Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το 60% των ΝΠΙΔ των δήμων έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα
  • [02] Στο τραπέζι Ι. Βρούτση - τρόικας οι εισφορές και οι ομαδικές απολύσεις
  • [03] Ο Σ. Λαβρόφ προειδοποιεί ΗΠΑ και ΕΕ για τα εσωτερικά της Ουκρανίας
  • [04] Η ανακύκλωση «μπαίνει» από σήμερα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης
  • [05] Αν αισθάνεσαι φτωχός και είσαι κάποιας ηλικίας, αρρωσταίνεις πιο εύκολα

  • [01] Το 60% των ΝΠΙΔ των δήμων έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα

    Σε ποσοστό 60% έχουν καταγραφεί τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των δήμων, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

    Η ερώτηση είχε κατατεθεί προς το υπουργείο Εσωτερικών από τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδη και Γιάννη Δημαρά, μετά από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, 24 δήμοι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, δεν έχουν εγκριθεί οι προϋπολογισμοί τους με συνέπεια να μην μπορούν παρά να καλύπτουν τις δαπάνες για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους.

    [02] Στο τραπέζι Ι. Βρούτση - τρόικας οι εισφορές και οι ομαδικές απολύσεις

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο επίκεντρο της οποίας είναι το θέμα της αντιμετώπισης του χρηματοδοτικού κενού που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί φορείς με την περαιτέρω μείωση των εισφορών για την οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική πλευρά και το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις.

    [03] Ο Σ. Λαβρόφ προειδοποιεί ΗΠΑ και ΕΕ για τα εσωτερικά της Ουκρανίας

    Η Ουκρανία δεν θα πρέπει να υποχρεωθεί να επιλέξει ανάμεσα σε στενούς δεσμούς με τη Ρωσία ή με τη Δύση, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε μία ακόμη προειδοποίηση της Μόσχας προς την ΕΕ και τις ΗΠΑ να μην επιχειρούν να διαμορφώσουν το μέλλον της πρώην σοβιετικής αυτής χώρας, όπως σημειώνει το Ρόιτερς.

    «Είναι επικίνδυνο και αντιπαραγωγικό να επιχειρείται να επιβληθεί στην Ουκρανία η επιλογή με το σκεπτικό: 'Είτε είστε μαζί μας, είτε εναντίον μας» δήλωσε ο Λαβρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Λουξεμβούργιο ομόλογό του Ζαν Άσελμπορν.

    [04] Η ανακύκλωση «μπαίνει» από σήμερα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

    Η ανακύκλωση «μπαίνει» από σήμερα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι μπλε κάδοι κάνουν την εμφάνισή τους στις αυλές των σχολικών συγκροτημάτων, ενώ θα τοποθετηθούν, επίσης, χάρτινοι κάδοι συλλογής εντύπων - χαρτιών και θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές.

    Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, με θέμα την ανακύκλωση στα σχολεία και με τίτλο «Ανακύκλωση στις αυλές μας» που θα εφαρμόσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τη σχολική κοινότητα.

    [05] Αν αισθάνεσαι φτωχός και είσαι κάποιας ηλικίας, αρρωσταίνεις πιο εύκολα

    Οι άνθρωποι της μέσης και της τρίτης ηλικίας που υποκειμενικά νιώθουν φτωχοί (άσχετα με το πόσο είναι πραγματικά φτωχοί), αρρωσταίνουν πολύ πιο εύκολα και γενικά έχουν χειρότερη υγεία, καθώς και μικρότερο προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με μια νέα γερμανική έρευνα. Ήταν ήδη γνωστό ότι η αντικειμενική φτώχεια σχετίζεται με χειρότερη υγεία και με πιο σύντομη ζωή, όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι ακόμα και η υποκειμενική φτώχεια (δηλαδή πώς αξιολογεί κανείς την προσωπική κοινωνικο-οικονομική κατάστασή του) έχει ανάλογες επιπτώσεις.

    Οι ερευνητές του Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών του Βερολίνου, με επικεφαλής την Μάγια Αντένα και τον Μιχάλ Μικ, μελέτησαν στοιχεία από 12 ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων δεν ήταν η Ελλάδα), τα οποία αφορούσαν την περίοδο 2006 - 2012.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 February 2014 - 9:30:26 UTC