προτεραιότητας, περιλαμβάνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

    Μέτρα κατεπείγουσας προτεραιότητας, περιλαμβάνει σε αρχικό στάδιο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία από τις σοβαρότατες σύνεπειες της εφαρμογής του Μνημονίου, ανέφερε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται στην Αθήνα απο το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ (Γραφείο Βρυξελλών - Παράρτημα Ελλάδας), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το transform!europe, με θέμα «Η Αριστερά στην κυβέρνηση - τι, γιατί και πώς».

    Η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς πτώσης των μισθών, η μεγαλύτερη σε καιρό ειρήνης σε δυτικές οικονομίες, θα περιλαμβάνεται στα επείγοντα αυτά μέτρα, είπε ο κ.Σταθάκης. Ειδικότερα, για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα που μεσοσταθμικά υποχώρησαν 18% θα προβλέπονται πρωτοβουλίες, όπως επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, αύξηση κατώτατου μισθού κλπ. Ο κ.Σταθάκης, έδωσε επίσης έμφαση στην ανάγκη νέου πλαισίου που θα καθορίζει τις σχέσεις κράτους με την ιδιωτική οικονομία, επισημαίνοντας ότι απαιτείται η αποσύνδεση του κράτους, από τα εμπεδωμένα ιδιωτικά συμφέροντα που καθορίζουν τη λήψη αποφάσεων, σε πολλά στρατηγικά θέματα για την ελληνική οικονομία.

    [03] Κατασχέθηκαν 231 κιλά χασίς

    Νέα ποσότητα ναρκωτικών, 231 κιλά χασίς, εντόπισαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί στο 17ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, νωρίς το πρωί. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άγνωστοι, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν το αστυνομικό μπλόκο, εγκατέλειψαν το όχημα που ήταν φορτωμένο με 210 δέματα χασίς.

    Παρά τις αστυνομικές έρευνες στην περιοχή οι δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, ενώ συνελήφθησαν δύο Αλβανοί που φέρονται ως συνεργοί τους και οι οποίοι είχαν τον ρόλο προπομπού.

    [04] Εισαγγελική έρευνα, για υποκίνηση κρατουμένων σε εξέγερση, από δικηγορικό γραφείο της Αθήνας

    Η προκαταρκτική έρευνα η οποία διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διαπιστωθεί εάν όντως δικηγορικό γραφείο των Αθηνών υποκινεί κρατούμενους σε στάση, εν όψει της λειτουργίας φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, στην οποία θα μεταχθούν εκεί βαρυποινίτες, ξεκίνησε από τη διακίνηση φαξ μεταξύ των κρατουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φαξ φέρονται να είχαν σταλεί από γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και προέτρεπαν τους κρατουμένους σε στάση, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την ίδρυση φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

    Την ίδια στιγμή, το ίδιο κείμενο χωρίς αποστολέα εντοπίστηκε και στις φυλακές Κορυδαλλού όπου το διακινούσαν κρατούμενοι μαζεύοντας υπογραφές.Τα έγγραφα αυτά γνωστοποιήθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο τα έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τις δικές της ενέργειες. Ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την έρευνα θα διερευνήσει αν υπάρχει πρόκληση τέλεσης κακουργημάτων, όπως είναι προτροπή κρατουμένων σε στάση, κ.λπ. και εάν ναι από ποια πρόσωπα.

    [05] Απεβίωσε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Τάσος Μητσόπουλος

    Ο Υπουργός Αμυνας Τάσος Μητσόπουλος πέθανε σήμερα, μετά τη χθεσινή εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία την οποία υπέστη στο γραφείο του. Ιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δήλωσαν ότι το μοιραίο επήλθε στη 1.30 μμ.

    [06] Επιστολή της δημοσιογράφου Μπ. Σπινέλι για το ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα»

    Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών ιταλών πολιτών για να μπορεί να πάρει μέρος στις Ευρωεκλογές του Μαΐου το ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», ζήτησε, με επιστολή της, η συγγραφέας και δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Σπινέλι από την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι. Βάσει της ιταλικής νομοθεσίας, για να έχει δικαίωμα να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές μια πολιτική δύναμη που δεν μετέχει στο κοινοβούλιο της Ρώμης, πρέπει, πρώτα, να συλλέξει 150.000 υπογραφές σε όλη την επικράτεια της χώρας.

    «Υπάρχει μια επιπλέον υποχρέωση: σε κάθε ιταλική περιφέρεια, πρέπει να εξασφαλισθούν 3.000 υπογραφές. Θεωρούμε τον κανόνα αυτό κατάφορα άδικο. Διότι, για παράδειγμα, για τη Λομβαρδία, με 9.939.000 κατοίκους, ισχύει ακριβώς ότι και για την Βάλε Ντ΄Αόστα, η οποία μετρά 128.000 κατοίκους» υπογραμμίζει στην επιστολή της η Μπάρμπαρα Σπινέλι. «Οι ανισότητες αυτές», σύμφωνα με την Ιταλίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα, «κινδυνεύουν να εμποδίσουν την λίστα Τσίπρα να πάρει μέρος στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών, ζημιώνοντας, ουσιαστικά, την ίδια την δημοκρατική ζωή της Ιταλίας».

    [07] Κινεζικός δορυφόρος εντόπισε και πάλι επιπλέοντα αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό

    Κινεζικοί δορυφόροι εντόπισαν αντικείμενα, που θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, να επιπλέουν στην νότια περιοχή όπου επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του και κινεζικά πλοία σπεύδουν επί τόπου, ανακοίνωσε σήμερα η Μαλαισία. «Κινεζικά πλοία μεταβαίνουν στην περιοχή. Το Πεκίνο αναμένεται να προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση εντός μερικών ωρών» είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας και εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών Χισχαμουντίν Χουσέιν. Όπως είπε ο ίδιος, ένα από τα αντικείμενα είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων, 22,5Χ13 μ.

    Αναφορικά με τις έρευνες για την τύχη του Boeing και τις συνθήκες εξαφάνισής του, ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν διαπιστώθηκε «τίποτα μη φυσιολογικό» από το περιεχόμενο της συνομιλίας ανάμεσα στους πιλότους και στον πύργο ελέγχου. Ο ίδιος εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των συνομιλιών, αλλά «μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει ένδειξη για κάτι αφύσικο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 March 2014 - 12:30:23 UTC