Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Στ. Θεοδωράκη στην Κρήτη
  • [02] Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο κυβερνητικό κλιμάκιο που συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με την τρόικα
  • [03] Το 93% στην Κριμαία ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία
  • [04] Στα χέρια των δυνάμεων του Άσαντ η πόλη Γιάμπρουντ
  • [05] Η Βουλγαρία απρόθυμη για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία
  • [06] ΕΕ: "Παράνομο και αθέμιτο" το δημοψήφισμα στην Κριμαία
  • [07] Νίκες για Πλατανιά, Εργοτέλη, Πανιώνιο

  • [01] Περιοδεία Στ. Θεοδωράκη στην Κρήτη

    Στο Ηράκλειο βρέθηκε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη και παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του για «το Ποτάμι».

    Ο κ. Θεοδωράκης, επισκέφτηκε την έκθεση κρασιών «ΟΙΝΟΤΙΚΑ» στις Μαλάδες και έκανε μια βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου συνομιλώντας με πολίτες.

    Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δε σχολιάζει και δεν μένει στις δημοσκοπήσεις γιατί κάθε μέρα «το Ποτάμι» περνάει από δημοσκόπηση.

    Επίσης επεσήμανε ότι δεν του έγινε ποτέ πρόταση, και δεν θα μπορούσε να του γίνει, να ηγηθεί της μεγάλης κεντροαριστεράς παράταξης, όπως είχε πει ο κ. Μπίστης.

    « "Το Ποτάμι" είναι ποτάμι, είναι μόνο του, έχει πολύ κόσμο ήδη θα έχει κι άλλο στη συνέχεια, δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι συμπράξεις, ούτε οι διαπραγματεύσεις σε κλειστά δωμάτια, ούτε οι συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Θα προχωρήσουμε, θα είναι όλα διάφανα και ο σκοπός μας είναι να δυναμώσουμε το Ποτάμι» είπε.

    Ι

    [02] Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο κυβερνητικό κλιμάκιο που συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με την τρόικα

    Στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη εκ νέου και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και λαμβάνει μέρος στη συνάντηση των Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Ερωτηθείς υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το εάν η τρόικα εμμένει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015, απάντησε «στα ίδια επιμένουν αυτοί, αλλά στα ίδια μένουμε και εμείς».

    [03] Το 93% στην Κριμαία ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία

    Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι σύμφωνα με τα exit polls, το 93% των ψηφοφόρων της Κριμαίας ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία κατά το σημερινό δημοψήφισμα.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το δημοψήφισμα στην Κριμαία και χαρακτηρίζει "επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές" τις ενέργειες της Ρωσίας.

    Διαβάστε επίσης: ΕΕ: "Παράνομο και αθέμιτο" το δημοψήφισμα στην Κριμαία

    [04] Στα χέρια των δυνάμεων του Άσαντ η πόλη Γιάμπρουντ

    Συριακές δυνάμεις υποστηριζόμενες από μαχητές της Χεζμπολάχ ανέλαβαν πλήρως σήμερα τον έλεγχο της πόλης Γιάμπρουντ αφού εκδίωξαν τους αντάρτες, βοηθώντας τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να κατοχυρώσει τον οδικό άξονα που συνδέει την πρωτεύουσα Δαμασκό με το Χαλέπι στα παράλια της Μεσογείου.

    Η πτώση της Γιάμπρουντ, του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, θα μπορούσε να πλήξει μια ζωτικής σημασίας γραμμή ανεφοδιασμού των ανταρτών από τον Λίβανο και να ενισχύσει τον κυβερνητικό έλεγχο σε μία περιοχή που εκτείνεται από τη Δαμασκό έως την κεντρική πόλη Χομς.

    Ο στρατός "αποκατέστησε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Γιάμπρουντ... αφού εξόντωσε έναν μεγάλο αριθμό τρομοκρατών μισθοφόρων" ανέφερε ο συριακός στρατός σε μια ανακοίνωση με την οποία πανηγυρίζει τη στρατηγική νίκη του.

    Στρατιωτική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως περίπου 1.000 μαχητές του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα Μετώπου Νούσρα προσπάθησαν το Σάββατο (χθες) να πολεμήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις που είχαν εισέλθει στις ανατολικές συνοικίες της Γιάμπρουντ και είχαν καταλάβει πολλούς λόφους.

    "Έδωσαν μια σκληρή μάχη και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αποχώρησαν όλοι", είπε.

    [05] Η Βουλγαρία απρόθυμη για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία

    Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι εξέφρασε σήμερα την απροθυμία της χώρας του για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά το δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Μόσχα.

    "Εμείς, μαζί με ορισμένες άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είμαστε μεταξύ των λιγότερο ενδιαφερομένων για τις κυρώσεις" δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σόφια.

    Ο Πλάμεν Ορεσάρσκι , τεχνοκράτης επικεφαλής κυβέρνησης μειοψηφίας που υποστηρίζεται από τους Σοσιαλιστές δήλωσε ότι "πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης θα έβγαιναν πολύ ζημιωμένες σε περίπτωση επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

    Η Βουλαρία έχει μεγάλη εξάρτηση από τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου που φθάνει μέσω της Ουκρανίας για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών.

    [06] ΕΕ: "Παράνομο και αθέμιτο" το δημοψήφισμα στην Κριμαία

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση καταδίκασε επισήμως το δημοψήφισμα στην Κριμαία, χαρακτηρίζοντάς το "παράνομο και αθέμιτο" , αντίθετο με το ουκρανικό σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο και ανακοίνωσε ότι η επιβολή κυρώσεων θα αποφασισθεί αύριο.

    "Το δημοψήφισμα είναι παράνομο και αθέμιτο και το αποτέλεσμά του δεν θα αναγνωρισθεί" δηλώνουν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αντίστοιχα σε κοινή τους ανακοίνωση, στην οποία καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της ώστε να επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα και να παραμείνουν εντός των στρατοπέδων τους.

    Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εξετάσουν αύριο στις Βρυξέλλες την κατάσταση και θα αποφασίσουν για την επιβολή νέων κυρώσεων σύμφωνα με τη διακήρυξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 6 Μαρτίου.

    [07] Νίκες για Πλατανιά, Εργοτέλη, Πανιώνιο

    Βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πήρε ο Πλατανιάς, που διέλυσε με 7-0 την Καλλονή στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Βλαχοδήμος πέτυχε χατ τρικ 36΄,49΄,85΄), ενώ τα άλλα τέσσερα γκολ πέτυχαν, ο Αναστασιάδης με αυτογκόλ στο 44΄, ο Κάταϊ στο 62΄, ο Τετέ στο 69΄ και ο Γουνδουλάκης στο 73΄ . Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ζος στο 69΄.

    Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 2-3

    Αν και με 10 παίκτες από το 71΄ λόγω αποβολής του Ρομάνο, ο Εργοτέλης επιβλήθηκε με 3-2 του Αστέρα στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μονακέλο (33΄), Χαντί (66΄) και Διαμαντάκος στο 90΄ με πέναλτι, ενώ για τους Αρκάδες σκόραραν οι Σανκαρέ (47΄) και Χουάνμα (68΄).

    Πανιώνιος-Λεβαδειακός 4-2

    Μία εβδομάδα μετά τh συντριβή του στο Περιστέρι, ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα, με το επιβλητικό 4-2 επί του Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Δύο γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Κολοβός στο 57΄ και 74΄, ενώ σκόραραν και οι Αραβίδης (24΄), Μητρόπουλος (56΄). Ο Ροτζέριο στο 75΄ μείωσε σε 4-1, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γιάντσης στο 86΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 March 2014 - 18:30:23 UTC