Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Βρούτσης: Ανεκτίμητης αξίας η ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων
  • [02] Α. Παπαγεωργίου: Στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [03] ΓΣΕΕ και εργοδότες συζητούν για νέα Συλλογική Σύμβαση
  • [04] Στους 89 οι νεκροί από τη γρίπη
  • [05] Η Μόσχα καλεί τον ΟΑΣΕ να στείλει παρατηρητές για το δημοψήφισμα στην Κριμαία
  • [06] Πολλαπλές κυβερνοεπιθέσεις δέχτηκε η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου
  • [07] Μνημείο η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας
  • [08] Αύγουστος Κορτώ: «Ξόφλησα με το πένθος και εξιλεώθηκα ως γιός»

  • [01] Ι. Βρούτσης: Ανεκτίμητης αξίας η ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων

    «Ολοκληρώθηκε η καταγραφή όλων των ακινήτων των ασφαλιστικών ταμείων που είναι ανεκτίμητης αξίας. Αυτά πρέπει να περάσουν σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία για να τα αξιοποιήσει». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης κατά τη συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) για ενημέρωση σε θέματα του τομέα ευθύνης του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΕΑ.

    Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσαν τα ασφαλιστικά, τις καθυστερήσεις και τις περικοπές στις συντάξεις, τα πρόστιμα για εργασιακές παραβάσεις και τα προβλήματα των επαγγελματιών στους τομείς αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι σύμβουλοι άσκησαν κριτική σε εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης για τους μικρομεσαίους και έθεσαν εξ αρχής σειρά ερωτημάτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    [02] Α. Παπαγεωργίου: Στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Την προσεχή εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» και σε ένα χρόνο περίπου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση της νέας εταιρείας, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παπαγεωργίου μιλώντας σήμερα στο ενεργειακό φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Τόνισε δε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για συμμετοχή στο διαγωνισμό. «Με τη μικρή ΔΕΗ ανοίγει οργανωμένα η αγορά, δημιουργείται ανταγωνισμός και σε ένα χρόνο θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο μοντέλο αγοράς που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο ανταγωνισμός πάντα προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα για τον καταναλωτή, τις εταιρίες και τη λειτουργία της αγοράς" πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου.

    Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και του νοτίου διαδρόμου φυσικού αερίου αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιτυχία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. «Ο αγωγός, πρόσθεσε, δημιουργεί οικονομικές και εμπορικές συνέργειες. Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί σε ζωτικό κομμάτι των νέων δρόμων που χαράσσονται για να ενώσουν την Ανατολή με τη Δύση και μπορεί να γίνει ο σταθεροποιητικός παράγοντας της περιοχής. Η επιλογή του ΤΑΡ ήταν το διαβατήριο της Ελλάδας για το διεθνή ενεργειακό χάρτη και αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία που έχει δοθεί ποτέ στη χώρα μας να παίξει ρόλο στη διεθνή ενεργειακή σκηνή».

    [03] ΓΣΕΕ και εργοδότες συζητούν για νέα Συλλογική Σύμβαση

    Σε εξέλιξη είναι η πρώτη συνάντηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Η προηγούμενη έληξε τον Φεβρουάριο.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται στα γραφεία της ΓΣΕΕ, μετά από πρόσκληση που απέστειλε η Συνομοσπονδία προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

    Η ΓΣΕΕ ζητά την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα, καθώς και την επαναφορά των επιδομάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

    [04] Στους 89 οι νεκροί από τη γρίπη

    Τρεις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο από τη γρίπη ανεβάζοντας φέτος στα 89 τα θύματα της εποχικής γρίπης. Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν νοσηλευτεί συνολικά 256 άτομα, ενώ αυτή τη στιγμή παραμένουν στη ΜΕΘ για νοσηλεία 54 ασθενείς.

    [05] Η Μόσχα καλεί τον ΟΑΣΕ να στείλει παρατηρητές για το δημοψήφισμα στην Κριμαία

    Η Μόσχα κάλεσε σήμερα τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να στείλει παρατηρητές για το δημοψήφισμα της Κυριακής με θέμα την ένωση της περιοχής της Κριμαίας με τη Ρωσία. «Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τη διοίκηση του ΟΑΣΕ, τα κράτη μέλη του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (BIDDH), να αφήσουν την πολιτική "των δύο μέτρων και των δύο σταθμών" και να εξετάσουν θετικά την πρόσκληση των αρχών της Κριμαίας να μετάσχουν ως παρατηρητές της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει επίσης ότι ο ΟΑΣΕ πρέπει να λάβει την έγκριση των αρχών οποιασδήποτε περιοχής της Ουκρανίας, στην οποία προτίθεται να στείλει παρατηρητές.

    [06] Πολλαπλές κυβερνοεπιθέσεις δέχτηκε η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου

    Η ιστοσελίδα της ρωσικής προεδρίας δέχτηκε σήμερα πολλαπλές επιθέσεις από χάκερ που έθεσαν κι εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα της κεντρικής τράπεζας, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. «Μία σφοδρή κυβερνοεπίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου» δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, η οποία πρόσθεσε ότι η επίθεση συνεχίζεται και ότι ειδικοί του τομέα ασφαλείας επιχειρούν να αποτρέψουν περαιτέρω προβλήματα.

    Η εκπρόσωπος δεν ανέφερε ποιοί θεωρούνται υπεύθυνοι για την επίθεση.

    [07] Μνημείο η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

    Όταν το 1883 ο τότε δήμαρχος Χαλκίδας Ηρακλής Γαζέπης έπαιρνε την απόφαση της δημιουργίας Δημοτικής Αγοράς στην πόλη του, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι 130 χρόνια μετά το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα θα αποτελούσε «μήλον της έριδος» για την τοπική κοινωνία.

    Η διατήρηση ή μη του κτιριακού συγκροτήματος της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας έχει διχάσει την τοπική κοινωνία, αλλά και επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, με αποτέλεσμα η απαξίωσή του να είναι εμφανής και η κατάσταση διατήρησής του πολύ κακή. Χτες το κοινό όργανο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (καθώς η Χαλκίδα είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός και ιστορικός τόπος) εξέτασε το θέμα εκ νέου και έπειτα από μια μαραθώνια συζήτηση διάρκειας περισσότερων από έξι ωρών γνωμοδότησε και πάλι υπέρ της κήρυξης του κτιριακού συγκροτήματος ως μνημείου.

    [08] Αύγουστος Κορτώ: «Ξόφλησα με το πένθος και εξιλεώθηκα ως γιός»

    Ένας συγγραφέας, ένας σκηνοθέτης, μια ηθοποιός και ένας τραγουδοποιός που ανήκουν στην ίδια νέα γενιά καλλιτεχνών της χώρας μας, ενώνουν τις φωνές τους στη σκηνή του Ιανού και παρουσιάζουν «Το Βιβλίο της Κατερίνας». Πρόκειται για τη δραματοποίηση του βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ, το οποίο έχει συγκινήσει κοινό και κριτικούς και αναφέρεται σε μία γυναίκα, τη μητέρα του συγγραφέα, που παλεύει με τη σχιζοφρένεια.

    Πώς αλλάζει η ζωή ενός παιδιού όταν το σημαδεύει, στην αρχή της ζωής του η εκούσια αναχώρηση της μάνας του; Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δύσκολη προσωπική του διαδρομή ώσπου να φθάσει στη λύτρωση της συγγραφής: «Δεν μπορώ καν να διανοηθώ πώς θα ήταν η ζωή μου χωρίς τη βαριά τούτη σκιά. Καλύτερη, υποθέτω. Πιο ξέγνοιαστη, με λιγότερη οδύνη. Ωστόσο, αρνούμαι να μεμψιμοιρήσω. Ό,τι έγινε έγινε. Σαφώς η συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου λειτούργησε λυτρωτικά και πολύ περισσότερο από προηγούμενα βιβλία, όπου η μητρική μορφή έφερε το ένδυμα της μυθοπλασίας. Γράφοντας την 'Κατερίνα' ξόφλησα με το πένθος κι εξιλεώθηκα ως γιος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 March 2014 - 10:30:28 UTC