Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη ενώνει και εμπνέει
  • [02] Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αυτοκινητιστές φορτηγών
  • [03] Συμφωνία για τις τράπεζες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας
  • [04] Η κυβέρνηση Ρέντσι σχεδιάζει να μειώσει τη φορολογία εισοδήματος κατά 10 δισ. ευρώ
  • [05] Οι στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ επιστρέφουν στην Ουκρανία
  • [06] Πρώτη συνάντηση της ουκρανικής με τη ρωσική πλευρά, από την έναρξη της κρίσης στην Κριμαία
  • [07] Εντοπίστηκαν δύο μεγάλες πετρελαιοκηλίδες που μπορεί να συνδέονται με το αγνοούμενο Μπόινγκ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη ενώνει και εμπνέει

    Η «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη» ενώνει και εμπνέει, είναι πολύχρονη και ανθεκτική, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας κατά την έναρξη της ιδρυτικής Συνδιάσκεψης του νέου φορέα, τονίζοντας, παράλληλα ότι η υποστήριξη προς τον Μάρτιν Σούλτς, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί την έμπρακτη στήριξη στην εναλλακτική-προοδευτική πρόταση για την Ευρώπη.Ο κ. Βενιζέλος στην αρχή της ομιλίας του εξέφρασε τη λύπη του για κάποιες απουσίες. Αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς να κατονομάσει τον πρώην πρωθυπουργό, και εκείνη της ΔΗΜΑΡ. «Λυπάμαι», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «για την απουσία όποιων έπρεπε να είναι σήμερα εδώ και δεν είναι» και πρόσθεσε: «Ο καθένας φέρει και μια προσωπική και ιστορική ευθύνη για τον τρόπο που τοποθετείται απέναντι στα αιτήματα και τα προτάγματα της χώρας».

    Αναφερόμενος στις επικείμενες Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, διότι σε αυτές κρίνεται το μέλλον της χώρας και η ερμηνεία του αποτελέσματος θα είναι σκληρή. Σε αυτές τις εκλογές, παρά τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους, κρίνεται το μέλος της χώρας, είπε και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει αν θα διαφυλάξει τις θυσίες του ή θα τις παίξει στα ζάρια.

    [02] Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αυτοκινητιστές φορτηγών

    Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, μέχρι τις 30 Μαρτίου, αποφάσισαν σήμερα οι αυτοκινητιστές φορτηγών σε μια «κίνηση καλής θέλησης», μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, για τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

    Συγκεκριμένα, οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι είχαν εξαγγείλει απεργία διαρκείας αρχής γενομένης από σήμερα, μετά από μια μαραθώνια πανελλαδική συνδιάσκεψη αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, την αναστολή της απεργίας, δίδοντας έτσι στην κυβέρνηση ένα διάστημα περίπου 25 ημερών για την επίλυση των αιτημάτων τους.

    [03] Συμφωνία για τις τράπεζες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας

    «Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών», επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας, παράλληλα, αισιόδοξος ότι έως την άλλη Κυριακή, 16 Μαρτίου, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο σύνολό τους. Ειδικά για το ζήτημα των τραπεζών, ο συγκεκριμένος παράγοντας διευκρίνισε ότι σημαντικό ρόλο, προς την επίλυση του προβλήματος διαδραμάτισε η πρωινή συνάντηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν. Κατ' αυτήν τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποχρεώθηκε να υποχωρήσει από τις αρχικές ακραίες θέσεις του και να δεχθεί την ίση μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών με τις άλλες ευρωπαϊκές. Από την πλευρά του, έτερος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι υπέρ της επίλυσης μπορεί να συνετέλεσαν οι ανακοινώσεις δύο συστημικών τραπεζών για Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου.

    Εξάλλου, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι στην επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα συμπεριληφθεί το θέμα των ανασφάλιστων. Επεξηγώντας, ότι η κυβέρνηση αναμένει πρώτα τη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών. «Μετά είναι δική μας υποχρέωση να βρούμε το ποσό», πρόσθεσε.Στο υπουργείο Οικονομικών διεξήχθη και συνάντηση στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, με αντικείμενο την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Σε εξέλιξη, τέλος, είναι αυτήν την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

    [04] Η κυβέρνηση Ρέντσι σχεδιάζει να μειώσει τη φορολογία εισοδήματος κατά 10 δισ. ευρώ

    Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι πρόκειται να εισηγηθεί μειώσεις στο φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων στην Ιταλία οι οποίες θα ανέλθουν συνολικά σε 10 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, η οποία δεν κατονομάζει τις πηγές της. Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ιταλίας δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το περιεχόμενο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι λεπτομέρειες του σχεδίου μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος το οποίο καταρτίζει η κυβέρνηση ευρείας συμμαχίας πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα μετά το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.

    Ο Ρέντσι υπόσχεται να προωθήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων για να αναζωογονήσει την οικονομία της Ιταλίας, η οποία αναπτύχθηκε με μόλις 0,1% το τέταρτο τρίμηνο του 2013, ενώ πλήττεται από το επίπεδο της ανεργίας το οποίο παραμένει κοντά στο ιστορικό της υψηλό (12,9%). Όμως ο 39χρονος νέος πρωθυπουργός οφείλει να κινηθεί με προσοχή στην προσπάθειά του να επιδιώξει την επιτάχυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης της οικονομίας της Ιταλίας, αν δεν θέλει να παραβιάσει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δημόσιες δαπάνες.

    [05] Οι στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ επιστρέφουν στην Ουκρανία

    Περίπου 50 στρατιωτικοί παρατηρητές από 28 χώρες-μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επιστρέφουν οδικώς από σημείο ελέγχου της βόρειας Κριμαίας στη βάση τους στην ουκρανική πόλη Κέρσον μετά τα προειδοποιητικά πυρά που δέχτηκαν, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΕ.

    Η εκπρόσωπος του Οργανισμού Κάθι Μπάρτον δήλωσε ότι κανένας τους δεν τραυματίστηκε.Σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ, το επόμενο βήμα θα το αποφασίσουν όταν επιστρέψουν στη βάση τους.

    [06] Πρώτη συνάντηση της ουκρανικής με τη ρωσική πλευρά, από την έναρξη της κρίσης στην Κριμαία

    Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καρασίν και ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Μόσχα Βλαντίμιρ Γιελτσένκο συναντήθηκαν στη Μόσχα όπου είχαν συνομιλίες--οι πρώτες απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών από την έναρξη της κρίσης στη χερσόνησο της Κριμαίας, όπως επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.Οι δύο αξιωματούχοι «συζήτησαν για τις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις σε μία ειλικρινή ατμόσφαιρα», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

    Εξάλλου, ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή με περίπου 50 φορτηγά μεταφοράς στρατιωτών κατευθύνθηκαν σήμερα σε βάση κοντά στην πρωτεύουσα της Κριμαίας Συμφερόπολη, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Ρόιτερς που βρίσκονται στην περιοχή, την ώρα που η Ρωσία υποστηρίζει ότι τα μοναδικά στρατεύματα που διαθέτει στην Κριμαία είναι εκείνα που εδρεύουν στην περιοχή με τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Το Κίεβο υποστηρίζει ότι στην Κριμαία βρίσκονται 30.000 Ρώσοι.

    Διαβάστε επίσης:Οι στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ επιστρέφουν στην Ουκρανία

    [07] Εντοπίστηκαν δύο μεγάλες πετρελαιοκηλίδες που μπορεί να συνδέονται με το αγνοούμενο Μπόινγκ

    Βιετναμέζικα αεροσκάφη διάσωσης εντόπισαν μεγάλες πετρελαικηλίδες και μία στήλη καπνού κοντά στις ακτές του Βιετνάμ αλλά δεν είναι βέβαιο αν αυτά συνδέονται με το Μπόινγκ 777-200ER της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες το οποίο αγνοείται, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών. Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στις ακτές του Βιετνάμ σήμερα καθώς κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο κι εκτιμάται ότι έχει συντριβεί.

    Μεταξύ των 239 επιβατών του Μπόινγκ της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines βρίσκονται τέσσερις Γάλλοι, ανάμεσά τους τρεις μαθητές του γαλλικού λυκείου του Πεκίνου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.Παράλληλα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις Αμερικανοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 March 2014 - 17:30:23 UTC