Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση Σ. Κεδίκογλου στον Αλ. Τσίπρα
  • [02] «Δεν τίθεται ζήτημα επέκτασης της διαθεσιμότητας μετά το 2014»
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Πολιτική φορολογικής δικαιοσύνης
  • [04] Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης
  • [05] Δίωξη σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ
  • [06] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους o Ευάγγελος Βεντούρης
  • [07] Στους 64 οι νεκροί από τη γρίπη
  • [08] Αθωώθηκαν οι συλληφθέντες στα διόδια της Πάχης Μεγάρων

  • [01] Απάντηση Σ. Κεδίκογλου στον Αλ. Τσίπρα

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε κομματική εκδήλωση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δήλωσε πως «είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Τσίπρας ανέλυσε στους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες τις πρόσφατες θέσεις του για αύξηση της φορολογίας κατά 10 δισ. ευρώ».

    Πρόσθεσε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε και τις θέσεις του υποψηφίου δημάρχου του στην Αθήνα για ενθάρρυνση του παραεμπορίου.

    [02] «Δεν τίθεται ζήτημα επέκτασης της διαθεσιμότητας μετά το 2014»

    «Δεν τίθεται ζήτημα επέκτασης του προγράμματος διαθεσιμότητας και απολύσεων μετά το 2014» δήλωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

    «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στους ποιοτικούς στόχους που έχουμε θέσει για αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, αν ένας πέλεκυς απόλυσης βρίσκεται διαρκώς πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων» πρόσθεσε.

    Επίσης, η κ. Χριστοφιλοπούλου επισήμανε: «Είμαστε εντός των στόχων σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις μας για την κινητικότητα. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας για να καλυφθεί ο στόχος των 11.500 αποχωρήσεων. Είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι με το τέλος αυτού του προγράμματος, η κινητικότητα θα αποσυνδεθεί από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, έτσι ώστε να αποτελέσει εργαλείο για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού».

    [03] Αλ. Τσίπρας: Πολιτική φορολογικής δικαιοσύνης

    Πολιτική φορολογικής δικαιοσύνης που θα βασίζεται στη συνταγματική επιταγή για τη συνεισφορά όλων στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με τις πραγματικές τους δυνάμεις, θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε κομματική εκδήλωση για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

    Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι η φορολογική της πολιτική «κινείται στο χώρο του παραλογισμού και της πλήρους απώλειας του ελέγχου». Επισήμανε επίσης ότι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση ψήφισε τριάντα φορολογικά νομοθετήματα, που έχουν δημιουργήσει ένα ακατανόητο και ανεξέλεγκτο ναρκοπέδιο για τους φορολογουμένους, τις ΜΜΕ Επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

    [04] Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης

    Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της οποίας ηγείται στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

    Η υποψηφιότητά του αναδείχθηκε ομόφωνα στην ανοιχτή συνέλευση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε ότι χρειάζεται ανατροπή στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η πόλη χρειάζεται αριστερό δήμαρχο και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, με τη συμμετοχή του στους αγώνες εναντίον της χούντας και του φασισμού, καθώς και στους καθημερινούς συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, είναι αυτός που μπορεί να φέρει αυτό το αποτέλεσμα.

    [05] Δίωξη σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ

    Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος, είναι ο μέχρι προσφάτως διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

    Η κατηγορία αυτή συνδέεται με την οικονομική διαχείριση των κυλικείων του Ιδρύματος, την ευθύνη των οποίων έχει η ΕΑΔΠ.

    Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ, το τελικό πόρισμα της οποίας διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλο, ο οποίος παρήγγειλε την ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα του ΣΔΟΕ, ο κατηγορούμενος πλέον πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας φέρεται ότι δεν εισέπραττε ως όφειλε τα μισθώματα από τους επιχειρηματίες που τα εκμεταλλεύονταν.

    [06] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους o Ευάγγελος Βεντούρης

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε το απόγευμα ο 55χρονος εκπρόσωπος και διαχειριστής της εταιρείας «Παναγία οδηγήτρια- ναυτική εταιρεία» Ευάγγελος Βεντούρης, ο οποίος οδηγήθηκε στον πέμπτο ανακριτή Πειραιά, για οφειλές προς το Δημόσιο, που σύμφωνα με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ανέρχονται σε 1.980.996,99 ευρώ

    Στον πλοιοκτήτη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.

    [07] Στους 64 οι νεκροί από τη γρίπη

    Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 64 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 61 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

    Συνολικά από τον περασμένο Οκτώβριο, 201 άτομα έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

    Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει στους πολίτες να λαμβάνουν αντι-ιική αγωγή, με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

    [08] Αθωώθηκαν οι συλληφθέντες στα διόδια της Πάχης Μεγάρων

    Αθώους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τους κατηγορουμένους που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή στα διόδια της Πάχης Μεγάρων, όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής.

    Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας, ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή των 7 κατηγορουμένων για την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, αναφέροντας πως η συγκέντρωση «ήταν μια αυθόρμητη συμβολική ενέργεια του κόσμου για την οποία είχε ενημερωθεί η τροχαία τέσσερις ημέρες νωρίτερα». Όπως επεσήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός «υπήρχε συνεννόηση του δημάρχου με τους επικεφαλής της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο».

    Αθωωτική απόφαση έλαβε επίσης το δικαστήριο και για έναν εκ των επτά κατηγορουμένων, ο οποίος αντιμετώπιζε επιπλέον κατηγορίες για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής, για τον οποίο ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 February 2014 - 19:30:24 UTC