Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Μπίστης: «Δεν διαλύεται η "Ελιά"»
  • [02] Σε διαθεσιμότητα υπαξιωματικός του Λιμενικού για συμμετοχή σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών
  • [03] Ο. Μπαγί: Αφήνουμε τις διαπραγματεύσεις να εξελιχθούν
  • [04] Α. Σαμαράς: Έως και 150 δισ. ευρώ τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες
  • [05] Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χημικό εργοστάσιο της Lukoil στην περιοχή της Σταυρούπολης
  • [06] Έρευνες στα γραφεία του Γιανουκόβιτς και την κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας
  • [07] Ζευγάρι ανακάλυψε θησαυρό 10 εκατ. δολαρίων βγάζοντας βόλτα το σκύλο του
  • [08] Τουρκία: «Πέρασε» το νομοσχέδιο που ενισχύει τον κυβερνητικό έλεγχο στους διορισμούς των δικαστών

  • [01] Ν. Μπίστης: «Δεν διαλύεται η "Ελιά"»

    «Δεν υπάρχει κανένα "ναυάγιο". Είναι μια εκτίμηση που προέκυψε από μια αυθαίρετη ενέργεια ορισμένων. Είναι προφανές πού αναφέρομαι, σε μία ανακοίνωση και σε μία τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Βούλγαρη και του κ. Βενιζέλου. Θέλω να είμαι πολύ σαφής: Δεν ήμασταν σύμφωνοι για τίποτε από αυτά», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο Νίκος Μπίστης, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την απόφαση του Γιάννη Βούλγαρη για τους «58» και την «Ελιά».

    Όπως είπε ο ίδιος, θα είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο και προσέθεσε: «Λέει η ανακοίνωση ότι θα στηριχθεί το ευρύ ψηφοδέλτιο, το οποίο -και αυτή είναι η είδηση- συγκροτήθηκε χθες με το όνομα που επέμενα "Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη" και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Συμμετέχουν όλες οι μικρότερες κινήσεις της Κεντροαριστεράς που ήταν μέχρι πρότινος στους "58" και τώρα πάνε εκεί και συνεχίζουμε. Ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Μόσιαλος? Πολλοί που ήμασταν στους "58" και δεν συμφωνούμε με αυτό που έγινε, θα είμαστε στο ψηφοδέλτιο αυτό».

    [02] Σε διαθεσιμότητα υπαξιωματικός του Λιμενικού για συμμετοχή σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών

    Σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα τέθηκε, κατόπιν εντολής του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και σχετικής απόφασης του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιου Αθανασόπουλου, υπαξιωματικός του εν λόγω Σώματος, ενώ συγχρόνως διατάχθηκε και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο υπαξιωματικός, που υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Πύλου, συνελήφθη τις πρωινές ώρες χθες, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών, καθώς και της εμπλοκής σε αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

    [03] Ο. Μπαγί: Αφήνουμε τις διαπραγματεύσεις να εξελιχθούν

    Kληθείς να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί δήλωσε σήμερα ότι η αποστολή είναι στην Αθήνα από την προηγούμενη Δευτέρα, επισημαίνοντας: «Ας αφήσουμε τις διαπραγματεύσεις να εξελιχθούν». Σύμφωνα με τον Ολιβιέ Μπαγί, οι συνομιλητές συζητούν διάφορα θέματα και «δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις σε καθημερινή βάση, πρέπει να περιμένουμε αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί και όχι φήμες». Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ημερομηνία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης», επισημαίνοντας πως «δεν το κάνουμε ποτέ, αφήνουμε τις συζητήσεις να εξελιχθούν».

    [04] Α. Σαμαράς: Έως και 150 δισ. ευρώ τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες

    Για ισχυρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, η αξιοποίηση των οποίων μπορεί να αποφέρει έσοδα ύψους 150 δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο σε βάθος 25- 30 ετών, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και τη συνεργασία που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

    Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε τη διαμόρφωση νέας εθνικής ενεργειακής στρατηγικής με πέντε άξονες που περιλαμβάνουν: - Έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων που θα γίνει με διαφάνεια, σεβασμό στο περιβάλλον και με τη μέγιστη δυνατή ελληνοποίηση του τεχνικού εργατικού δυναμικού. - Αξιοποίηση των γεωπολιτικών συνεπειών που προκύπτουν από τη θέση της χώρας και του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διακίνηση ενεργειακών πόρων προς την Ευρώπη. - Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, καθώς τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα κατευθυνθούν στο ασφαλιστικό σύστημα, κατά το πρότυπο της Νορβηγίας, αλλά και στη δημιουργία υποδομών. - Συνέργειες με τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας, με στόχο ο ορυκτός πλούτος να γίνει εφαλτήριο για συνολική αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. - Ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο στους τομείς της έρευνας, παραγωγής και διακίνησης ενεργειακών προϊόντων.

    Η εφαρμογή του σχεδίου, τόνισε ο κ. Σαμαράς, απαιτεί τόλμη, σχέδιο και διεθνείς συμμαχίες. Σημείωσε επίσης ότι όλες οι συμβάσεις θα κατατεθούν για κύρωση στη Βουλή, αρχής γενομένης από τις συμβάσεις για έρευνα στον Πατραϊκό κόλπο και τα Ιωάννινα, οι οποίες -όπως είπε ο πρωθυπουργός- θα ολοκληρωθούν σύντομα. Αναφορικά δε, με τη συμφωνία για το φυσικό αέριο ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η νέα τιμή του φυσικού αερίου είναι πολύ πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και χαμηλότερη από τις τιμές που επικρατούν στην περιοχή, ανατρέποντας την εικόνα που επικρατούσε ως τώρα.

    [05] Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χημικό εργοστάσιο της Lukoil στην περιοχή της Σταυρούπολης

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε ένα πετροχημικό εργοστάσιο της εταιρείας Lukoil στην πόλη Μπουντιόνοφσκ της νότιας Ρωσίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί αδιευκρίνιστος αριθμός εργαζομένων, ανέφερε το τοπικό παράρτημα του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Σύμφωνα με το υπουργείο η φωτιά ξεκίνησε μετά από απώλεια πίεσης στο τμήμα παραγωγής αιθυλενίου στο εργοστάσιο Σταβρολέν στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη νότια Ρωσία.

    [06] Έρευνες στα γραφεία του Γιανουκόβιτς και την κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας

    Έρευνες διεξήχθησαν σήμερα στα γραφεία του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και άλλα κτίρια στη χώρα, περιλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας, στο πλαίσιο της έρευνας εναντίον του αναπεμφθέντος προέδρου που κατηγορείται για προμελετημένες ανθρωποκτονίες, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας.

    [07] Ζευγάρι ανακάλυψε θησαυρό 10 εκατ. δολαρίων βγάζοντας βόλτα το σκύλο του

    Ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια βρέθηκε τυχαία μπροστά σε έναν θησαυρό από χρυσά νομίσματα αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων που ήταν θαμμένα σε έκταση ιδιοκτησίας τους βγάζοντας βόλτα τον σκύλο τους, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα San Francisco Chronicle. Το ζευγάρι, που διατήρησε την ανωνυμία του, ανακάλυψε τα 1.427 αμερικανικά χρυσά νομίσματα του 19ου αιώνα--το μεγαλύτερο σε αξία θησαυρό που έχει ανακαλυφθεί στα χρονικά των ΗΠΑ--τον περασμένο χρόνο κάνοντας βόλτα με τον σκύλο του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Τον ανακάλυψαν όταν είδαν να προεξέχει από το έδαφος ένα μεταλλικό κουτί, έσκαψαν και το πήραν στο σπίτι τους. Συνειδητοποιώντας την αξία του περιεχομένου, επέστρεψαν στο ίδιο σημείο, έσκαψαν και πάλι και ανακάλυψαν άλλα επτά θαμμένα μεταλλικά κουτιά.

    [08] Τουρκία: «Πέρασε» το νομοσχέδιο που ενισχύει τον κυβερνητικό έλεγχο στους διορισμούς των δικαστών

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ επικύρωσε σήμερα το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που ενισχύει τον κυβερνητικό έλεγχο στους διορισμούς των δικαστών και των εισαγγελέων, ανακοίνωσε η προεδρία. Ο νόμος τροποποιεί την συγκρότηση και τις αρμοδιότητες του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων της Τουρκίας, ενός από τους υψηλότερους δικαστικούς θεσμούς της χώρας, ενισχύοντας τις εξουσίες του υπουργού Δικαιοσύνης, κυρίως στους διορισμούς των δικαστών. Η τουρκική αντιπολίτευση είχε καλέσει τον τον Αμπντουλάχ Γκιούλ να ασκήσει το βέτο του στο νομοσχέδιο, την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε εκφράσει την ανησυχία της για την αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στην Τουρκία, χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 February 2014 - 13:30:30 UTC