Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευστ. Μπούκουρα
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Ν. Αναστασιάδη
  • [03] Αποχωρούν οι «58» από την «Ελιά»
  • [04] Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν νέα βάρη, τονίζει η ΔΗΜΑΡ
  • [05] Ως τα μέσα Μαρτίου η υπογραφή της σύμβασης με τη Gazprom
  • [06] Αθώοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης
  • [07] «Ενδείξεις αποσχιστικών τάσεων» στην Κριμαία
  • [08] «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το όνομα του ιταλικού ψηφοδελτίου
  • [09] «Οι ρωσικές τράπεζες απειλούνται από την κρίση στην Ουκρανία»

  • [01] Αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευστ. Μπούκουρα

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευστάθιου Μπούκουρα.

    Ειδικότερα, η Εισαγγελία της Κορίνθου διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτημα για άρση της ασυλίας του κ. Μπούκουρα, προκειμένου να δικαστεί για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και παρακώλυση των συγκοινωνιών.

    Στη συνέχεια, η Εισαγγελία ΑΠ διαβίβασε το αίτημα στη Βουλή.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Ν. Αναστασιάδη

    Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε επίσης τους βουλευτές για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, για τις επαφές και συναντήσεις που είχε στα Βαλκάνια και για τη μεταφορά των χημικών από τη Συρία.

    Το μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης, ο υπουργός Εξωτερικών το αφιέρωσε στο Κυπριακό λέγοντας ότι το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη- Έρογλου είναι ένα υψηλού επιπέδου ανακοινωθέν που δίνει βαρύτητα στη συνταγματική πτυχή. «Στηρίζουμε, διατυπώνουμε τους προβληματισμούς μας, υπογραμμίζουμε τα κρίσιμα σημεία, αλλά απόφασή μας είναι να στηρίζουμε τις αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προέδρου της» είπε ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει να κατηγορηθούν ότι δεν μετέχουν σε μια διαδικασία που προωθεί ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.

    Αναφερόμενος στα θετικά στοιχεία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το κοινό ανακοινωθέν τοποθετεί τα πάντα υπό τον έλεγχο του Κυπριακού λαού, με τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και αποκλείει ρητά οποιαδήποτε μορφή επιδιαιτησίας και άρα δεν πρόκειται να επαναληφθεί η διαδικασία και η συμφωνία της Νέας Υόρκης που είχε προηγηθεί του σχεδίου του 2004. Είπε επίσης ότι «ανοίγει μια διαπραγμάτευση, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο όταν συμφωνηθούν όλα τα επιμέρους σημεία της και άρα κανένα σημείο της δεν μπορεί να αποσπασθεί και να αξιοποιηθεί ή να αξιολογηθεί».

    [03] Αποχωρούν οι «58» από την «Ελιά»

    Αιφνίδιες εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς οι «58» αποχωρούν από την προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου, τουλάχιστον μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

    Έγκυρες πληροφορίες από τους «58» αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μέσω διαβούλευσης μεταξύ των στελεχών της «κίνησης» και θα επικυρωθεί σε συνεδρίαση που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη.

    Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, την πρόθεση των «58» γνωστοποίησε ο Γιάννης Βούλγαρης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σε τηλεφωνική τους συνομιλία.

    [04] Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν νέα βάρη, τονίζει η ΔΗΜΑΡ

    Η ΔΗΜΑΡ, με σημερινή της ανακοίνωση για τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, καλεί την κυβέρνηση «να αποκρούσει τις απαράδεκτες προτάσεις και απαιτήσεις της τρόικας για τα δημοσιονομικά, τα διαρθρωτικά και τις τράπεζες».

    «Η πανθομολογούμενη αποτυχία του προγράμματος -ακόμα και από τους εμπνευστές του- παρέχει ισχυρά διαπραγματευτικά επιχειρήματα. Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν ούτε νέα βάρη, ούτε νέους πειραματισμούς» προσθέτει η ΔΗΜΑΡ.

    [05] Ως τα μέσα Μαρτίου η υπογραφή της σύμβασης με τη Gazprom

    Ως τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να υπογραφεί η νέα σύμβαση μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Gazprom, ανέφεραν σήμερα πηγές του ΥΠΕΚΑ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την επίτευξη συμφωνίας των δύο πλευρών που προβλέπει μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου κατά 15%.

    Θα προηγηθεί έγκριση της συμφωνίας από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΠΑ.Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα δουν τις μειώσεις τιμολογίων στους λογαριασμούς του Απριλίου.

    [06] Αθώοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης

    Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τα αδέλφια Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενα ότι παρέλειψαν να ασκήσουν ή να ολοκληρώσουν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υπαλλήλων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και μετέπειτα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες, έπειτα από αναφορά που έκανε ο πρώην ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.

    Το κατηγορητήριο περιελάμβανε τρεις ξεχωριστές υποθέσεις, από τις οποίες μία αφορούσε έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τον έλεγχο της λειτουργίας των παρακείμενων στη λίμνη Κορώνεια βιομηχανιών και κτηνοτροφικών μονάδων.

    [07] «Ενδείξεις αποσχιστικών τάσεων» στην Κριμαία

    Ο ασκών χρέη Προέδρου της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις «ενδείξεις αποσχιστικών τάσεων» και τις απειλές για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας στην Κριμαία, όπου ζει κυρίως ρωσόφωνος πληθυσμός.

    Ο Τουρτσίνοφ κάλεσε «τα σημαντικότερα υπουργεία και υπηρεσίες» του ουκρανικού κράτους για να συζητηθεί το ζήτημα της Κριμαίας μετά τις διαδηλώσεις στη νότια χερσόνησο εναντίον των ηγετών που ανέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο έπειτα από την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

    Στην Κριμαία έχουν αρχίσει να ακούγονται πλέον ανοιχτά φωνές που τάσσονται υπέρ κινήσεων με σκοπό την απόσχιση από την Ουκρανία. Η χερσόνησος ήταν ρωσικό έδαφος πριν υπαχθεί το 1954 στην δικαιοδοσία της Ουκρανίας, η οποία ήταν τότε, όπως και η Ρωσία, μέρος της σοβιετικής ένωσης.Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών στην Κριμαία μιλάει τη ρωσική γλώσσα και η περιοχή διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ρωσία. Ορισμένοι ρωσόφωνοι έχουν αρχίσει να σχηματίζουν παραστρατιωτικές ομάδες εκφράζοντας παράλληλα την έντονη ενόχλησή τους για τις πολιτικές μεταβολές στο Κίεβο.

    [08] «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το όνομα του ιταλικού ψηφοδελτίου

    «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L' Altra Europa con Tsipras) είναι το όνομα που επελέγη για το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει στην Ιταλία, στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κύρια προγραμματικά σημεία που θα προβληθούν στην προεκλογική εκστρατεία, θα είναι το τέλος της πολιτικής της λιτότητας, η παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καταπολέμηση της ανεργίας, η προώθηση της οικολογίας και η μείωση των διαφορών Βορρά- Νότου.

    Το κόμμα της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», μαζί με την πολιτική δύναμη «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία» στηρίζουν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, χωρίς, όμως, την απευθείας συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών τους.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ixe, τέλος, «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» συγκεντρώνει, στη φάση αυτή, το 7,2 % της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

    [09] «Οι ρωσικές τράπεζες απειλούνται από την κρίση στην Ουκρανία»

    Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch προειδοποίησε σήμερα ότι η πολιτικοοικονομική κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς ορισμένες ρωσικές τράπεζες, κυρίως τις κρατικές, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα.

    Συνολικά τα δάνεια των ρωσικών τραπεζών στην Ουκρανία ανέρχονται στο ποσό των 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το μεγαλύτερο μέρος έχει δοθεί από κρατικές τράπεζες, επισημαίνει ο οίκος που θεωρεί ότι αυτές που "απειλούνται" περισσότερο είναι η Vnechekonombank (VEB), η Gazprombank και η VTB.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 February 2014 - 17:30:24 UTC