Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ο Αλ. Τσίπρας εκφράζει πλέον την "επανάσταση" της μιζέριας
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Πλεόνασμα δυστυχίας και αίματος
  • [03] Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε σημαίνουσες προσωπικότητες στη Ρωσία και στην Κριμαία
  • [04] «Ζωντανός» στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «8»

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ο Αλ. Τσίπρας εκφράζει πλέον την "επανάσταση" της μιζέριας

    «Εκφράζει πλέον την "επανάσταση" της μιζέριας» δήλωσε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η θέση του κ. Τσίπρα απαιτεί να είναι σοβαρός, όμως αυτός επιλέγεισυνειδητά τον δρόμο του ξεπερασμένου πολιτικάντη.

    «Μίζεροι συλλογισμοί, μίζερα λόγια, μίζερη στάση» πρόσθεσε ο κ.Κεδίκογλου.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Πλεόνασμα δυστυχίας και αίματος

    Ερχόμενος σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, με επίκεντρο το πλεόνασμα, ξεκίνησε την ομιλία του από τα Γιάννενα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας: «Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας. Τραγωδίας. Ακόμα και αίματος. Πρόκειται όμως και για πλεόνασμα θράσους και απάτης».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα, το οποία θα διανείμει η κυβέρνηση σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, «πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας» και πρόσθεσε:

    «Από τη μία να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες. Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονούν τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του».

    Ο κ. Τσίπρας, συνεχίζοντας την επίθεση κατά της κυβέρνησης, στόχευσε προσωπικά και κατά του πρωθυπουργού, διερωτώμενος: «Ποιον περιμένει άραγε να πείσει για το success story ο πρωθυπουργός δίνοντάς του μια βδομάδα πριν τη κάλπη, δυο-τρία κατοστάρικα; Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει -την αξιοπρέπειά τους».

    [03] Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε σημαίνουσες προσωπικότητες στη Ρωσία και στην Κριμαία

    Σημαίνοντες Ρώσοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν καθώς και προσωπικότητες της πολιτικής και στελέχη των ένοπλων δυνάμεων συμπεριλαμβάνονται στον διευρυμένο κατάλογο των προσώπων στα οποία επιβάλλει κυρώσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Τα ονόματα των δώδεκα προσώπων που προστέθηκαν στον κατάλογο αυτών σε βάρος των οποίων επιβάλλει κυρώσεις η ΕΕ περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείο το απόγευμα και αναμένεται να δημοσιευθεί στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Πέραν του Ρογκόζιν, σε βάρος του οποίου επέβαλαν κυρώσεις και οι ΗΠΑ από τη Δευτέρα, στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται επίσης οι πρόεδροι της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο και της Κάτω Βουλής Σεργκέι Ναρίτσκιν, καθώς και η βουλευτίνα Έλενα Μιζουλίνα, η οποία είναι η εισηγήτρια νομοσχεδίων που επιτρέπουν σε περιοχές οι οποίες ανήκουν σε άλλα κράτη να εντάσσονται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

    Η ΕΕ στοχοθέτησε επίσης συμβούλους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ο Βλάντισλαβ Σούρκοφ και ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, αλλά όχι τον Σεργκέι Ιβανόφ, τον προσωπάρχη της κυβέρνησης Πούτιν και πρώην υπουργό Άμυνας.

    «Όλες αυτές οι κυρώσεις δεν αξίζουν ούτε έναν κόκκο άμμου από το έδαφος της Κριμαίας η οποία επιστρέφει στη Ρωσία», έγραψε αντιδρώντας ο Ρογκόζιν στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    [04] «Ζωντανός» στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «8»

    Με εξαιρετική εμφάνιση στην επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στην αγωνιστική δράση, ο Ολυμπιακός έδωσε τέλος στις τέσσερις συνεχείς αποτυχίες στον 5ο όμιλο και παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

    Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξέσπασαν με 89-59 επί της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, για την 11η αγωνιστική της φάσης των «16» και πλέον εστιάζουν στην αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας με την Ουνικάχα στη Μάλαγα, με την οποία μοιράζεται την τέταρτη θέση (μαζί και με τη Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ) με ρεκόρ 5-6.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 March 2014 - 22:30:23 UTC