Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριήμερο δωρεάν εξετάσεων από τους Γιατρούς του Κόσμου στον νομό Πιερίας
  • [02] Ζ.Μ. Λεπέν: Αποτέλεσμα της κρίσης η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής
  • [03] Δημοψήφισμα για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία
  • [04] Tο δημοψήφισμα της Κριμαίας δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, επανέλαβε ο Λαβρόφ στον Κέρι

  • [01] Τριήμερο δωρεάν εξετάσεων από τους Γιατρούς του Κόσμου στον νομό Πιερίας

    Δωρεάν γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες, παιδιά και σε ευπαθή πληθυσμό του νομού Πιερίας θα προσφέρουν από αύριο, Δευτέρα έως και την Τετάρτη, (19/3) τρεις κινητές μονάδες των Γιατρών του Κόσμου. Οι τρεις κινητές μονάδες θα εγκατασταθούν στους χώρους του Καπνικού Σταθμού. Οι γυναικολογικές και παιδιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Κοινωνικού Ιατρείου «Αλέκος Φτίκας», ενώ τα μηχανήματα που απαιτούνται για τον οφθαλμολογικό έλεγχο θα εγκατασταθούν στην αίθουσα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

    Η επίσκεψη των Γιατρών του Κόσμου στο νομό Πιερίας πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Φέτος οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από μία ομάδα οκτώ γιατρών. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι διευθυντές όλων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού για τη δυνατότητα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων.

    [02] Ζ.Μ. Λεπέν: Αποτέλεσμα της κρίσης η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής

    Σαφείς αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή, παίρνει ο ιδρυτής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, ευρωβουλευτής, Ζαν Μαρί Λεπέν, σε συνέντευξη που παραχώρησε, στο Στρασβούργο, στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Δηλώνει πως δεν γνωρίζει την οργάνωση, αλλά επίσης πως δεν τον ξενίζει η εμφάνισή της, καθώς την ερμηνεύει ως αποτέλεσμα της κρίσης, που «αναδύει κάποιες πολύ σκληρές συνέπειες». Αυτές οι συνέπειες μάλιστα, γίνονται «όλο και πιο βίαιες, όσο τα υφιστάμενα πολιτικά συστήματα αποδεικνύονται ανίκανα να τιθασεύσουν την κρίση». Εκτιμά, δε, πως αν στην Ελλάδα, «αποκαθίστατο μία σχετική οικονομική σταθερότητα, οι αντιδράσεις του λαού θα ήταν πιο μετριοπαθείς».

    Σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό της ΧΑ ως «εγκληματικής οργάνωσης», ο Ζ.Μ.Λεπέν σημειώνει: «Δεν γνωρίζω το πρόβλημα και δεν μπορώ να ξέρω γιατί χαρακτηρίζεται εγκληματική, μόνο και μόνο επειδή δεν αρέσει που αντιτίθεται στην ενιαία άποψη. Δεν πιστεύω πως μόνον αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό».

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συμμαχίας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου με τη ΧΑ, στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Ζαν Μαρί Λεπέν σημειώνει: «Δε μπορώ να το γνωρίζω αυτό εκ των προτέρων. Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα συνίσταται από εκλεγμένους βουλευτές. Συνεπώς, ανάλογα με τους βουλευτές θα αποφασισθεί εάν αυτοί θα πρέπει, θα μπορούν, να ανήκουν σε ένα σχήμα, εάν τα πολιτικά τους προγράμματα είναι συμβατα --όχι απαραίτητα ταυτόσημα, φυσικά-- εάν σέβονται τη βασική αρχή του έθνους, που δεν πιστεύουν στη δημιουργία μίας μοναδικής Ευρώπης, αλλά αντίθετα, στη σύμπραξη πολλών ευρωπαϊκών εθνών, ενωμένων όσο το δυνατόν πιο αδελφικά».

    [03] Δημοψήφισμα για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία

    Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στην Κριμαία για το δημοψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι της χερσονήσου καλούνται να αποφασίσουν εάν επιθυμούν την ένωσή της με τη Ρωσία. Το δημοψήφισμα έχει καταδικαστεί από πολλές χώρες της Δύσης που το χαρακτηρίζουν παράνομο και προειδοποιούν τη Ρωσία ότι θα υποστεί κυρώσεις εάν προχωρήσει στην ενσωμάτωση της Κριμαίας. Η Μόσχα από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής, το 60% των οποίων είναι ρωσικής καταγωγής, έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να παραμείνουν στην Ουκρανία.

    Οι τοπικές αρχές της Κριμαίας έχουν ανακοινώσει ότι τα εκλογικά τμήματα θα φρουρούνται από στρατιώτες και προβλέπουν ότι το 80% του 1,5 εκατομμυρίου των ψηφοφόρων θα εγκρίνει την ένωση με τη Ρωσία στο δημοψήφισμα που, όπως τονίζουν, θα είναι ελεύθερο και δίκαιο.

    [04] Tο δημοψήφισμα της Κριμαίας δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, επανέλαβε ο Λαβρόφ στον Κέρι

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το Σάββατο, ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Μόσχα. Το τηλεφώνημα αυτό, που σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αποτελούσε συνέχεια των συνομιλιών που είχαν οι δύο υπουργοί την Παρασκευή στο Λονδίνο, έγινε με πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον.

    «Ο Σεργκέι Βικτόροβιτς Λαβρόφ επανέλαβε ότι το δημοψήφισμα της Κριμαίας συμμορφώνεται πλήρως με το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ότι τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν την αφετηρία για τον καθορισμό του μέλλοντος της χερσονήσου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 March 2014 - 8:30:21 UTC