Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ανεξαρτοποίηση του ανακοίνωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
  • [02] Άκαρπη η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - τρόικας
  • [03] Ο Βλ. Πούτιν συναντήθηκε με τον αρχηγό της Παραολυμπιακής Ομάδας της Ουκρανίας
  • [04] Δυνάμεις του Άσαντ μπήκαν στις ανατολικές συνοικίες του Γιάμπρουντ
  • [05] Πρεμιέρα απόψε για τη «Λίμνη των Κύκνων»
  • [06] Η Γαλλία απαγόρευσε την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού

  • [01] Την ανεξαρτοποίηση του ανακοίνωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

    Την ανεξαρτοποίηση του ανακοίνωσε με επιστολή που έστειλε σήμερα προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

    Σημειώνεται ότι για τον κ. Αλεξόπουλο όπως και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας του καθώς ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

    [02] Άκαρπη η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - τρόικας

    Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου, με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμένουν στον καθορισμό συγκεκριμένου αριθμού απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων για το 2015, κάτι που απορρίπτει η ελληνική πλευρά.

    Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία, με κύρια αιχμή τον νόμο για τη διαδημοτική κινητικότητα, με την οποία κλείνει ο αριθμός των 25.000 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα έως το τέλος Μαρτίου». Ο ίδιος παράγοντας επισήμανε ότι «είμαστε σε ένα σημείο, όπου εμείς ζητούμε ποιοτικές αλλαγές και όχι άλλους ποσοτικούς στόχους».

    Από την πλευρά του, έτερο κυβερνητικό στέλεχος, παρέπεμψε ουσιαστικά σε «ανώτερο επίπεδο» τις αποφάσεις σχετικά με την απαίτηση της τρόικας για πρόσθετες απολύσεις το 2015, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει συνολική διαπραγμάτευση. Εμείς, ως υπουργείο, έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα στο 80%».

    Αυτήν την ώρα, είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας, στην οποία, εκτός από τα ζητήματα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, οι επικεφαλής των δανειστών έχουν εγείρει απαιτήσεις και για κατάργηση των τριετιών, για δικαίωμα lock out των εργοδοτών και για απεργιακές κινητοποιήσεις μόνον μέσω της απόλυτης πλειοψηφίας των εργαζομένων.

    [03] Ο Βλ. Πούτιν συναντήθηκε με τον αρχηγό της Παραολυμπιακής Ομάδας της Ουκρανίας

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της ομάδας της Ουκρανίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, μία ημέρα πριν από την τελετή λήξης των αγώνων και τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στην ουκρανική περιοχή της Κριμαίας σχετικά με το κατά πόσον θα γίνει μέρος της Ρωσίας. Ο επικεφαλής της ουκρανικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Βαλέριι Σούσκεβιτς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετά τη συνάντηση πως ήταν «εις βάθος, μακρά και ουσιαστική» όμως αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

    Νωρίτερα σήμερα ο Σούσκεβιτς είχε δηλώσει πως θεωρεί ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία είναι παράνομο, απηχώντας τη θέση της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας και δυτικών χωρών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν απειλήσει να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης έκδοσης βίζας και του παγώματος περιουσιακών στοιχείων, αν η Κριμαία προχωρήσει με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος το οποίο σύμφωνα με τη Δύση παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, σε μια δραματική κλιμάκωση πρωτόγνωρη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

    [04] Δυνάμεις του Άσαντ μπήκαν στις ανατολικές συνοικίες του Γιάμπρουντ

    Σύροι στρατιώτες μπήκαν σήμερα στις ανατολικές συνοικίες της πόλης Γιάμπρουντ και προωθούνται προς τον κεντρικό οδικο άξονα του τελευταίου σημαντικού προπυργίου των ανταρτών κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, βόρεια της Δαμασκού, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Μαγιαντίν.

    Η κατάληψη του Γιάμπρουντ θα βοηθήσει τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τον δρόμο που συνδέει την περιοχή αυτή, στα παράλια της Μεσογείου, με την πρωτεύουσα και να αποκλείσουν τον ανεφοδιασμό των ανταρτών από τον Λίβανο.

    [05] Πρεμιέρα απόψε για τη «Λίμνη των Κύκνων»

    Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την πρεμιέρα της νέας παραγωγής μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), «Η Λίμνη των Κύκνων», με την υπογραφή του Ρενάτο Τζανέλλα, διευθυντή του μπαλέτου της ΕΛΣ. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκε στις τελευταίες σκηνικές πρόβες της παραγωγής. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν από την πρεμιέρα, οι πρόβες είναι στο κρισιμότερο σημείο: δοκιμάζονται τα ρούχα οι φωτισμοί, ενώ πλέον συμμετέχει και η ορχήστρα της Λυρικής στις σκηνικές δοκιμές. «Η πίεση τώρα είναι αρκετή», επισημαίνει ο Τζανέλλα κατευθυνόμενος προς τα παρασκήνια. Αεικίνητος σε όλη τη διάρκεια της πρόβας, παρακολουθεί από την πλατεία τους χορευτές του, σε κάποια σημεία κινεί τα χέρια του μαζί τους, ως άλλος μαέστρος, για να συντονιστούν μαζί του, πηγαίνει στα παρασκήνια για να επισημάνει κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες και μετά, πάλι πίσω στην πλατεία.

    Μετά τον Καρυοθραύστη και τον Ρωμαίο και την Ιουλιέττα, ο Τζανέλλα έχει επιλέξει και πάλι να «πειράξει» την κλασική ιστορία και να της δώσει έναν πιο σύγχρονο τόνο. «Την κλασική Λίμνη των Κύκνων, την έχει φέρει στην εποχή μας», εξηγεί η Σταυρούλα Καμπουράκη, α' χορεύτρια του μπαλέτου της Λυρικής και εν προκειμένω, ο Άσπρος Κύκνος της β' διανομής και προσθέτει ότι έτσι η ιστορία για το κοινό θα είναι πιο οικεία.

    [06] Η Γαλλία απαγόρευσε την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού

    Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας απαγόρευσε σήμερα με διάταγμα την εμπορευματοποίηση, χρήση και καλλιέργεια του τροποποιημένου γενετικά καλαμποκιού MON 810, το οποίο παράγεται από τον αμερικανικό όμιλο Monsanto. «Η εμπορευματοποίηση, χρήση και καλλιέργεια ποικιλιών σπόρων της γενιάς τροποποιημένου γενετικά καλαμποκιού MON 810 (...) απαγορεύεται στην εθνική επικράτεια μέχρι την υιοθέτηση (...) μιας οριστικής απόφασης» και μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το διάταγμα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

    Μία πρόταση νόμου που θα απαγορεύει την καλλιέργεια υπεργενετικού καλαμποκιού στη Γαλλία αναμένεται να συζητηθεί στις 10 Απριλίου στην Εθνοσυνέλευση. Όμως ο υπουργός Γεωργίας έκρινε ότι υπήρχε επείγουσα ανάγκη «λόγω της εγγύτητας της έναρξης της περιόδου σποράς» να εκδώσει από τώρα μία απαγόρευση. Το διάταγμα αναφέρει πως «η αρχή της πρόληψης δικαιολογεί την υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων». Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε πέρυσι ένα διάταγμα απαγόρευσης του MON 810 που είχε εκδοθεί το 2011 και του οποίου η ανανέωση εξετάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν τη δυνατότητα να απαγορεύσουν στο έδαφός τους έναν τροποποιημένο γενετικά οργανισμό για τον οποίο έχει χορηγηθεί άδεια από την ΕΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 March 2014 - 12:30:24 UTC