Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
  • [02] «Μες στην τρελή αποκριά βάζω κι εγώ μια πινελιά».
  • [03] Διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ
  • [04] «Οι οικονομικές προϋποθέσεις στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί»
  • [05] Διορία έως την Τρίτη για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας

  • [01] «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»

    «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής» επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής". Τονίζει ότι ο πήχης της επιτυχίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι «η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου που θα λειτουργήσει ως πυλώνας υπευθυνότητας, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της δικομματικής κυβέρνησης και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ» και υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατική Αριστερά είναι υπεύθυνη δύναμη και δεν επενδύει στην πολιτική των αδιεξόδων».

    Υπέρ μιας «ευρείας διακομματικής συνεννόησης» τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

    Σχετικά με τις προεδρικές εκλογές και εάν ενδιαφέρεται για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, αφού το όνομά του έχει ακουστεί για τη διαδοχή του κ. Παπούλια, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζει: «Απέχω και δεν μετέχω σε συζητήσεις μελλοντολογικού χαρακτήρα, οι οποίες σε τελευταία ανάλυση μπορούν να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για την πορεία των πολιτικών πραγμάτων».

    [02] «Μες στην τρελή αποκριά βάζω κι εγώ μια πινελιά».

    Χαμόγελα αισιοδοξίας, παιδικές φωνούλες και μουσικές ξεγνοιασιάς πλημμύρισε σήμερα η Πάτρα από την μεγάλη παρέλαση 8.000 λιλιπούτειων καρναβαλιστών που είχε ως θέμα, «Μεσ' την τρελή αποκριά βάζω κι εγώ μια πινελιά».

    Ο καιρός ήταν σύμμαχος στους μικρούς μασκαράδες και φέτος, στην παρέλαση συμμετείχαν και ομάδες εκτός Πατρών, όπως από τη Λαμία, τα Ιωάννινα, τη Ναύπακτο και την Κάτω Αχαΐα. Επίσης πήραν μέρος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με θέμα «Παιδικά Παραμύθια» και τη συμμετοχή παιδιών από όλη την Ελλάδα, καθώς και σύλλογοι παιδιών με ειδικές ανάγκες.

    [03] Διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ

    Διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικων Γ. Μιχελάκης Τα ΚΕΠ θα χορηγούν πλέον βεβαιώσεις, των οποίων τα στοιχεία έχουν αποδεικτική δύναμη ίση με εκείνη των στοιχείων που παρέχονται στο Δημοτολόγιο του οικείου Ο.Τ.Α.

    Θα χορηγούνται πιστοποιητικά: Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας μέσω ηλεκτρονικής πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣΕΔ) που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ τα ΚΕΠ παύουν πλέον να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτών προς τους δήμους για τα εν λόγω πιστοποιητικά αλλά, μέσω απευθείας πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ (ΟΠΣΕΔ), θα εκτυπώνουν άμεσα τα έντυπα βεβαιώσεων πιστοποιητικών.

    [04] «Οι οικονομικές προϋποθέσεις στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί»

    «Οι οικονομικές προϋποθέσεις στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί», αναφέρει ο Ουγγροαμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα επένδυε στη χώρα και επισημαίνει ότι προτίθεται να επενδύσει, «εφόσον κριθεί εφικτό να έχει κανείς κέρδος με διάρκεια».

    «Η κατάσταση στην Ευρωζώνη παραμένει πολύ κρίσιμη, αυτό το γνωρίζουν και οι Γερμανοί. Η πολιτική λιτότητας την οποία επέβαλε η κυρία Μέρκελ ήταν λανθασμένη. Επέτεινε την κρίση χωρίς αυτό να είναι αναγκαίο. Στο μεταξύ, η κατάσταση στις χρηματαγορές ηρέμησε, αλλά δεν γίνεται λόγος για βιώσιμη ανάκαμψη» δηλώνει ο κ. Σόρος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» και εκφράζει τον φόβο ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε να βιώσει μακρά φάση οικονομικής στασιμότητας, όπως συνέβη με την Ιαπωνία.

    [05] Διορία έως την Τρίτη για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας

    Προθεσμία να καταλήξουν σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, έως την Τρίτη έδωσε στους βουλευτές ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, στενός συνεργάτης της Τιμοσένκο, στον οποίο ανατέθηκαν προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου της χώρας μετά την αποπομπή Γιανουκόβιτς. Ο Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε το Κίεβο χθες με προορισμό τη γενέτειρά του στα ανατολικά της χώρας από όπου κατήγγειλε ότι «ένα πραξικόπημα» βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Την ίδια ώρα ο εκτελών χρέη γενικού εισαγγελέα διέταξε την προσαγωγή του προκατόχου του και του πρώην υπουργού Εσόδων. Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις του Σαββάτου, το κέντρο του Κιέβου που τους τελευταίους τρεις μήνες είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, φαίνεται σήμερα να ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του. Υπενθυμίζεται ότι η διεξαγωγή των πρόωρων προεδρικών εκλογών έχει οριστεί για την 25η Μαϊου.

    «Παρακολουθούμε συνεχώς τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία σε συνεργασία με την 'Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Κάθριν 'Αστον» δήλωσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι είναι τώρα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο, να αναλογιστούν όλοι οι παράγοντες της Ουκρανίας την ιστορική τους ευθύνη,για την υιοθέτηση, συναινετικών και δημοκρατικών λύσεων που θα εξασφαλίσουν την επιστροφή στην ομαλότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 February 2014 - 13:30:23 UTC