Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς φαρμακεία σήμερα και τη Δευτέρα
  • [02] Συνάντηση ΓΣΕΕ - εργοδοτών για νέα Συλλογική Σύμβαση
  • [03] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
  • [04] Έκκληση του Ουίλιαμ Χέιγκ για ματαίωση του δημοψηφίσματος στην Κριμαία
  • [05] Σεισμός 6,2 βαθμών στη δυτική Ιαπωνία

  • [01] Χωρίς φαρμακεία σήμερα και τη Δευτέρα

    «Ρολά» κατεβάζουν σήμερα και τη Δευτέρα τα φαρμακεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με τους φαρμακοποιούς της Αθήνας, να κρατούν πιο σκληρή στάση κλείνοντας τα φαρμακεία και το Σάββατο.Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

    Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), στην οποία φαίνεται να επιμένει η τρόικα, αλλά και σε ζητήματα όπως η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αλλαγή στα πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα νέου φαρμακείου και στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    [02] Συνάντηση ΓΣΕΕ - εργοδοτών για νέα Συλλογική Σύμβαση

    Για σήμερα στις 11:00 έχει προγραμματισθεί η πρώτη συνάντηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

    Η ΓΣΕΕ ζητά την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα, καθώς και την επαναφορά των επιδομάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

    [03] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

    Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποιούνται σήμερα από νωρίς το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών, των επικεφαλής της τρόικας με τους υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.

    Ξεκινήσαμε να κοιτάζουμε το αναθεωρημένο κείμενο της συμφωνίας με στόχο να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα. «Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά όχι απαισιόδοξα» σημείωσε.

    Έχει διαμορφωθεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο ώστε να επιδιωχθεί συμφωνία μέχρι την Κυριακή, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

    [04] Έκκληση του Ουίλιαμ Χέιγκ για ματαίωση του δημοψηφίσματος στην Κριμαία

    Η Κριμαία θα πρέπει να ματαιώσει το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, προειδοποιώντας ότι σημαντικά πρόσωπα της Ρωσίας αντιμετωπίζουν πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων και περιορισμούς σε περίπτωση που δεν σημειωθεί σύντομα πρόοδος σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία. «Μέρος της απάντησης για την εξεύρεση τρόπων για αποκλιμάκωση είναι η ματαίωση αυτού του δημοψηφίσματος και η έναρξη διεθνών διαπραγματεύσεων», δήλωσε από το Λονδίνο. «Εάν δεν υπάρξει πρόοδος σε αυτά τα ζητήματα μέσα στις επόμενες ημέρες, τότε θα κινηθούμε στο επόμενο στάδιο αντίδρασης της Ευρώπης σε αυτή την κρίση, η οποία θα περιλαμβάνει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων σε ιδιώτες της Ρωσίας», πρόσθεσε.

    Αλλά θα γίνουν τα πάντα ώστε «να βρεθεί μια διπλωματική κατεύθυνση προς τα εμπρός» κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι και του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Λονδίνο, είπε ο Χέιγκ.

    [05] Σεισμός 6,2 βαθμών στη δυτική Ιαπωνία

    Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών που έπληξε περιοχές της δυτικής Ιαπωνίας τα ξημερώματα της Παρασκευής, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.

    Μετά τον σεισμό δεν υπήρξε προειδοποίηση για κίνδυνο να εκδηλωθεί τσουνάμι, ενώ δεν εντοπίστηκαν ζημιές στον κοντινό σταθμό πυρηνικής ενέργειας στην Ικάτα, δήλωσε ο υπεύθυνος του σταθμού. Ο σεισμός σημειώθηκε την Παρασκευή στις 02:06 π.μ. (19:96 ώρα Ελλάδος)και είχε εστιακό βάθος 78 χιλιομέτρων, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 March 2014 - 6:30:26 UTC