Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς για Ουκρανία»
  • [02] Συμμαχεί ο καιρός με τους εκδρομείς
  • [03] Μικρή η προσέλευση στις επαναληπτικές εκλογές του Δ.Σ.Α
  • [04] Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ στην επιβολή 5 ευρώ για τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς για Ουκρανία»

    «Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΕΕ στην Ουκρανία, καμία συμμετοχή σ? αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι ανταγωνισμών με τη Ρωσία", τονίζει με γραπτή δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Όπως προσθέτει: «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο αντιδραστικός ρόλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ουκρανίας, στηρίζοντας ακόμη και ναζιστικά κόμματα, προκειμένου να υπηρετηθούν οι γεωπολιτικοί τους σχεδιασμοί. Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Καπιταλιστική κρίση και ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι πάνε χέρι - χέρι και ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς».

    [02] Συμμαχεί ο καιρός με τους εκδρομείς

    Προσωρινή συμμαχία φαίνεται να κάνει ο καιρός με τους εκδρομείς του τριημέρου και τους καρναβαλιστές, αφού σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας παρουσιάζεται πρόσκαιρη βελτίωση. Από το βράδυ όμως αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.Για αύριο Καθαρά Δευτέρατο πέταγμα του χαρταετού θα γίνει μετ΄εμποδίων,καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται κακοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα.

    Βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας αναμένονται αύριο.Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουννότιοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

    [03] Μικρή η προσέλευση στις επαναληπτικές εκλογές του Δ.Σ.Α

    Μικρή είναι η προσέλευση στις επαναληπτικές εκλογές του Δ.Σ.Α, λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Οι κάλπες έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί και θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου. Η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί μεθαύριο Τρίτη, όπου αναμένεται η προσέλευση του κυρίου όγκου του δικηγορικού σώματος.Η εκλογική μάχη στον ΔΣΑ διεξάγεται μεταξύ του νυν προέδρου του Δ.Σ.Α Γιάννη Αδαμόπουλου και του Βασίλη Αλεξανδρή.

    [04] Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ στην επιβολή 5 ευρώ για τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ

    Ως αιφνιδιαστική και βεβιασμένη χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με την επιβολή των 5 ευρώ στο ΠΕΔΥ το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε . Όπως σημειώνει, η απόφαση αυτή δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες.

    Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφησή του στον γιατρό, ούτε βεβαίως να επιβαρύνονται οι χρονίως πάσχοντες, τα επείγοντα περιστατικά, οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι.

    Με δεδομένο μάλιστα, ότι το νέο σύστημα χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει και να πάρει την τελική του μορφή, όπως προβλέπεται στον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή, τέτοιες ανακοινώσεις και μέτρα μόνο αρνητικό κλίμα δημιουργούν και αποδυναμώνουν την προσπάθεια για ένα ποιοτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

    Για το όλο ζήτημα το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει μετά από συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να επανεξεταστούν όλα τα παραπάνω θέματα, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 March 2014 - 13:30:24 UTC