Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας
  • [02] Απολύτως ασφαλές το βόειο κρέας, τονίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  • [03] Κλειστή η οδός Σταδίου λόγω πορείας της ΑΔΕΔΥ
  • [04] Μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς πιστοποιητικό των Δ.Ο.Υ για τα μισθώματα
  • [05] Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ: Ποιοι αγρότες απαλλάσσονται από τα βιβλία
  • [06] Μείωση 25,6% της οικοδομικής δραστηριότητας
  • [07] Ο ρωσικός στρατός κλείνει τα περάσματα προς την Κριμαία, δηλώνει ο ΟΑΣΕ
  • [08] «Δεν θα χάσουμε ποτέ την ελπίδα» για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Μπόινγκ, δηλώνουν οι μαλαισιανές Αρχές
  • [09] Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του 15χρονου που σκότωσε η αστυνομία στην Τουρκία
  • [10] Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στο θέατρο «Εμπρός»
  • [11] Γιατροί «εκτύπωσαν» σε ασθενή νέο πρόσωπο

  • [01] Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας

    Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ολοκληρώνεται η κινητοποίηση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων, της κινητικότητας στο Δημόσιο και της κατάργησης φορέων και οργανισμών. Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Αμαλίας στο ύψος της Βουλής, επειδή βρίσκεται εκεί μικρή ομάδα εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    [02] Απολύτως ασφαλές το βόειο κρέας, τονίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

    Απολύτως ασφαλές είναι το βόειο κρέας που δίνεται στην κατανάλωση, καθώς τηρούνται όλες εκείνες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρόγραμμα Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών (ΣΕΒ), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    [03] Κλειστή η οδός Σταδίου λόγω πορείας της ΑΔΕΔΥ

    Προς την πλατεία Συντάγματος πορεύονται αυτήν την ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό σύνθημα «όχι στις απολύσεις και στην κατάργηση των κοινωνικών αγαθών», διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που περιέχει το ν/σ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τις αλλαγές στο δημόσιο (διαθεσιμότητα, απολύσεις, κατάργηση οργανισμών). Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου έχει διακοπεί ενώ κλείνουν σταδιακά και δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Στην πορεία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι των ΟΤΑ, και άλλοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

    [04] Μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς πιστοποιητικό των Δ.Ο.Υ για τα μισθώματα

    Μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς την προσκόμιση από τον φορολογούμενο του πιστοποιητικού της Δ.Ο.Υ ότι την τελευταία διετία έχουν δηλωθεί τυχόν μισθώματα από αυτά, θα μπορούν να κάνουν οι συμβολαιογράφοι. Όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, από 1.1.2014 δεν ισχύει η υποχρέωση των συμβολαιογράφων να αρνηθούν τη σύνταξη συμβολαίων για μεταβιβάσεις ακινήτων αν δεν προσκομιστεί νωρίτερα πιστοποιητικό του προϊσταμένου της αρμόδιας ΔΟΥ, από το οποίο να προκύπτει ότι τα μισθώματα του ακινήτου που μεταβιβάζεται ή υποθηκεύεται δηλώθηκαν στη φορολογία εισοδήματος κατά την τελευταία διετία πριν από τη μεταβίβαση ή την εγγραφή της υποθήκης.

    [05] Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ: Ποιοι αγρότες απαλλάσσονται από τα βιβλία

    Απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων, από την 1.1.2014, οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, οι οποίοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών μέχρι 15.000 ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης μέχρι 5.000 ευρώ. Αυτό διευκρινίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή γραπτά και προφορικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν από φορολογούμενους σχετικά με την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τη φορολογία των αγροτών.

    [06] Μείωση 25,6% της οικοδομικής δραστηριότητας

    Κατά 25,6% μειώθηκε περαιτέρω η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα το 2013, μετά από τη σημαντική πτώση του όγκου κατά 43,9% τον περασμένο Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής: Το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε τον Δεκέμβριο 2013 σε 1.250 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 203,3 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 797,8 χιλιάδες m3 όγκου. Ποσοστιαία, καταγράφηκε μείωση 29,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 44,4% στην επιφάνεια και 43,9% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2013, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση 27,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 28,3% στην επιφάνεια και 25,6% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2012.

    [07] Ο ρωσικός στρατός κλείνει τα περάσματα προς την Κριμαία, δηλώνει ο ΟΑΣΕ

    Ο ρωσικός στρατός συμμετέχει στις προσπάθειες να αποκλεισθεί η πρόσβαση προς την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσαν στρατιωτικοί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ενώ οι αυτονομιστικές αρχές της Κριμαίας ανακοίνωσαν πως έκλεισαν εν μέρει τον ενάερίο χώρο της επαρχίας και οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες δήλωσαν πως συνέλαβαν μια «αναγνωριστική περίπολο του ρωσικού στρατού» που ήρθε από την Κριμαία για να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις ουκρανικές μονάδες που είναι παρούσες στη ζώνη. Η ομάδα των περίπου 40 άοπλων παρατηρητών από 26 χώρες του ΟΑΣΕ εμποδίσθηκε την περασμένη εβδομάδα σε πολλά σημεία ελέγχου να εισέλθει στην Κριμαία. Στο μεταξύ, οι αυτονομιστικές αρχές της Κριμαίας ανακοίνωσαν πως έκλεισαν εν μέρει τον εναέριο χώρο της επαρχίας για να «κρατήσουν μακριά πιθανούς προβοκάτορες» ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Μαρτίου για ένωση αυτής της ουκρανικής επαρχίας με τη Ρωσία. Εξάλλου οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν στην περιοχή της Χερσώνας (νότια Ουκρανία) μια «αναγνωριστική περίπολο του ρωσικού στρατού» που ήρθε από την Κριμαία για να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις ουκρανικές μονάδες που είναι παρούσες στην περιοχή.

    [08] «Δεν θα χάσουμε ποτέ την ελπίδα» για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Μπόινγκ, δηλώνουν οι μαλαισιανές Αρχές

    Το στρατιωτικό ραντάρ της Μαλαισίας εντόπισε κάτι που θα μπορούσε να ήταν το αγνοούμενο Μπόινγκ της Malaysia Airlines στο βόρειο άκρο των Στενών της Μάλακα, εκατοντάδες μίλια μακριά από το σημείο απ΄όπου εξαφανίστηκαν τα ίχνη του, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο πτέραρχος Ροντζαλί Νταούντ. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Νταούντ είπε ότι ο εντοπισμός έγινε στις 2:15 πμ (τοπική ώρα) του Σαββάτου, δηλαδή περίπου 45 λεπτά μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου με τους 239 επιβαίνοντες από τα ραντάρ κι ενώ πετούσε στην περιοχή μεταξύ της ανατολικής ακτής της Μαλαισίας και του Βιετνάμ. Όπως είπε ο ίδιος--τονίζοντας ωστόσο ότι η πληροφορία πρέπει να επιβεβαιωθεί--το σημείο εντοπισμού από το ραντάρ ήταν 320 μίλια βορειοδυτικά της νήσου Πενάνγκ στη δυτική ακτή της Μαλαισίας. Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν διέψευσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τις κατηγορίες περί «σύγχυσης» ως προς την οργάνωση της επιχείρησης εντοπισμού του αγνοούμενου εδώ και τέσσερις ημέρες Boeing 777. Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι «άνευ προηγουμένου» και θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί το αεροσκάφος. «Δεν θα χάσουμε ποτέ την ελπίδα», είπε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Κιν Γκανγκ, έκανε λόγο για «πολλές πληροφορίες, αρκετά χαοτικές» που έχει λάβει το Πεκίνο από τις μαλαισιανές Αρχές σχετικά με την τύχη του αεροπλάνου.

    [09] Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του 15χρονου που σκότωσε η αστυνομία στην Τουρκία

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για την κηδεία του 15χρονου που απεβίωσε χθες αφού είχε τραυματισθεί από την αστυνομία κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 στην Τουρκία, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. «Η αστυνομία του AKP (το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) δολοφόνησε τον Μπερκίν Ελβάν», φώναζε το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Οκμεϊντάνι, μια λαϊκή συνοικία της Κωνσταντινούπολης.

    [10] Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στο θέατρο «Εμπρός»

    «Ο φασισμός δεν ξέρει να χορεύει. Δεν έχει χρώματα, δεν τραγουδά. Αυτά είναι τα δικά μας όπλα». Αυτό είναι το σύνθημα του αντιφασιστικού φεστιβάλ παραστατικών τεχνών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 23 Μαρτίου ύστερα από πρωτοβουλία καλλιτεχνικών ομάδων να «δράσουν ενάντια στον βίαιο εκφασισμό της κοινωνίας», με τον τρόπο που γνωρίζουν καλύτερα: μέσα από την τέχνη. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού (Σάββατο 22/3) αλλά και τον μήνα δράσης κατά του φασισμού, καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν δράσεις που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορό, περφόρμανς, προβολές, δρώμενα, οργανωμένες συζητήσεις και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο θέατρο «Εμπρός» αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις συναυλίες είναι οι: Τάνια Τσανακλίδου, Παναγιώτης Τσεβάς, Mιχάλης Δέλτα, Κώστας Παυλίδης, Ψαραντώνης, Σπύρος Γραμμένος, Ματούλα Ζαμάνη, Στάθης Δρογώσης, Χριστίνα Μαξούρη, Φοίβος Δεληβοριάς , Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης, Βαγγέλης Καζαντζής, Θάνος Ανεστόπουλος, Κώστας Παρίσης, Λόλεκ, Ομάδα κρουστών Quilombo κ.α΄. Ενώ, θα ανέβουν παραστάσεις από το Θέατρο δρόμου, το Θέατρο Κωφών, τη Κίνηση καλλιτεχνών με αναπηρία, τη Συριακή Κοινότητα, τη Κοινότητα Μπαγκλαντές και τις ομάδες Θέρος, Εμείς, 4Frontal, Θε.αμ.α, Εκτός Δρόμου, Ubuntu, Ντουθ, Ήμουν κι εγώ εκεί κ.α'. Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν καθημερινά στις 16:00.

    [11] Γιατροί «εκτύπωσαν» σε ασθενή νέο πρόσωπο

    Βρετανοί γιατροί χρησιμοποίησαν τα αναγκαία εμφυτεύματα και εξαρτήματα, που εκτύπωσαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, για να αποκαταστήσουν το πρόσωπο ενός ασθενούς που είχε υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς και παραμόρφωση μετά από ένα ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του. Είναι ένας από τους πρώτους ασθενείς στον κόσμο, στον οποίο γίνεται εφαρμογή της νέας επαναστατικής χειρουργικής με τη χρήση αποκλειστικά εκτυπωμένων μερών.

    Οι γιατροί χρειάστηκε να σπάσουν ξανά τα οστά τού προσώπου του, προτού προχωρήσουν στην ανάπλαση- εκτύπωση του νέου προσώπου του. Όπως είπε ο Στέφεν Πάουερ, η επέμβαση «του άλλαξε τη ζωή», καθώς μέχρι τότε έπρεπε να φορά καπέλο και γυαλιά για να κρύβει τα τραύματά του. Η ιατρική ομάδα χρησιμοποίησε τομογραφίες για να σχεδιάσει και στη συνέχεια για να εκτυπώσει ένα συμμετρικό τρισδιάστατο μοντέλο του κρανίου του ασθενούς. Στη συνέχεια, εκτύπωσε επίσης όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα που χρειάζονταν για τη σύνδεση των οστών, καθώς και τα αναγκαία εμφυτεύματα από τιτάνιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 March 2014 - 12:30:25 UTC