Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Σαμαράς και Βενιζέλος αποκρύπτουν την αληθινή συμφωνία με την τρόικα
  • [02] Π. Καψής: Απάντησα θετικά στην «Ελιά» για τις ευρωεκλογές
  • [03] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο
  • [04] Άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή και Χρήστου Κέλλα
  • [05] Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση καλεί τώρα τον λαό να αισθανθεί ανακούφιση για το ματωμένο πλεόνασμα
  • [06] Ευ. Βενιζέλος: Κρίσιμο, να μη χαθούν όσα με τόσο κόπο πετύχαμε
  • [07] Αντίθετη η ΠΝΟ στη διάταξη για το «πλοίο ασφαλείας»
  • [08] Στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου η Ελλάδα, στον απόηχο της συμφωνίας με την τρόικα
  • [09] Ο. Ρεν: «Πολύ καλό νέο» η συμφωνία με την τρόικα
  • [10] Η βρετανική αστυνομία αναζητεί έναν μοναχικό σεξουαλικό εγκληματία στο πλαίσιο της υπόθεσης της μικρής Μαντλίν
  • [11] Ξέσπασε η οργή των συγγενών των κινέζων επιβατών της πτήσης MH370

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Σαμαράς και Βενιζέλος αποκρύπτουν την αληθινή συμφωνία με την τρόικα

    «Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολιάζοντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευ. Βενιζέλο, τονίζει ότι οι δύο άνδρες «συναντήθηκαν αποκρύπτοντας, για άλλη μια φορά, το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας τους με την τρόικα». «Μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα και αποσιωπούν το πλεόνασμα ανεργίας και κοινωνικής δυστυχίας που γέννησε η πολιτική τους», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Μοιράζουν ψίχουλα προεκλογικά, όταν προηγουμένως άρπαξαν τα καρβέλια πάνω από το τραπέζι. Οδηγούν τη χώρα σε μια νέα μνημονιακή εποχή, προωθώντας μέτρα ακόμη μεγαλύτερης μείωσης των εισοδημάτων και διάλυσης των ταμείων ασφάλισης, που διευκολύνουν τις ομαδικές απολύσεις».

    [02] Π. Καψής: Απάντησα θετικά στην «Ελιά» για τις ευρωεκλογές

    «Η συμφωνία με την τρόικα αποτυπώνει την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής. Πιστεύω ότι είμαστε στην αρχή της εξόδου πια από το μνημόνιο, περνάμε σε μια νέα εποχή που θα αφήσουμε πίσω μας την ύφεση, θα βάλουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό, τόνισε ο κ. Καψής.

    Ο κ. Καψής τονίζει ότι του έγινε πρόταση από την "Ελιά" για να είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές και απάντησε θετικά. «Κοιτάχτε, δεν φτιάχνω εγώ το ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς". Μου έχει γίνει πρόταση όμως, κι έχω απαντήσει θετικά» σημειώνει ο κ. Καψής και προσθέτει: «Έχω δηλώσει πολύ καιρό πριν ότι θα παραιτηθώ από τη θέση του υφυπουργού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση όταν ξεκινήσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Θα παραιτηθώ για δύο λόγους: Πρώτον γιατί μια ανεξάρτητη τηλεόραση δεν χρειάζεται έναν ειδικό υφυπουργό για να την εποπτεύει και δεύτερον γιατί στην πραγματικότητα δεν έχω τι να κάνω. Αυτή τη στιγμή έχω ήδη ολοκληρώσει κατά κάποιον τρόπο την εργασία μου, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ. Αν θέλετε, αυτή τη στιγμή βοηθώ στην επίλυση κάποιων γραφειοκρατικού τύπου προβλημάτων, αλλά στην πραγματικότητα τη δουλειά την κάνουν πλέον το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. Άρα δεν έχει νόημα η παραμονή μου εδώ και αυτό είναι άσχετο με την υποψηφιότητά μου».

    Κάνοντας τέλος μια αποτίμηση μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Καψής σημειώνει ότι «το στήσιμο της καινούργιας τηλεόρασης προϋπέθετε να ξαναρχίσουμε από το μηδέν. Δεν μπορούσαμε με μπαλώματα να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες παθογένειες που είχε η ΕΡΤ. Προφανώς, ο τρόπος που έγινε δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα [..] Δεν στήνεις μια τηλεόραση από το μηδέν, περνάς από τη Δημόσια Τηλεόραση στη ΝΕΡΙΤ, φεύγουν κάποιοι άνθρωποι έρχονται κάποιοι άλλοι. Όλα αυτά δημιουργούν κάποια προβλήματα, αλλά αυτή ήταν και η πρόκληση. Το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει νομίζω τις όποιες ενέργειες έχουν προηγηθεί».

    [03] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτηθείς, για το εάν κατέληξαν στο αν θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία με την τρόικα σε ένα ή περισσότερα άρθρα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «θα πάει σωστά, όπως πρέπει». Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι το θέμα των τραπεζών θα έρθει ξεχωριστά.

    Τέλος, ανέφερε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό για τα κοινωνικά κριτήρια στη βάση των οποίων θα γίνει η διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος.

    [04] Άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή και Χρήστου Κέλλα

    Η Βουλή ήρε την ασυλία των βουλευτών της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή και Χρήστου Κέλλα, ενώ απέρριψε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας των βουλευτών Γεράσιμου Γιακουμάτου (ΝΔ), Κωνσταντίνου Μουσουρούλη (ΝΔ) και Πάρη Κουκουλόπουλου (ΠΑΣΟΚ). Η κ. Αραμπατζή ζήτησε η ίδια την άρση της ασυλίας της για υπόθεση εργατικής διαφοράς, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφανθούν γι' αυτήν τα δικαστήρια, καθώς -όπως είπε- στον νομό Σερρών, που εκλέγεται, πολιτικοί παράγοντες έγιναν πρώιμοι δικαστές, προκαλώντας της πολιτική βλάβη. Το εισαγγελικό αίτημα για τον κ. Κέλλα αφορά σε παράβαση καθήκοντος με την ιδιότητά του ως αντιδημάρχου και συγκεκριμένα, ότι δεν «σφράγισε» κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος -η υπόθεση του οποίου αφορά σε φορολογική παράβαση στον οίκο ευγηρίας που διοικεί η σύζυγος και ο αδερφός του- έκανε λόγο για πολιτική δίωξή του, αφού ο ίδιος δεν είναι μέτοχος στην επιχείρηση, παρά πληρωνόταν ως γιατρός με τιμολόγιο. Μίλησε δε, για κατασκευασμένο κατηγορητήριο, καθώς -όπως είπε- για «ένα μονομελές πταίσμα και 3.000 ευρώ φόρο», έβαλαν χειροπέδες στη γυναίκα του.

    [05] Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση καλεί τώρα τον λαό να αισθανθεί ανακούφιση για το ματωμένο πλεόνασμα

    «Μετά το συνεχές ξεζούμισμα του λαού, με τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων, που τελειωμό δεν έχουν, η κυβέρνηση καλεί τώρα τον λαό να αισθανθεί ανακούφιση για το ματωμένο πλεόνασμα, τα ψίχουλα φτώχειας που θα εξανεμιστούν την ίδια στιγμή που θα εκταμιευτούν, ενώ νέα μέτρα ετοιμάζονται, όπως τριετίες, απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μείωση ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών και άλλα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στη συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας. «Γι' αυτό χρειάζεται αγωνιστική δράση, διεκδίκηση, λαϊκή συμμαχία, να βάλει ο λαός πλώρη για τη δική του εξουσία, μακριά από αυταπάτες, με ισχυρό ΚΚΕ» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Πολιτικής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Γιάννος Γραμματίδης. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες επεξεργασίες του Ινστιτούτου σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

    [06] Ευ. Βενιζέλος: Κρίσιμο, να μη χαθούν όσα με τόσο κόπο πετύχαμε

    «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική των ομαλών συνθηκών, με ενδιαφέρει ποιος θα έχει την ευθύνη της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας, ωσότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και επανέλθουμε σε συνθήκες κανονικότητας, ώστε να μη χαθούν όσα με τόσο κόπο πετύχαμε. Και αυτό είναι ένα θέμα που εμμέσως κρίνεται στις ευρωεκλογές» τόνισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις δημοσκοπήσεις, παρατήρησε ότι «αυτές είναι κακές για το πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ» και υπογράμμισε: «εμείς όμως πήραμε το κόστος δύσκολων αποφάσεων, αποφάσεων που εν μέρει αδίκησαν την ελληνική κοινωνία, αναλάβαμε όμως την ιστορική πολιτική ευθύνη (που συγκυριακά μπορεί να είναι ενοχλητική) για να αποτρέψουμε την πολιτική της καταστροφής. Κάναμε σκληρές διαπραγματεύσεις και πήραμε δύσκολες αποφάσεις, είμασταν στα μέτωπα της μάχης και υφιστάμεθα την πίεση και τη φθορά. Οι άλλοι που μιλούν δημαγωγικά υφίστανται κι αυτοί φθορά στις δημοσκοπήσεις, είναι συμπαθείς κτυπούν φιλικά στη πλάτη, είναι ένας εύκολος ρόλος που κι εγώ θα ήθελα να έχω. Πιστεύουν ότι διστάζουμε να ανταλλάξουμε ρόλους; Ας έρθουν».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετική με τον χρόνο που θα απευθυνθεί η Ελλάδα στις διεθνείς χρηματαγορές, ο κ.Βενιζέλος παρατήρησε πως δεν βλέπει τον λόγο να γίνει αυτό πριν από τις ευρωεκλογές, δεδομένου ότι αυτό θα κριθεί από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

    [07] Αντίθετη η ΠΝΟ στη διάταξη για το «πλοίο ασφαλείας»

    Την πλήρη αντίθεσή της στη ρύθμιση για το «πλοίο ασφαλείας», που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» εκφράζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία προειδοποιεί ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Στο νομοσχέδιο, που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και αύριο πρόκειται να γίνει μια πρώτη ανάγνωση πριν την ακρόαση των φορέων, στο άρθρο 25 αναφέρεται ότι «για τη διασφάλιση της συνοχής του νησιωτικού και της εδαφικής συνέχειας της χώρας, όταν διακόπτεται η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των ηπειρωτικών λιμένων και των νησιών για λόγους οι οποίο δεν οφείλονται σε ανωτέρα βία ή απαγόρευση απόπλου, εφαρμόζεται πρόγραμμα δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας».

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΝΟ, οι οποίοι συναντήθηκαν για το θέμα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας Αθανάσιο Μπούσιο και στελέχη του υπουργείου, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου και υποστήριξαν ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και οι ναυτεργάτες δεν πρόκειται να υπογράψουν την κατάργησή του. Προειδοποιεί επίσης με κινητοποιήσεις των ναυτικών σε χρονική περίοδο που θα κρίνει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Για το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων, η ΠΝΟ έχει δώσει προθεσμία σε έξι εταιρείες, έως αύριο, για εξόφληση των οφειλομένων χρημάτων στα πληρώματα, που φθάνουν έως και τρεις μήνες.

    [08] Στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου η Ελλάδα, στον απόηχο της συμφωνίας με την τρόικα

    Στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, στον απόηχο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την τρόικα αλλά και της προοπτικής εξόδου της χώρας στις αγορές κεφαλαίου. Οι Financial Times επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα συμφώνησε με την τρόικα μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιτρέψουν το ξεκλείδωμα της δόσης των 10 δισ. ευρώ. Για νέα αρχή, μετά από μια ταραχώδη περίοδο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα απελευθερώσουν την αγορά, θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και θα μειώσουν τις τιμές, ενώ ανακοίνωσε μέτρα αποκατάστασης αδικιών που έχουν υποστεί συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Στην επίσης βρετανική Guardian γίνεται αναφορά στη συμφωνία με την τρόικα και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι 500 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν στις φτωχότερες οικονομικά τάξεις. Στη Wall Street Journal επισημαίνεται ότι το ποσοστό του πλεονάσματος που έγινε επιτρεπτό από την τρόικα να διοχετευθεί σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα ανέρχεται στο 70%. Σημειώνονται επίσης τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας με την περικοπή των συνεισφορών στα συνταξιοδοτικά ταμεία και την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου. Στο ίδιο θέμα αναφέρονται με δημοσιεύματά τους οι New York Times, το CNBC, οι γαλλικές Le Figaro, Les Echos, το Γαλλικό (AFP) το Γερμανικό (DPA) και το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων (Xinhua), όπως και η διαδικτυακή σελίδα του γερμανικού Spiegel. Το αμερικανικό Bloomberg κάνει λόγο για διαδικασία επανόδου της Ελλάδα στις αγορές, η οποία σηματοδοτείται από την πώληση ομολόγων αξίας 500 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Στο ίδια δημοσίευμα γίνεται μνεία στις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδη, πως η Ελλάδα θα προβεί στην πρώτη έκδοση ομολόγων σύντομα, πριν τον Μάιο. Η γερμανική Handelsblatt σε δημοσίευμα με τίτλο: «Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην επόμενη δανειακή δόση» σημειώνει ότι «μετά από διαπραγματεύσεις επί ένα εξάμηνο η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην επόμενη δανειακή βοήθεια των διεθνών πιστωτών της. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τους εμπειρογνώμονες της τρόικας».

    [09] Ο. Ρεν: «Πολύ καλό νέο» η συμφωνία με την τρόικα

    Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, που επιτεύχθηκε μεταξύ της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για «πολύ καλό νέο, που είναι το αποτέλεσμα εντατικών εργασιών για πολλές βδομάδες σε πολύ συχνά δύσκολες συζητήσεις».

    Όπως ανέφερε, τώρα οι εμπειρογνώμονες θα προετοιμάσουν μια λεπτομερή έκθεση, η οποία θα υποβληθεί για έγκριση στο Eurogroup της Αθήνας, στις αρχές Απριλίου.

    Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, η αποστολή της τρόικας επιβεβαίωσε ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να σταθεροποιείται και αναμένεται να επανέλθει σταδιακά, εντός του 2014, σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Οι δημοσιονομικές επιδόσεις βρίσκονται στη σωστή τροχιά, προκειμένου να εκπληρωθούν οι συμφωνημένοι στόχοι, και είναι επίσης σημαντικό ότι βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν πλέον συμφωνηθεί, είπε ο Όλι Ρεν.

    Σημείωσε, ακόμη, ότι αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική τής ανάπτυξης και την ευελιξία της ελληνικής οικονομίας και θα συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και ελκυστικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τους Έλληνες πολίτες.

    Εξάλλου, όπως τόνισε, θα υπάρξει επιτάχυνση των προσπαθειών για να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας για τους πιο ευάλωτους και θα υπάρξουν επίσης περισσότερα προγράμματα για την πρόσληψη νέων και ανέργων με τη χρήση κοινοτικών πόρων. Και αυτό αποτελεί τμήμα της χθεσινής συμφωνίας, δήλωσε.

    Ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ακόμη ότι παραμένει ουσιώδους σημασίας να συνεχιστούν οι προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και ειδικότερα για να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνημένες πολιτικές, κυρίως τώρα που επενδυτές επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Συνολικά αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι η Ελλάδα γυρνάει σελίδα και εισέρχεται στον δρόμο της ανάκαμψης,το οποίο είναι αναμφίβολα θετικό νέο όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά για όλους τους Ευρωπαίους, υπογράμμισε ο επίτροπος.

    Ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Όλι Ρεν, αφού υπενθύμισε ότι η τελική επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος θα γίνει το δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου από τη Eurostat, υπογράμμισε ότι η αποστολή της τρόικας κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, και ως τμήμα αυτής της απόφασης συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση στο δίχτυ προστασίας για τους πιο ευάλωτους, και αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του κ. Σαμαρά.

    [10] Η βρετανική αστυνομία αναζητεί έναν μοναχικό σεξουαλικό εγκληματία στο πλαίσιο της υπόθεσης της μικρής Μαντλίν

    Βρετανοί ντετέκτιβ που ερευνούν την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν, το 2007, δήλωσαν ότι αναζητούν έναν άνδρα ύποπτο ότι πραγματοποίησε από το 2004 ως το 2010 μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε νεαρά κορίτσια που διέμεναν σε βίλες διακοπών στην Πορτογαλία.

    Η Μακάν, ηλικίας τότε τριών ετών, εξαφανίσθηκε από το υπνοδωμάτιό της στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ στο Αλγκάρβε, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα σε όλο τον κόσμο. Η αστυνομία του Λονδίνου, που άρχισε να επανεξετάζει την υπόθεση το 2011 και πέρυσι ξεκίνησε τη δική της έρευνα, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναζητεί περισσότερες πληροφορίες για 12 εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε θέρετρα διακοπών στην Πορτογαλία.

    [11] Ξέσπασε η οργή των συγγενών των κινέζων επιβατών της πτήσης MH370

    Η ασφάλεια της Malaysia Airlines μετέφερε στα χέρια σήμερα τη μητέρα ενός κινέζου επιβάτη εκτός του χώρου ενημέρωσης των συγγενών των επιβατών της πτήσης MH370 που αγνοείται, μετά τις διαμαρτυρίες της για την έλλειψη ενημέρωσης για την τύχη του Boeing 777, 12 ημέρες μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ.

    Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας όταν πετούσε πάνω από τις ανατολικές ακτές της Μαλαισίας στις 8 Μαρτίου, λιγότερο από μία ώρα αφού απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Αρκετοί συγγενείς των επιβατών ξεδίπλωσαν ένα πανό και άρχισαν να φωνάζουν στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο ενημέρωσης, προτού τους οδηγήσουν έξω από την αίθουσα φύλακες, μεταξύ αυτών και η γυναίκα που θρηνούσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 March 2014 - 14:30:27 UTC