Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Πού είναι οι εκατοντάδες θέσεις εργασίας;
  • [02] Το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε πλήρη εφαρμογή το 2016
  • [03] Στις 9 Μαΐου θα καταβληθεί το επίδομα αλληλεγγύης σε ένστολους
  • [04] «Η Μόσχα θα καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κριμαίας»
  • [05] Ο συριακός στρατός προελαύνει προς τα σύνορα με τον Λίβανο
  • [06] "Σκληρή μάχη" σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη για τις δημοτικές εκλογές

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Πού είναι οι εκατοντάδες θέσεις εργασίας;

    Η κυβέρνηση, παίζοντας με την αγωνία των χιλιάδων ανέργων που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική της, εξαγγέλλει ή «διαρρέει» κατά καιρούς χιλιάδες θέσεις εργασίας στον Πειραιά από την επένδυση της COSCO, αποφεύγοντας την αλήθεια, τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Nαυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), όπου παρουσία του υπογράφηκε συμφωνία για τη δημιουργία κέντρου διανομής στο λιμάνι του Πειραιά, μεταξύ της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ZTE και της COSCO.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση αναρωτιέται: πού είναι οι εκατοντάδες θέσεις εργασίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση, όταν πέρυσι πάλι, ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας μεταξύ της COSCO και της Hewlett Packard εγκαινιάζοντας μάλιστα και τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει τεθεί σε κανονική λειτουργία.

    [02] Το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε πλήρη εφαρμογή το 2016

    Μείωση στην τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες για τις μικρές αποστάσεις θα φέρει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο και αναμένεται να μπει σε πλήρη εφαρμογή το 2016.

    Παράλληλα, μετά από δύο χρόνια θα μπει σε εφαρμογή και το ζωνικό σύστημα χρεώσεων στις αστικές συγκοινωνίες, δηλαδή θα υπάρχουν χρεώσεις στους επιβάτες ανάλογα με την απόσταση των διαδρομών. Μικρές διαδρομές χαμηλή τιμή εισιτηρίου, μακρινές διαδρομές ακριβότερη τιμή εισιτηρίου.

    Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και του υπουργού Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοίδη, παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), ή ηλεκτρονικό εισιτήριο, που μαζί με την εγκατάσταση του συστήματος της τηλεματικής θα επιτρέψουν την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

    [03] Στις 9 Μαΐου θα καταβληθεί το επίδομα αλληλεγγύης σε ένστολους

    Στις 9 Μαΐου θα καταβληθεί εφάπαξ το επίδομα αλληλεγγύης στους ένστολους, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το ποσό που θα καταβληθεί στους ένστολούς από το κοινωνικό μέρισμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βάσει του πλεονάσματος που επιτεύχθηκε το 2013.

    Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, οι ένστολοι που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης ανέρχονται σε 64.065 άτομα. Από αυτούς οι 26.525 είναι αστυνομικοί, 2.315 λιμενικοί, 1.480 από το Πυροσβεστικό Σώμα και 33.745 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    [04] «Η Μόσχα θα καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κριμαίας»

    Η Ρωσία σκοπεύει να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κριμαίας -το οποίο ανέρχεται σε 1,53 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ- με κεφάλαια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

    «Ο όγκος του ελλείμματος (του προϋπολογισμού) της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης ανέρχεται περίπου στα 55 δισεκατομμύρια ρούβλια» δήλωσε ο Σιλουάνοφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε από το Πρώτο Κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης.

    «Ολόκληρο το ποσό θα καλυφθεί ασφαλώς από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό» είπε.

    [05] Ο συριακός στρατός προελαύνει προς τα σύνορα με τον Λίβανο

    Ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα την πόλη Ρας αλ Άιν, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, κερδίζοντας έδαφος στην ορεινή περιοχή της Κάλαμουν μετά την κατάληψη την Κυριακή της Γιάμπρουντ, του τελευταίου προπυργίου των εξεγερμένων στην περιοχή.

    «Μονάδες του στρατού κατέλαβαν τη Ρας αλ Άιν, νοτιοδυτικά της Γιάμπρουντ, σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό τρομοκρατών» μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

    Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, «τελικός στόχος (. . .) είναι να διασφαλιστούν πλήρως τα σύνορα και να κλείσουν όλα τα συνοριακά περάσματα με τον Λίβανο».

    Ο συριακός στρατός σκοπεύει να καταλάβει τις πόλεις Ράνκους, νότια της Γιάμπρουντ, και Φίλτα και Ρας αλ Μάαρα στο βορειοδυτικά.

    [06] "Σκληρή μάχη" σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη για τις δημοτικές εκλογές

    "Σκληρή μάχη" για τους δήμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης θα δώσουν το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Konsensus που δημοσιεύθηκε σήμερα στον τουρκικό Τύπο.

    Στην Κωνσταντινούπολη προηγείται ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, ο νυν Δήμαρχος της πόλης Καντίρ Τοπμπάς, με ποσοστό 44,4%. Ο υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μουσταφά Σαριγκιούλ ακολουθεί με ποσοστό 40,8%.Αντίθετα στην Άγκυρα ο υποψήφιος του CHP, ο Μανσούρ Γιαβάς, φέρεται να έχει οριακό προβάδισμα με ποσοστό 44,4%, έναντι του νυν Δημάρχου και υποψηφίου του AKP, Μελίχ Γκιοκτσέκ (42,6%).

    Μια άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας A&G, φέρει το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό από 43% έως 45%, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ 26% και 27%, το MHP μεταξύ 14% και 16% και το BDP από 8% ως 11%. Ο πολιτικός αναλυτής της εφημερίδας Μιλιέτ Μεχμέτ Τεζκάν υποστηρίζει ότι "κανείς δεν έχει αμφιβολίες ότι το AKP θα επικρατήσει στις εκλογές της 30ής Μαρτίου" και σχολιάζει ότι δεν αναμένει δραματική πτώση της δημοτικότητας του κυβερνώντος κόμματος, παρά τις κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία και τις διαρροές ηχογραφημένων συνομιλιών σε καθημερινή βάση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 March 2014 - 18:30:27 UTC