Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε με ομιλία του Μάρτιν Σούλτς η Συνδιάσκεψη της Ελιάς
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: «Μάχη ιδεών οι Ευρωεκλογές»
  • [03] Συνάντηση Πολύδωρα -Ζώη- Νικολόπουλου αύριο για τον υποψήφιο περιφερειάρχη
  • [04] Ο Πούτιν είπε στον Κάμερον ότι θέλει διπλωματική λύση για την Ουκρανία, κατά τη Ντάουνινγκ Στριτ
  • [05] Νικητής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας

  • [01] Ολοκληρώθηκε με ομιλία του Μάρτιν Σούλτς η Συνδιάσκεψη της Ελιάς

    Με την επικύρωση της Διακήρυξης της «Ελιάς-Δημοκρατική Παράταξη» και την ομιλία του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, ολοκληρώθηκε η διήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ενιαίου σχήματος της «Ελιάς», στο ΣΕΦ.

    «Είμαι εδώ γιατί θέλω να στρέψω την Ευρώπη σε μια άλλη κατεύθυνση. Θέλω μια Ευρώπη που να φροντίζει τους πολίτες της, όπου ο πολίτης θα βρίσκεται στην πρώτη θέση, όχι της γραφειοκρατίας, αλλά με περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη αλληλεγγύη», τόνισε ο κ. Σουλτς ζητώντας τη στήριξη της υποψηφιότητάς του, για να αλλάξουν, όπως είπε, οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί ανάμεσα στους συντηρητικούς και τους προοδευτικούς.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: «Μάχη ιδεών οι Ευρωεκλογές»

    Με την επικύρωση της Διακήρυξης της «Ελιάς-Δημοκρατική Παράταξη» και την ομιλία του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, ολοκληρώθηκε η διήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ενιαίου σχήματος της «Ελιάς», στο ΣΕΦ.

    «Στις Ευρωεκλογές δίνεται μια μάχη ιδεών, μια μάχη μεταξύ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για μια άλλη Ευρώπη και το Σοσιαλιστικό Κόμμα σηκώνει το βάρος να παρουσιάσει μια άλλη αφήγηση για την Ευρώπη». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προλογίζοντας τον Μάρτιν Σούλτς, τον υποψήφιο του ΕΣΚ για την προεδρία της Κομισιόν, ο οποίος παραβρέθηκε στη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς».«Ο Μάρτιν», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «γνωρίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τα προβλήματα και τις προτεραιότητες των πραγματικών ανθρώπων. Έχει σημασία να καταλάβουμε ότι δίνεται μάχη ιδεών». «Μας λένε, πρόσθεσε, ότι είμαστε στην ίδια κυβέρνηση με τη ΝΔ, το ίδιο, όμως, συμβαίνει και στη Γερμανία, στην Ιταλία και αλλού. Τώρα όμως βλέπετε ότι κατεβαίνουμε με διαφορετικά κόμματα, ψηφοδέλτια και διαφορετικούς υποψήφιους για την Κομισιόν, τώρα δίνουμε μεγάλη μάχη για τους συσχετισμούς, μάχη ανάμεσα στην προοδευτική και τη συντηρητική αντίληψη, του ΕΛΚ και του ΕΣΚ».

    [03] Συνάντηση Πολύδωρα -Ζώη- Νικολόπουλου αύριο για τον υποψήφιο περιφερειάρχη

    Την πρόθεσή του να αποσύρει την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Αττικής «εάν βρεθεί άλλος αποτελεσματικότερος υποψήφιος», εκφράζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος συνεργάζεται πλέον με την «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» του Βύρωνα Πολύδωρα. Οι κ.κ. Πολύδωρας, Ζώης και Νικολόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα συναντηθούν, στη Βουλή, αύριο στις 11.30 , προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της υποψηφιότητας στην Αττική, αλλά και την στρατηγική της προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει Ευρωεκλογών.

    [04] Ο Πούτιν είπε στον Κάμερον ότι θέλει διπλωματική λύση για την Ουκρανία, κατά τη Ντάουνινγκ Στριτ

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ότι «επιθυμεί να εξευρεθεί μια διπλωματική λύση στην κρίση» στην Ουκρανία, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

    «Ο πρωθυπουργός (της Βρετανίας) κάλεσε σήμερα το πρωί τον πρόεδρο Πούτιν για να του ζητήσει να συμβάλει να μειωθεί η ένταση στην Ουκρανία και να υποστηρίξει το σχηματισμό μιας ομάδας επαφής η οποία θα μπορούσε να συμβάλει να διεξαχθούν άμεσες συζητήσεις ανάμεσα στη ρωσική και στην ουκρανική κυβέρνηση», ανέφερε η εκπρόσωπος.. Ο Κάμερον επέμεινε ότι θέλει όπως και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί εταίροι να «συνεργαστεί με τη Ρωσία για να εξευρεθεί μια διπλωματική λύση στην κατάσταση στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της Κριμαίας».

    [05] Νικητής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας

    Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, καθώς επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Τούμπας και έδωσε... παράταση ακόμη μίας εβδομάδας στη «στέψη» των Πειραιωτών και για το φετινό πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι με νίκη θα κατακτούσαν και μαθηματικά τον 41ο τίτλο της ιστορίας τους, προηγήθηκαν στο 33΄ με τον Σάμαρη, αλλά ο Αθανασιάδης ισοφάρισε στο 36΄ και ο Τζαβέλλας στο 84΄ χάρισε τη νίκη στον «Δικέφαλο του Βορρά» και υποχρέωσε την ομάδα του Μίτσελ στη δεύτερη διαδοχική ήττα της.

    Στους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας,Ατρόμητος-Πανιώνιος: 4-0,Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς: 3-1,Λεβαδειακός-Παναιτωλικός: 2-1 καιΠανθρακικός-Εργοτέλης: 2-1.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 March 2014 - 20:30:23 UTC