Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η μερική απελευθέρωση τιμών για τα ΜΗΣΥΦΑ, στη συνάντηση Κ. Χατζηδάκη και Α. Γεωργιάδη με την τρόικα
  • [02] Σε δύο εβδομάδες η μελέτη για την άρση διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας
  • [03] Αυστηροποιούνται οι ποινές για δωροδοκία
  • [04] Στα φαρμακεία τα Μη Υποχρεωτικά Συνταγογραφούμενα Φάρμακα
  • [05] «Ανοικτά» ζητήματα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα

  • [01] Η μερική απελευθέρωση τιμών για τα ΜΗΣΥΦΑ, στη συνάντηση Κ. Χατζηδάκη και Α. Γεωργιάδη με την τρόικα

    Μερική απελευθέρωση των τιμών των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων για δοκιμαστική περίοδο προκειμένου να αξιολογηθεί το μέτρο, τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Υγείας.

    Η πρόταση που διατυπώθηκε από την πλευρά του υπουργείου Υγείας προβλέπει συγκεκριμένα ότι τα φαρμακεία θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκπτώσεις στις τιμές της συγκεκριμένης κατηγορίας φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), όπως έχουν διαμορφωθεί με το ισχύον δελτίο τιμών, όχι όμως και αυξήσεις. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος η δυνατότητα των φαρμακείων να κάνουν εκπτώσεις θεσμοθετήθηκε ήδη πριν από μία εβδομάδα.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από την πλευρά των δανειστών παρέμεινε η πρόταση για πώληση των ΜΗΣΥΦΑ και από τα σούπερ-μάρκετ ενώ δεν υπήρξε απάντηση ως προς το αν η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας γίνεται δεκτή. Τα θέματα θα συζητηθούν στη νέα συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη.

    [02] Σε δύο εβδομάδες η μελέτη για την άρση διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας

    Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα είναι έτοιμη η μελέτη, για την άρση των διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας, που συντάσσεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του υπουργείου για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

    Η σχετική μελέτη, καταγράφει τις πλέον επιβαρυντικές και «ενοχλητικές» υποχρεώσεις, θα επισημάνει ποιες από τις υποχρεώσεις αυτές προκαλούν τα μεγαλύτερα διοικητικά βάρη και θα προτείνει την κατάργησή τους προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία και να ευνοηθεί η ανταγωνιστικότητα και η επιχειρηματικότητα εν γένει στη χώρα μας.

    [03] Αυστηροποιούνται οι ποινές για δωροδοκία

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έδωσε σήμερα για διαβούλευση το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία των μαρτύρων «δημοσίου συμφέροντος».

    Ειδικότερα, με το επίμαχο νομοσχέδιο αυστηροποιείται το νομοθετικό πλαίσιο καταπολέμησης της διαφθοράς και επέρχονται τροποποιήσεις σε πλειάδα διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν τη δωροληψία πολιτειακών και πολιτικών αξιωματούχων που αφορούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, μέλη της κυβέρνησης, δημάρχους κ.λ.π.

    Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τη δωροληψία δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα καταλαμβάνει το νομοσχέδιο και όσους εργάζονται με οποιαδήποτε ιδιότητα στον ιδιωτικό τομέα.

    [04] Στα φαρμακεία τα Μη Υποχρεωτικά Συνταγογραφούμενα Φάρμακα

    Την εθνική θέση για τα Μη Υποχρεωτικά Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ),όπως αυτή διαμορφώθηκε σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, θα παρουσιάσει αργότερα σήμερα στους εκπροσώπους της τρόικας ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης.

    Τα ΜΥΣΥΦΑ θα συνεχίσουν να διατίθενται από τα φαρμακεία και θα απελευθερωθεί η τιμή τους προς τα κάτω εντός των φαρμακείων.

    [05] «Ανοικτά» ζητήματα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα

    Τα δημοσιονομικά μεγέθη για την περίοδο 2015-2017, τα εργασιακά θέματα και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι μερικά από τα «ανοικτά» θέματα στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα και ο πρώτος γύρος των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την προσεχή Πέμπτη.

    Την ίδια ώρα, πάντως, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σπεύδουν να επισημάνουν εκ νέου με έμφαση, ότι οι καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία το 2013, «έκλεισαν» ουσιαστικά το δημοσιονομικό κενό για το τρέχον έτος και, κατ' επέκταση, δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων για το 2014. Μάλιστα, προσθέτουν, επίσης με έμφαση, ότι «υπάρχει εξαιρετική αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα του 2013» (σ.σ. τη δημιουργία υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος).

    Όσον αφορά στο μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 και κατ' επέκταση στο ύψος του κοινωνικού μερίσματος που θα διανεμηθεί, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε επιφυλακτικός (στο ίδιο μήκος κύματος με χθεσινές δηλώσεις άλλων κυβερνητικών παραγόντων). Τόνισε ότι δεν αμφισβητούνται τα 812 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, αλλά πρόσθεσε ότι το θέμα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος θα αρχίσει να συζητείται αφού «πρώτα έχουμε κατασταλάξει με την τρόικα για το κλείσιμο του 2013 και για το πού είμαστε το 2014». Καθώς, η Eurostat και η ΕΛΣΤΑΤ εξετάζουν ακόμη στο εάν θα ενταχθούν στο 2013 ή στο 2014, κάποιοι κωδικοί εσόδων, όπως, π.χ. έσοδα από αυτοκινητόδρομους, κονδύλια του ΠΔΕ, κονδύλια από τον χώρο της υγείας, κ.λπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 February 2014 - 19:30:23 UTC