Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Δουβλίνο για το συνέδριο του ΕΛΚ ο πρωθυπουργός
  • [02] Κ. Παπούλιας: Ζήτημα πολιτικής ηθικής οι πολεμικές αποζημιώσεις
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Ποιον νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν;
  • [04] Φ. Κουβέλης: Ανάγκη αναπροσανατολισμού της ευρωπαϊκής πολιτικής
  • [05] Συνέχιση των έργων στις Σκουριές, αποφάσισε το ΣτΕ
  • [06] Η Εθνική Τράπεζα θα καταθέσει σχέδιο ενίσχυσης κεφαλαιακών αναγκών
  • [07] Το κοινοβούλιο της Κριμαίας κόβει τους δεσμούς με το Κίεβο
  • [08] Μάχη για την πρόκριση πρέπει να δώσει ο Ολυμπιακός
  • [09] Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 47-50 στο ημίχρονο

  • [01] Στο Δουβλίνο για το συνέδριο του ΕΛΚ ο πρωθυπουργός

    Στο Δουβλίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αυτή την ώρα παρακάθεται στο δείπνο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Ο πρωθυπουργός που έχει προτείνει τον κ. Γιούνκερ για το χρίσμα του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, θα μιλήσει την Παρασκευή στην συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    [02] Κ. Παπούλιας: Ζήτημα πολιτικής ηθικής οι πολεμικές αποζημιώσεις

    «Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με περικοπές. Ο κοινωνικά δίκαιος επιμερισμός των βαρών είναι επιβεβλημένος, αλλά δεν αρκεί...η βιώσιμη δημοσιονομική εξυγίανση μπορεί να επιτευχθεί μόνο παραλλήλως με την ανάπτυξη. Ανάπτυξη σημαίνει μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις. Και αυτές δεν πρόκειται να γίνουν εάν δεν αναδιαρθρωθεί το δημόσιο χρέος».

    Με αυτή τη διατύπωση έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας τα προβλήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης, στην προσφώνησή του στον Γερμανό ομόλογό του, Γιόακιμ Γκάουκ, στο επίσημο δείπνο που του παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παπούλιας έθεσε και τα ζητήματα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε τους προσωπικούς δεσμούς που έχω με τη Γερμανία. Οι ιδιαίτεροι αυτοί δεσμοί καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο να κατανοήσω την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης να συζητήσει το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων. Δεν πρόκειται μόνο για μία εκκρεμότητα που ρίχνει αρνητική σκιά στις σχέσεις μας. Πρόκειται και για ένα κρίσιμο ζήτημα πολιτικής ηθικής. Είναι οξύμωρο ο ελληνικός λαός να καλείται να υλοποιεί, άνευ συζητήσεως, επώδυνα προαπαιτούμενα και υποχρεώσεις και η Γερμανία να αρνείται να συνομιλήσει για υποχρεώσεις που εκκρεμούν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Να αρνείται τη διαπραγμάτευση. Να αρνείται τη διεθνή διαιτησία. Να αρνείται, δηλαδή, τη διεθνή νομιμότητα για την επίλυση διαφορών. Η θέση σας ότι "δεν υφίσταται θέμα" είναι ένας ισχυρισμός. Δεν μπορεί να προβάλλεται μονομερώς σαν τελικό συμπέρασμα», ανέφερε ο κ. Παπούλιας.

    Με τη παρότρυνση να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με τόλμη και χωρίς δισταγμούς για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση αλλά και με επανάληψη της σταθερής θέσης της Γερμανίας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική, παρά μόνον ηθικής και πολιτικής τάξεως ανάληψη ευθύνης, όπως είπε χαρακτηριστικά, για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, απάντησε ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ, στον Κάρολο Παπούλια, στην αντιφώνησή του.

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Ποιον νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν;

    «Τελικά ποιον νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν;» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταθάκη για το μνημόνιο.

    «Προ 20 ημερών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας, δήλωσε ότι "πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του μνημονίου". Σήμερα ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης κ. Σταθάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο" αλλά "θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση"», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] Φ. Κουβέλης: Ανάγκη αναπροσανατολισμού της ευρωπαϊκής πολιτικής

    Με τον υποψήφιο των ευρωσοσιαλιστών για την Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες και της συμμετοχής του στο Forum για την «προοδευτική οικονομία» που διοργανώνει η συγκεκριμένη ευρωομάδα.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Χάνες Σβόμποντα, Μάρτιν Σουλτς και αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στο Forum, είχε ημίωρη συνάντηση με τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών, όπου συζητήθηκε το κλίμα που διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά εν όψει των ευρωεκλογών καθώς και τα ελληνικά προβλήματα. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι συζήτησε με τον κ. Σουλτς για όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και για την ανάγκη αλλαγής των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

    Αναφερόμενος ειδικά στη συνάντηση με τον Μ. Σουλτς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι συζητήθηκε η ανάγκη αναπροσανατολισμού της ευρωπαϊκής πολιτικής που αφορά τον Νότο και την Ελλάδα και για το μείζον ζήτημα της κοινωνικής συνοχής.

    [05] Συνέχιση των έργων στις Σκουριές, αποφάσισε το ΣτΕ

    Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορούν να συνεχιστούν τα έργα έδρασης του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού κ.λπ. (έργα κατασκευής των βάσεων που θα τοποθετηθεί ο ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός) που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές (Δήμος Αριστοτέλη) Χαλκιδικής.

    Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 839/2014 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και της Ανώνυμης Εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 10.6.2013 απόφαση της Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή των εργασιών της ΑΕ στις Σκουριές Χαλκιδικής.

    Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η Πολεοδομία προέβη στη διακοπή των εκτελουμένων έργων χωρίς να αποδίδει συγκεκριμένη νομική πλημμέλεια στις άδειες που είχαν εκδοθεί σύμφωνα με τον Μεταλλευτικό Κώδικα από άλλη Αρχή και χωρίς να προσδιορίζει κάποιον συγκεκριμένο λόγο που επέτρεπε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, τη διακοπή των εργασιών στα μεταλλεία χρυσού. Όπως αναφέρουν οι δικαστές, η εν λόγω Πολεοδομία επικαλείται αόριστα, την «ύπαρξη αμφιβολιών ως προς τη νομιμότητά τους».

    [06] Η Εθνική Τράπεζα θα καταθέσει σχέδιο ενίσχυσης κεφαλαιακών αναγκών

    Η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε την Εθνική Τράπεζα σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες όπως προέκυψαν από την άσκηση προσομοίωσης (stress test) που διενεργήθηκε, ενσωματώνοντας τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου της Blackrock.

    Σύμφωνα με τις οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδος, μέχρι τις 15 Απριλίου 2014 η Εθνική θα καταθέσει σχέδιο κεφαλαιακών ενεργειών που θα υλοποιηθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

    Το σχέδιο αυτό θα καλύπτει τις κεφαλαιακές της ανάγκες χωρίς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    [07] Το κοινοβούλιο της Κριμαίας κόβει τους δεσμούς με το Κίεβο

    Την ώρα που η ουκρανική κυβέρνηση και η Δύση κατήγγειλαν την απόφαση του κοινοβουλίου της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας να διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα σχετικά με την ένταξή της στη Ρωσία, οι βουλευτές της χερσονήσου έκοψαν όλους τους δεσμούς της περιοχής με την Ουκρανία.

    Μια απόφαση που υιοθετήθηκε στη διάρκεια μιας κεκλεισμένης των θυρών συνεδρίασης του κοινοβουλίου της Κριμαίας δίνει στο ίδιο το δικαίωμα να διορίζει και να αποπέμπει τοπικούς αξιωματούχους, κάτι που μέχρι τώρα έκανε κατά κύριο λόγο η ουκρανική κυβέρνηση στο Κίεβο.

    Στην απόφαση αναφέρονται όλα τα τοπικά υπουργεία και υπηρεσίες και επισημαίνεται ότι πλέον δεν θα λογοδοτούν στο Κίεβο, αλλά μόνο στις τοπικές αρχές.

    Επίσης ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε ότι η Αυτόνομη Δημοκρατία θα δημιουργήσει τον δικό της στρατό και διόρισε τον εαυτό του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

    Εξάλλου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας δήλωσε ότι το διάταγμα βάσει του οποίου η χερσόνησος είναι μέρος της Ρωσίας ισχύει ήδη και πρόσθεσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή θα αντιμετωπίζονται ως κατακτητές και θα πρέπει είτε να παραδοθούν είτε να φύγουν.

    «Οι μοναδικές νόμιμες ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή της Κριμαίας είναι οι ρωσικές» δήλωσε ο Ρουστάμ Τερμιγκάλιεφ.

    [08] Μάχη για την πρόκριση πρέπει να δώσει ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός υπέστη στο ΣΕΦ από την Αρμάνι Μιλάνο την 3η διαδοχική ήττα του στον 5ο όμιλο της φάση των «16» της Ευρωλίγκας και 5η στο σύνολο και πλέον το όνειρο της προνομιούχου 2ης θέσης έσβησε, ενώ πλέον οι πρωταθλητές Ευρώπης καλούνται να παλέψουν και για την πρόκριση στα πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 86-88, για την 9η αγωνιστική, με τους Ιταλούς να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της 2η θέσης.

    Τα δεκάλεπτα: 29-23, 47-50, 63-65, 86-88.

    [09] Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 47-50 στο ημίχρονο

    Την Αρμάνι Μιλάνο αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 March 2014 - 21:30:28 UTC