Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαναφορά δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας
  • [02] Δύο νέοι θάνατοι από τη γρίπη, το τελευταίο 24ωρο
  • [03] ΥΠΟΙΚ: Πλεόνασμα 495 εκατ. ευρώ το α' δίμηνο 2014
  • [04] Προσπάθειες για να μειωθεί η «εξάρτηση» της Ευρώπης από τη Ρωσία για το φυσικό αέριο
  • [05] Η Κριμαία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις εμπορικές πτήσεις
  • [06] Η Βουλή της Κριμαίας ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία μια διακήρυξη ανεξαρτησίας
  • [07] Ο στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε ίχνος από το αγνοούμενο Boeing

  • [01] Επαναφορά δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας

    Έγγραφο για την επαναφορά και αποκατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 33 του σχετικού νόμου (Ν. 4024/2011) διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείχνει ουσιαστικά στην κατεύθυνση της πλήρους συμμόρφωσης της Διοίκησης με την απόφαση του ΣτΕ. Το έγγραφο του κ. Μητσοτάκη διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος, με την οποία καλούσαν τον αρμόδιο υπουργό να εξηγήσει «με ποιον τρόπο θα γίνει η εργασιακή, μισθολογική και υπαλληλική αποκατάσταση των υπαλλήλων που έχουν θιγεί από το αντισυνταγματικό καθεστώς της εφεδρείας- προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και με ποιον τρόπο θα υπάρξει η οικονομική τους αποκατάσταση με την καταβολή αναδρομικών αποδοχών που είχαν περικοπεί, με βάση τις διατάξεις για τη προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα- εφεδρεία».

    [02] Δύο νέοι θάνατοι από τη γρίπη, το τελευταίο 24ωρο

    Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον ιό της γρίπης, ανεβάζοντας σε 85 τον αριθμό των θυμάτων και σύμφωνα με τα στοιχεία, στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 49 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ από την αρχή της περιόδου, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 242 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει στους πολίτες να λαμβάνουν αντι-ιική αγωγή, με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

    [03] ΥΠΟΙΚ: Πλεόνασμα 495 εκατ. ευρώ το α' δίμηνο 2014

    Πλεόνασμα 495 εκατ. ευρώ εμφάνισε το α' δίμηνο 2014 ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το δίμηνο Ιανουαρίου? Φεβρουαρίου 2014, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 495 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 788 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013, και στόχου για έλλειμμα 527 εκατ. ευρώ.

    Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.072 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.047 εκατ. ευρώ.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 9.469 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 433 εκατ. ευρώ ή 4,8% έναντι του στόχου Π/Υ 2014.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.874 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 575 εκατ. ευρώ ή 6,8% χαμηλότερα έναντι του στόχου.

    [04] Προσπάθειες για να μειωθεί η «εξάρτηση» της Ευρώπης από τη Ρωσία για το φυσικό αέριο

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καλέσουν να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για να μειωθεί η εξάρτηση των κρατών μελών της από το εισαγόμενο αέριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με ένα προσχέδιο της απόφασής τους, υπογραμμίζοντας την ανησυχία τους για την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Η Ρωσία είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές για την ΕΕ, στην οποία παρέχει σχεδόν το ένα τρίτο του φυσικού αερίου το οποίο καταναλώνει, ενώ από την Ουκρανία διέρχεται ένα κρίσιμο τμήμα του δικτύου αγωγών για τη μεταφορά του αερίου αυτού.

    [05] Η Κριμαία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις εμπορικές πτήσεις

    Η Κριμαία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις εμπορικές πτήσεις από την υπόλοιπη Ουκρανία, πέντε ημέρες πριν από το δημοψήφισμα που έχουν προγραμματίσει οι φιλορωσικές αρχές της περιοχής για την προσάρτησή της στη Ρωσία. Ουκρανικό αεροσκάφος, κατευθυνόμενο από το Κίεβο προς τη Συμφερόπολη, υποχρεώθηκε σήμερα να επιστρέψει στην ουκρανική πρωτεύουσα.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές της Κριμαίας αποφάσισαν να επιτρέπουν μόνο σε εμπορικά αεροσκάφη που προέρχονται από τη Μόσχα να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της περιοχής.

    [06] Η Βουλή της Κριμαίας ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία μια διακήρυξη ανεξαρτησίας

    Το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας τάχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της υιοθέτησης μιας διακήρυξης για την ανεξαρτητοποίηση της Αυτόνομης Δημοκρατίας αυτής από την Ουκρανία. Η διακήρυξη, που υποστήριξαν οι 78 από τους 81 βουλευτές που ήταν παρόντες στο κοινοβούλιο, αναφέρει ότι η Κριμαία θα γίνει ανεξάρτητη από την Ουκρανία, εάν η πλειοψηφία των εκλογών ψηφίσει υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της ένταξης στη Ρωσία, στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

    Από την άλλη πλευρά, στο Κίεβο, η Βουλή της Ουκρανίας προειδοποίησε την τοπική βουλή, η οποία ελέγχεται από φιλορωσικές πολιτικές δυνάμεις, ότι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο διάλυσης εάν δεν ακυρώσει το δημοψήφισμα το οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα διεξαχθεί την 16η Μαρτίου για την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία. Μια απόφαση της Βουλής στο Κίεβο, η οποία ελέγχεται από φιλοδυτικές δυνάμεις, έδωσε στο κοινοβούλιο προθεσμία ως αύριο Τετάρτη για να ακυρώσει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αυτού.

    Διαβάστε επίσης:Η Κριμαία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις εμπορικές πτήσεις

    [07] Ο στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε ίχνος από το αγνοούμενο Boeing

    Ο μαλαισιανός στρατός θεωρεί ότι εντόπισε μέσω ραντάρ το ίχνος του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines στα Στενά της Μάλακα, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, κοντά στις ανατολικές ακτές της χώρας, δήλωσε στρατιωτική πηγή στο Ρόιτερς. Τα Στενά της Μάλακα - ένας από τους πιο κομβικούς και πολυσύχναστους διαύλους της ναυσιπλοΐας στον κόσμο- βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Μαλαισίας. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η πτήση με τους 239 επιβαίνοντες έχασε επαφή στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας.

    Επίσης, οεπικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας, της Ίντερπολ, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως η εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines συνδέεται με την τρομοκρατία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 March 2014 - 12:30:24 UTC