Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνδιάσκεψη της Ελιάς
  • [02] Ζ. Μπαρόζο: «Η Ελλάδα θα βγει δυνατή από την κρίση»
  • [03] Νέος γύρος επαφών κυβέρνησης-τρόικας
  • [04] Τεχνητή χαρακτηρίζει την κρίση στην Ουκρανία ο Σ. Λαβρόφ
  • [05] Αγωνία για την τύχη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες

  • [01] Σε εξέλιξη η συνδιάσκεψη της Ελιάς

    Με τους χαιρετισμούς Ευρωπαίων σοσιαλιστών, την παρουσίαση της πολιτικής Διακήρυξης της «Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης» και του λογότυπού της, ξεκίνησαν οι εργασίες της διήμερης Συνδιάσκεψης του ενιαίου σχήματος ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Στο λογότυπο και το σήμα του νέου σχήματος απεικονίζονται, υπό το όνομα και το σύμβολο του ΕΣΚ(PES), ένα δέντρο ελιάς σε πράσινο χρώμα και κάτω από αυτή το όνομα: «ελιά» με κόκκινο χρώμα. Κάτω από το σύμβολο και το όνομα της «Ελιάς», αναγράφεται ο τίτλος «Δημοκρατική Παράταξη» και κάτω από αυτόν, σε οριζόντια διάταξη, τα ονόματα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου και της «Δυναμικής Ελλάδας» του Ηλία Μόσιαλου. Δίπλα σε αυτά και υπό το σύμβολο ενός κλαδιού ελιάς, αναγράφονται τα ονόματα των κινήσεων «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β».

    Της παρουσίασης του Λογότυπου και του σήματος της «Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης», προηγήθηκε η προβολή μηνυμάτων-χαιρετισμών από Ευρωπαίους σοσιαλιστές.

    Ο πρόεδρος του ΕΣΚ, Σεργκέι Στάνισεφ, τόνισε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη, λόγω των όρων που έχουν επιβληθεί από την τρόικα, όμως ακολουθείται μια υπεύθυνη πολιτική». Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την προσπάθεια, που γίνεται και με τη Συνδιάσκεψη, να έρθουν κοντά οι κεντροαριστερές δυνάμεις. Επιπλέον, είπε ότι η μάχη στην Ευρώπη για τις ευρωεκλογές είναι ιστορική, διότι αυτές θα αφορούν την αλλαγή, το εάν θέλουν οι Ευρωπαίοι αλλαγή. «Η μόνη βιώσιμη και αξιόπιστη πολιτικά και κοινωνικά αλλαγή», τόνισε, εκπροσωπείται από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές.

    [02] Ζ. Μπαρόζο: «Η Ελλάδα θα βγει δυνατή από την κρίση»

    «Η απασχόληση είναι απόλυτη προτεραιότητα για την Ευρώπη, γι αυτό χρειαζόμαστε ανάπτυξη, αλλά τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο τελευταίο μέρος της διήμερης 6ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των Περιφερειών και των Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αθήνα.

    Ζητήθηκαν πολλές θυσίες από τους Έλληνες, είπε εκφράζοντας τον θαυμασμό και τον σεβασμό του, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι η Ελλάδα εμφανίζει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά εδώ και εξήντα χρόνια και το 2015 θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Δεν γινόταν αλλιώς, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και συνέχισε: «Έπρεπε να μαζέψουμε πρώτα τα ελλείμματα και τις τράπεζες, γιατί πήραμε το μάθημά μας ότι ανάπτυξη με χρέη δεν είναι βιώσιμη. Είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας θα είναι καλό».

    Ειδικά για την Ελλάδα, είπε ότι οι προσπάθειές της έχουν υποτιμηθεί, καθώς βρέθηκε στο κέντρο της ευρωπαϊκής κρίσης και όλοι προέβλεπαν κατάρρευση και της Ελλάδας και της ευρωζώνης. «Εγώ πάντα τους έλεγα "έχετε λάθος, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ" κι αυτό γιατί υποτίμησαν τον πολιτικό παράγοντα, δηλαδή την επιθυμία της χώρας και του λαού να παραμείνει στην ευρωζώνη. Έχω εμπιστοσύνη στο δυναμικό της Ελλάδας, παρά τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. Ήδη, από ουραγός στην απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων έχει περάσει μεταξύ των πρώτων, με τη βοήθεια και της Task Force. Τα πάει καλύτερα στη δημόσια διοίκηση, τη φοροδιαφυγή, τις σχέσεις κράτους-πολίτη».

    Τις εργασίες της εκδήλωσης έκλεισε εκ μέρους του πρωθυπουργού -ο οποίος επέστρεψε από το Δουβλίνο με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού και έπρεπε να παραμείνει κλινήρης- ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος. «Η Ευρώπη χτίζεται εφόσον οι πολίτες της το θέλουν και οι πολίτες εκπροσωπούνται από τις πόλεις και τις περιφέρειες» είπε ο υπουργός Άμυνας στους επικεφαλής των περιφερειών και των πόλεων της Ευρώπης.

    [03] Νέος γύρος επαφών κυβέρνησης-τρόικας

    Νέος μαραθώνιος συσκέψεων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα, διεξάγεται από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

    Αρχικά, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε, επί περίπου μιάμιση ώρα, με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, χωρίς την παρουσία των δύο Ευρωπαίων εκπροσώπων των δανειστών, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, αλλά με τη συμμετοχή τεχνικών κλιμακίων.

    Αυτήν την ώρα, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, έχουν μεταβεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη (σσ. ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εργασίας).

    Σημειώνεται, ότι τεχνικά κλιμάκια της τρόικας βρίσκονται και στο υπουργείο Ανάπτυξης, με αντικείμενο την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

    Διαβάστε επίσης

    «Δήλωση επαρκούς προόδου» αναμένει η κυβέρνηση από την τρόικα

    [04] Τεχνητή χαρακτηρίζει την κρίση στην Ουκρανία ο Σ. Λαβρόφ

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η κρίση στην Ουκρανία "είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε για καθαρά γεωπολιτικούς λόγους", σύμφωνα με το BBC. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα είχε επικοινωνία με την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, αλλά όπως είπε, το Κίεβο είναι υποχρεωμένο στην άκρα δεξιά. Η Ρωσία, είπε ο Λαβρόφ, είναι ανοιχτή σε περαιτέρω διάλογο με τη Δύση αν "είναι έντιμος και έχει τον χαρακτήρα συνεργασίας".

    Ο Λαβρόφ ζήτησε επίσης από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) τη διεξαγωγή έρευνας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο τον περασμένο μήνα δεκάδων ατόμων στο Κίεβο από τις σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών.

    Παράλληλα, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν δήλωση αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με τον οποίο η Μόσχα μελετά το ενδεχόμενο αναστολής των διεθνών επιθεωρήσεων του οπλοστασίου της στρατηγικών επιθετικών όπλων ως απάντηση στις απειλές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε χθες Παρασκευή «τις συντονισμένες θέσεις» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία όσον αφορά την ουκρανική κρίση στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Ο Ομπάμα και η Μέρκελ συμφώνησαν «για την αναγκαιότητα η Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της, να επιτρέψει την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών και επιθεωρητών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία και να υποστηρίξει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές τον Μάιο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση του κοινοβουλίου της περιοχής για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα της ένωσής της με την Ρωσία λέγοντας ότι "κανένας" δεν μπορεί να ακυρώσει την ψηφοφορία. Την Πέμπτη, το κοινοβούλιο της Κριμαίας στο οποίο κυριαρχούν οι ρωσόφωνοι, ψήφισε ομόφωνα υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία και αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος κλιμακώνοντας έτσι την ένταση.

    [05] Αγωνία για την τύχη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες

    Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines έχασε επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της, τύπου Boeing 777-200, στο οποίο επιβαίνουν 239 άτομα με προορισμό το Πεκίνο, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

    «Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 00:41 (16:41 GMT Παρασκευή) και έχασε επαφή με τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας δύο ώρες αργότερα», είπε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ένας υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Έχουμε οργανώσει μια ομάδα αναζήτησης για τον εντοπισμό του αεροπλάνου», είπε. Η Malaysia Airlines ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η πτήση MH370 μετέφερε συνολικά 227 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 2 βρέφη και 12 μέλη του πληρώματος. Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι 158 εκ των επιβατών είναι Κινέζοι.

    Το Βιετνάμ, η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη διεξάγουν στη θαλάσσια περιοχή νότια του βιετναμέζικου νησιού Το Τσου κοινή επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε τα ξημερώματα από τα ραντάρ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, τις πληροφορίες για την επιχείρηση αυτή έδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ στην αντίστοιχη υπηρεσία της Κίνας. Το Boeing 777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τα ξημερώματα, 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας, όπως έχει ανακοινώσει η Malaysia Airlines.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 March 2014 - 13:30:23 UTC