Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Κοροϊδία η έξοδος στις αγορές
  • [02] Προβάδισμα στον Γ.Καμίνη, δίνει δημοσκόπηση της ΜRB
  • [03] Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠΟΤΑΜΙ, σε δημοσκόπηση της ALCO
  • [04] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της τρόικας με τον Χ. Αθανασίου - Σε εξέλιξη συνάντηση με τον Ι. Μανιάτη
  • [05] Συγκέντρωση εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης
  • [06] Δεν υπήρξε τελική συμφωνία για τα ενεργειακά
  • [07] Βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας
  • [08] «Η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει το "ψευδοδημοψήφισμα"»
  • [09] Ο ΟΦΗ επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 2-0

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Κοροϊδία η έξοδος στις αγορές

    Για «πλεόνασμα θράσους» κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στην Realnews και χαρακτηρίζει «κοροϊδία» την έξοδο στις αγορές.

    «Θα πρόκειται για μια στημένη θεατρική έξοδο, με προσυμφωνημένη αγοραπωλησία με συγκεκριμένο Οίκο, που θα του αποδώσει μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα έχει εκπονηθεί σχέδιο με την έγκριση του Βερολίνου ώστε προεκλογικά -στις 22 Απριλίου- μετά την ανακοίνωση από την Eurostat μικρού πλεονάσματος, «να μοιράσουν ψίχουλα στα παραδοσιακά τους εκλογικά ακροατήρια» και «στις αρχές Μαΐου -έχουν κάνει ήδη την προεργασία- ετοιμάζουν μια στημένη έξοδο στις αγορές. Ένα μικρό ποσό, με επιτόκιο γύρω στο 5%».

    Ο κ. Τσίπρας διαμηνύει ότι «δεν ισχύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ απολύσεις που έγιναν κατά παράβαση του Συντάγματος» και προαναγγέλλει ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την τρόικα για τις επιπτώσεις από τις επιλογές της στην ελληνική οικονομία.

    [02] Προβάδισμα στον Γ.Καμίνη, δίνει δημοσκόπηση της ΜRB

    Σαφές προβάδισμα για τον Δήμο Αθηναίων έχει ο Γιώργος Καμίνης ενώ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης βελτιώνουν τα ποσοστά τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, για το Δήμο Αθηναίων που δημοσιεύει η Real news.

    O νυν δήμαρχος παίρνει 21,9%, ο κ. Σπηλιωτόπουλος 14,9%, ο κ. Σακελλαρίδης 13,6%, ο κ. Κασιδιάρης 11,8%, ο κ. Κακλαμάνης 8,4%, ο κ. Καπερνάρος 4,7%, ο κ. Σοφιανός 4,6%, ο κ. Βαλλιανάτος 1,9% ενώ άλλον υποψήφιο επιλέγει 2,6%.

    [03] Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠΟΤΑΜΙ, σε δημοσκόπηση της ALCO

    Ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα το ΠΟΤΑΜΙ, εμφανίζει δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 1,1% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έναντι της ΝΔ ενώ στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η διαφορά φθάνει στο 1,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

    Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 18%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, το ΠΑΣΟΚ(ΕΛΙΑ) 5,15, οι ΑΝΕΛ 4,5%, η Χρυσή Αυγή 6,9%, η ΔΗΜΑΡ 2,2%, το ΚΚΕ 5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% το ΠΟΤΑΜΙ 8,8% . Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,2% ενώ λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι φθάνουν στο 23,8%.

    Στην πρόθεση ψήφου μετά από αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ)5,7%, οι ΑΝΕΛ 5%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%, το ΠΟΤΑΜΙ 9,8% , άλλο κόμμα 5,8% και αναποφάσιστοι 15,2%.

    Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35%, ο Αλέξης Τσίπρας με 28% και κανέναν από τους δύο αναφέρει το 32%.

    [04] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της τρόικας με τον Χ. Αθανασίου - Σε εξέλιξη συνάντηση με τον Ι. Μανιάτη

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τονυπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, στο υπουργείο Οικονομικών, και αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν σύκεψη με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

    Ήδη έχουν μεταβεί στο υπουργείο στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ (πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων) και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (δημοσιονομικό κενό 2014- 2015).

    Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του κ. Μανιάτη με τους εκπροσώπους των δανειστών, θα γίνει επισκόπηση της έως τότε εξέλιξης των διαπραγματεύσεων και επαναπροσδιορισμός του προγράμματος συναντήσεων υπουργών - τρόικας.

    Σημειώνεται, ότι με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, θα μετάσχουν σήμερα στις διαπραγματεύσεις και οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

    [05] Συγκέντρωση εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης

    Με επεισοδιακό τρόπο άρχισε στο υπουργείο Παιδείας η υποχρεωτική επιμόρφωση στελεχών της εκπαίδευσης σε θέματα της αξιολόγησης.

    Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης έξω από το υπουργείο Παιδείας ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ που αναπτύχθηκαν έξω από το υπουργείο για να διευκολύνουν την πρόσβαση των στελεχών εκπαίδευσης και των αξιολογητών κάποια στιγμή απώθησαν τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς κάνοντας χρήση χημικών.

    [06] Δεν υπήρξε τελική συμφωνία για τα ενεργειακά

    Χωρίς τελική συμφωνία για τα ενεργειακά αλλά με πρόοδο σε αρκετά επιμέρους ζητήματα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου, στα θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος καθώς και για τους υδάτινους πόρους υπήρξε συμφωνία ωστόσο στα ενεργειακά «δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση».

    Ο ίδιος τόνισε ότι τα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχετίζονται στενά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα συνεδριάσει με αντικείμενο μεταξύ άλλων την προστασία της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας (ζήτημα στο οποίο το ενεργειακό κόστος παίζει κεντρικό ρόλο) και την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών.

    Αυτή την ώρα η τρόικα συναντάται με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Θανάση Σκορδά.

    [07] Βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας

    Η Ρωσία πρόβαλε το βέτο της στην απόφαση των δυτικών χωρών που κατήγγελλε το αυριανό δημοψήφισμα στην Κριμαία, ενώ η Κίνα απείχε κατά τη σημερινή ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οδηγώντας σε περαιτέρω απομόνωση της Μόσχας στο ζήτημα της Ουκρανίας.

    Το σχέδιο της απόφασης έλαβε 13 ψήφους υπέρ και απορρίφθηκε, αφού αρκεί το βέτο ενός από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για να μπλοκάρει οποιαδήποτε απόφαση.

    Στο σχέδιο απόφασης που συντάχθηκε από τις ΗΠΑ, το αυριανό δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία χαρακτηριζόταν "άνευ καμίας εγκυρότητας" και το κείμενο ήταν αρκετά μετριοπαθές για να εξασφαλισθεί η υποστήριξη της Κίνας.

    Ο πρσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν δικαιολόγησε το βέτο επαναλαμβάνοντας ότι η νέα ηγεσία στο Κίεβο είναι προϊόν "πραξικοπήματος" και ότι η Ρωσία "θα σεβαστεί τη βούληση του λαού της Κριμαίας".

    [08] «Η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει το "ψευδοδημοψήφισμα"»

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αναγνωρίσουν το δημοψήφισμα που οργανώνεται στην Κριμαία, το οποίο χαρακτήρισε "ψευδοδημοψήφισμα", διαβεβαιώνοντας πως αν δεν υπάρξει "αποκλιμάκωση" στην Ουκρανία, θα υπάρξουν "κυρώσεις" της ΕΕ τη Δευτέρα εναντίον της Ρωσίας.

    "Υπάρχει ένα ψευδοδημοψήφισμα του πληθυσμού της Κριμαίας γιατί δεν είναι σύμφωνο με το εσωτερικό ουκρανικό δίκαιο και με το διεθνές δίκαιο" και "γι΄αυτό η Γαλλία, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα αναγνωρίσει την εγκυρότητα αυτού του ψευδοδημοψηφίσματος", εξήγησε ο Ολάντ.

    "Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθόρισε μία κλίμακα κυρώσεων" υπενθύμισε. "Θα γίνει λοιπόν χρήση, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, τη Δευτέρα αυτών των κυρώσεων" απέναντι στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, διευκρινίζοντας πως ορισμένες από αυτές αφορούν την έκδοση θεωρήσεων διαβατηρίου (βίζα) και περιουσιακά στοιχεία.

    Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο προεδρικό μέγαρο με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο οποίος είπε ότι "μοιράζεται" την ιδέα ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία δεν έχει νομική αξία.

    [09] Ο ΟΦΗ επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 2-0

    Με δύο γκολ του Παπάζογλου στο 50' και στο 89', ο ΟΦΗ νίκησε στο Ηράκλειο 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 March 2014 - 18:30:24 UTC