Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάργηση των "χαρατσιών" στην υγεία ζητάει το ΚΚΕ
  • [02] Στη δίνη της ουκρανικής κρίσης τα χρηματιστήρια
  • [03] Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία προαναγγέλλει ο Μπαρόζο
  • [04] «Κανείς δεν θα παραδώσει ποτέ την Κριμαία σε κανέναν».
  • [05] « Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο σε Ουκρανία, ΗΠΑ και Βρετανία»

  • [01] Κατάργηση των "χαρατσιών" στην υγεία ζητάει το ΚΚΕ

    «Η επιβολή του χαρατσιού των 5ευρώ για την επίσκεψη στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ αναδεικνύει ότι τα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία, αλλά και συνολικά δεν έχουν τελειωμό. Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ότι το 5ευρω θα καλύπτει την εξέταση των ανασφάλιστων, επιβεβαιώνουν κυνικά ότι στην Υγεία, όπως και σε άλλους τομείς, θα χαρατσώνονται οι φτωχοί στο όνομα του να ανακουφισθούν τάχα οι πάμφτωχοι» αναφέρει σχόλιό του ΚΚΕ.

    Προσθέτει, δε, ότι «τα χαράτσια στην Υγεία δεν αποτελούν "αλληλεγγύη" για τους ανασφάλιστους, αλλά υποκαθιστούν μέρος των μειωμένων κρατικών δαπανών για τη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προκειμένου να στηριχτούν με επιπλέον χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι».Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να διεκδικήσει την κατάργηση όλων των χαρατσιών στην Υγεία.

    [02] Στη δίνη της ουκρανικής κρίσης τα χρηματιστήρια

    Η αυξανόμενη απειλή πολέμου μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας αναστάτωσε τις αγορές και ώθησε τους επενδυτές να αναζητήσουν πιο ασφαλή καταφύγια, με τα χρηματιστήρια μετοχών να καταγράφουν μεγάλες ζημίες και την τιμή του χρυσού να αυξάνεται σε υψηλό τεσσάρων μηνών.Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τιμών μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει απώλειες 1,53%, ενώ η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, υποχώρησε κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,58%. Η τιμή του χρυσού αυξάνεται κατά 1,85% στα 1.345,80 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ άνοδο 1,86% σημειώνει και η τιμή του πετρελαίου μπρεντ που έφθασε τα 111,10 δολάρια το βαρέλι.

    Το ρωσικό χρηματιστήριο υποχώρησε κατακόρυφα 9% στο σημερινό άνοιγμα, ενώ το ρούβλι υποτιμήθηκε 2% και διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε 0,2% στα 1,3771 δολάρια, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης θεωρείται ότι είναι ευάλωτη εξ αιτίας της εξάρτησής της από την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, μέρος του οποίου έρχεται μέσω της Ουκρανίας.

    [03] Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία προαναγγέλλει ο Μπαρόζο

    Οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν «πολύ σύντομα» μια σύνοδο με θέμα την κρίση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο ευρωπαίος αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ημερομηνία για τη σύνοδο, ενδέχεται όμως να πραγματοποιηθεί ως το τέλος της εβδομάδας, καθώς έχει γίνει λόγος για την Πέμπτη, σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες

    «Συνεργαζόμαστε με όλες τις χώρες μέλη για να καταλήξουμε σε μια κοινή και σθεναρή απάντηση» στις εξελίξεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Μπαρόζο.«Σήμερα συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών (της ΕΕ) και πολύ σύντομα οι ηγέτες των κρατών θα συναντηθούν επίσης για να υπάρξει μια κοινή απάντηση», πρόσθεσε.. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανάλαβε «τις σοβαρές ανησυχίες» της ΕΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία «η οποία δεν βελτιώνεται». «Είναι σημαντικό να επιδείξουμε τη δέσμευσή μας υπέρ της ακεραιότητας της Ουκρανίας», υπογράμμισε και υπενθύμισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ουκρανία, που βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση.

    [04] «Κανείς δεν θα παραδώσει ποτέ την Κριμαία σε κανέναν».

    Ο ουκρανός μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα παραδώσει ποτέ την Κριμαία.

    Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την χερσόνησο της Κριμαίας, που ανήκει στην Ουκρανία και όπου ελλιμενίζεται ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, όμως ο Γιατσένιουκ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κανείς δεν θα παραδώσει την Κριμαία σε κανέναν».

    [05] « Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο σε Ουκρανία, ΗΠΑ και Βρετανία»

    «Κατακτώντας» την Κριμαία, η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τις χώρες που εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα του Κιέβου, εκτίμησε σήμερα η ουκρανή πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο απευθυνόμενη στον λαό.

    «Ο (ρώσος πρόεδρος) Βλαντίμιρ Πούτιν γνωρίζει καλά ότι κηρύσσοντας πόλεμο εναντίον μας, κήρυξε επίσης τον πόλεμο στους εγγυητές της ασφάλειάς μας, δηλαδή στις ΗΠΑ και τη Βρετανία», δήλωσε η Τιμοσένκο σε βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπό της. Η Τιμοσένκο αναφέρθηκε στη συμφωνία για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, που υπεγράφη το 1994, μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ και Βρετανίας, όταν η πρώην σοβιετική δημοκρατία αποκήρυξε τα πυρηνικά όπλα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 March 2014 - 13:30:28 UTC