Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ στην Αθήνα
  • [02] Tζ. Κέρι: Oι συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία δεν κατέληξαν σε συμφωνία
  • [03] Έτοιμος να βοηθήσει την Ουκρανία, δηλώνει ο Β. Σόιμπλε
  • [04] Το ΝΑΤΟ προχωρά σε πλήρη αναθεώρηση της συνεργασίας του με τη Ρωσία
  • [05] Νέο σκάνδαλο πλήττει τον N. Σαρκοζί
  • [06] Σ. Λαβρόφ: Συμφωνήσαμε να εφαρμοστεί η συμφωνία για την Ουκρανία

  • [01] Συνεδρίαση της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ στην Αθήνα

    Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα η Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ (ΕτΠ) η οποία από κοινού με την Περιφέρεια Αττικής θα καλωσορίσουν στο Μέγαρο Μουσικής περισσότερους από 800 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων 300 μέλη της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. και άλλους τοπικούς και περιφερειακούς πολιτικούς αξιωματούχους.

    Την προηγούμενη μέρα και ειδικότερα το απόγευμα της Παρασκευής, σε τρεις συνεδρίες υψηλού επιπέδου, οι μετέχοντες στη συνεδρίαση θα συζητήσουν για την πρόοδο της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ανάπτυξη και την εργασία. Η ΕτΠ θα παρουσιάσει και τη Διακήρυξη των Αθηνών, με προτάσεις για το μέλλον της Στρατηγικής "Ευρώπη 2020".

    Το Σάββατο ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών Ραμόν Λουίς Βαλκάρθελ και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το μέλλον της Ευρώπης.

    [02] Tζ. Κέρι: Oι συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία δεν κατέληξαν σε συμφωνία

    O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε απόψε από το Παρίσι ότι οι συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας απέτυχαν να καταλήξουν σε οποιαδήποτε συμφωνία για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, αλλά οι δύο δυνάμεις αυτές συμφώνησαν να «συνεχίσουν τις εντατικές διαβουλεύσεις στις επόμενες ημέρες».

    Τόνισε μάλιστα ότι αναμένει να συναντηθεί και πάλι με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αύριο στη Ρώμη. Επίσης, ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν σήμερα να επιδιώξουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία μέσω του διαλόγου.

    Ο Κέρι ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ κάλεσε για μια ακόμη φορά τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κριμαία.

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε ότι υπάρχουν «κάποιες ιδέες στο τραπέζι» για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία κι ότι θα συζητήσει σχετικά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

    Ο Κέρι προσέθεσε ότι είχε «μηδενικές προσδοκίες» για το ενδεχόμενο μιας ρωσοουκρανικής συνάντησης στο Παρίσι.

    Διαβάστε επίσης

    Σ. Λαβρόφ: Συμφωνήσαμε να εφαρμοστεί η συμφωνία για την Ουκρανία

    [03] Έτοιμος να βοηθήσει την Ουκρανία, δηλώνει ο Β. Σόιμπλε

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη φάση και πρόσθεσε ότι αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια.

    Ο Σόιμπλε σημείωσε ότι το Βερολίνο γνωρίζει ότι οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει τη Ρωσία.

    Ο Γερμανός υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αυστριακό υπουργό Οικονομικών Μίχαελ Σπιντελέγκερ, ο οποίος τάχθηκε κατά της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία.

    [04] Το ΝΑΤΟ προχωρά σε πλήρη αναθεώρηση της συνεργασίας του με τη Ρωσία

    Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρεί σε πλήρη αναθεώρηση των σχέσεων και της συνεργασίας του με τη Ρωσία, για να ασκήσει πίεση στη Μόσχα προκειμένου η ρωσική ηγεσία να μεταβάλει τη στάση της έναντι της Ουκρανίας, ενώ η συμμαχία πρόσθεσε ότι αναστέλλονται οι σχεδιασμοί όσον αφορά μια κοινή αποστολή για τα χημικά όπλα της Συρίας.

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της συμμαχίας δεν θα πραγματοποιούν μέχρι νεωτέρας συναντήσεις με Ρώσους ομολόγους τους, ενώ πρόσθεσε ότι θα ενταθεί η πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με τις νέες αρχές της Ουκρανίας.

    Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, κατηγόρησε το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά και ότι επαναφέρει τα στερεότυπα «του Ψυχρού Πολέμου» έναντι της χώρας του, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις αυτές του Ράσμουσεν.

    [05] Νέο σκάνδαλο πλήττει τον N. Σαρκοζί

    Ο Πατρίκ Μπουισόν, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Νικολά Σαρκοζί, ηχογραφούσε εν αγνοία του πρώην προέδρου τις συνομιλίες που είχαν, όπως αποκάλυψε ο γαλλικός Τύπος. Η αποκάλυψη του σκανδάλου και η δημοσίευση αποσπασμάτων από τις συνομιλίες αυτές έχουν προκαλέσει σάλο στον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας.

    Πρωταγωνιστής αυτού του πρωτοφανούς σκανδάλου φέρεται ότι είναι ο 64χρονος Πατρίκ Μπουισόν, πρώην δημοσιογράφος του σκανδαλοθηρικού εντύπου Minute και ιστορικός που πρόσκειται στην άκρα δεξιά. Πολλά μετριοπαθή στελέχη του δεξιού κόμματος UMP τον θεωρούν υπεύθυνο για την ήττα του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012 απέναντι στον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ επειδή αυτός ήταν ο εμπνευστής της "ακροδεξιάς γραμμής" που ακολούθησε ο πρώην πρόεδρος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

    [06] Σ. Λαβρόφ: Συμφωνήσαμε να εφαρμοστεί η συμφωνία για την Ουκρανία

    Οεπικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών «συμφώνησαν να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να θέσουν σε εφαρμογή τις συμφωνίες (που είχαν συναφθεί στο Κίεβο) την 21η Φεβρουαρίου».

    Ωστόσο η αμερικανική διπλωματία διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε τέτοια «συμφωνία». Ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι δεν υπήρξε «καμιά συμφωνία» ανάμεσα στον Κέρι και στον Λαβρόφ.

    Οι συναντήσεις του με τον Κέρι επικεντρώθηκαν «στην κατάσταση στην Ουκρανία και στις ενέργειες που οι εταίροι μας προσπαθούν να θέσουν σε εφαρμογή διαμέσου του ΟΑΣΕ, του συμβουλίου Ρωσίας-NATO και άλλων διεθνών οργανισμών. Αυτές οι ενέργειες δεν συμβάλλουν στην δημιουργία μιας ατμόσφαιρας διαλόγου και εποικοδομητικής συνεργασίας», είπε ο Λαβρόφ.

    Ο Ρώσος ΥΠΕΞ βρισκόταν σήμερα στο Παρίσι για συναντήσεις με τον Κέρι καθώς και με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας, που είχαν συνυπογράψει τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου τη συμφωνία ανάμεσα στον έκπτωτο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και τους ηγέτες της τότε αντιπολίτευσης που βρίσκεται σήμερα στην εξουσία στο Κίεβο.

    Ο Λαβρόφ βρισκόταν στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως και ο Ουκρανός ομόλογός του Αντρέι Ντεστσίτσα, σύμφωνα με δημοσιογράφους, όμως δυτικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε διμερής συνάντησή τους και ότι ο Ρώσος υπουργός αποχώρησε.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυθεντική η συνομιλία Εσθονού ΥΠΕΞ - Κ. Αστον για τους ελεύθερους σκοπευτές στο Κίεβο

    Διαψεύδει ο ΟΗΕ τη σύλληψη του απεσταλμένου του από ενόπλους στην Κριμαία

    Φιλορώσοι διαδηλωτές ανακατέλαβαν το κτίριο της κυβέρνησης στο Ντονέτσκ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 March 2014 - 21:30:23 UTC