Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προθεσμία για αύριο πήρε ο τμηματάρχης του ΥΠΕΚΑ
  • [02] Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα
  • [03] Πραξικόπημα καταγγέλλει ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς
  • [04] Σε παγωμένο κλίμα η τελετή παράδοσης Λέττα-Ρέντσι
  • [05] Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1
  • [06] Στην Κρήτη ο Ολυμπιακός με το μυαλό στη Μάντσεστερ

  • [01] Προθεσμία για αύριο πήρε ο τμηματάρχης του ΥΠΕΚΑ

    Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε και έλαβε από τον 7ο ανακριτή Πειραιά, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, από την αποκάλυψη της ΕΛΑΣ.Το μεσημέρι ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γ.Σπανός και ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας. Και οι δύο αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

    Αυτή την ώρα συνεχίζουν τις απολογίες τους τα υπόλοιπα τρία άτομα μεταξύ των οποίων και ο τελωνειακός.Ο συνήγορος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ σε δηλώσεις του προς στους δημοσιογράφους τόνισε ότι από την, μέχρι στιγμής, πορεία της ανάκρισης αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση.

    [02] Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα

    Όλα τα θέματα που απασχολούν τη χώρα συζητήθηκαν κατά σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το τρέχον εξάμηνο είναι εξαιρετικά πυκνό, καθώς είναι το εξάμηνο που πρέπει να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων και να βγούμε οριστικά στο ξέφωτο της εξόδου από την κρίση και το μνημόνιο «εις πείσμα αυτών που επενδύουν πολιτικά στην ύπαρξη της κρίσης και του μνημονίου».

    Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα πριν από το επόμενο Eurogroup, υπογραμμίζοντας ότι «η ισχυρή δόση αισιοδοξίας» του οφείλεται στα «πάρα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα των θυσιών των πολιτών. Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι μοναδική, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πάρα πολύ σημαντικό και «άρα, τώρα έχουμε να κάνουμε μόνο με διαρθρωτικά μέτρα που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, που εκσυγχρονίζουν το κράτος, που ανοίγουν την αγορά και άρα είναι μέτρα που τα θέλει ο πολίτης. Επίσης, είπε, «έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή και να αποκαταστήσουμε αδικίες μέσα από το πρωτογενές πλεόνασμα και την έναρξη της αντίστροφης διαδικασίας: ως τώρα όλοι έπρεπε να συνεισφέρουν, τώρα το κράτος μπορεί να ανταποδώσει στις ευαίσθητες ομάδες».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, εμφανίστηκε αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών, καθώς, όπως είπε, δεν απομένει πολύς χρόνος. Επίσης, ο κ. Στουρνάρας απάντησε και στις επικρίσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές.

    [03] Πραξικόπημα καταγγέλλει ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς

    O πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς καταδίκασε σήμερα την κατάσταση (στην χώρα του) την οποία περιέγραψε ως ένα «πραξικόπημα» κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης σε ένα ουκρανικό δίκτυο μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

    «Τα γεγονότα τα οποία παρακολουθούμε να εκτυλίσσονται όλοι εμείς στην χώρα και ολόκληρη η υφήλιος αποτελούν παράδειγμα ενός πραξικοπήματος» δήλωσε ο ίδιος.

    «Αυτό που όλοι μας παρακολουθούμε σήμερα είναι ένας βανδαλισμός, ένα έγκλημα, ένα πραξικόπημα» είπε.

    Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι δεν έχει «καμία πρόθεση» να παραιτηθεί.

    «Δεν προτίθεμαι να υποβάλλω την παραίτησή μου. Είμαι ένας πρόεδρος που εκλέχθηκε με νόμιμες διαδικασίες. Δε σκοπεύω να εγκαταλείψω την χώρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

    Συνέκρινε επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία με εκείνη της Γερμανίας του 1930, όταν ο Αδόλφος Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία.

    [04] Σε παγωμένο κλίμα η τελετή παράδοσης Λέττα-Ρέντσι

    Σε εμφανώς «παγωμένο» κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων ανάμεσα στον απερχόμενο πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα και στον διάδοχό του Ματτέο Ρέντσι, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.Ο Λέττα και ο Ρέντσι απέφυγαν να κοιταχτούν στα μάτια, δεν αντάλλαξαν ούτε μια λέξη και η επιβεβλημένη χειραψία τους διήρκεσε ελάχιστα.Σύμφωνα με τους παρατηρητές, πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη της πικρίας του Ενρίκο Λέττα, για τον τρόπο με τον οποίο αναγκάσθηκε σε παραίτηση από τον Ρέντσι.

    Αμέσως μετά την τελετή παραλαβής, ο τριανταεννιάχρονος Ιταλός πρωθυπουργός προήδρευσε του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης, χωρίς, όμως να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

    [05] Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1

    Σημαντική νίκη με 3-1 πέτυχε στην έδρα του ο Λεβαδειακός επί του Αστέρα Τρίπολης για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ σημείωσαν οι Κονέ (7΄), Μάντζιος με πέναλτι (38΄) και Μιλοσάβλιεφ (82΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι από το 37΄ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κυριακόπουλου, μείωσε ο Ντε Μπλάσις (45΄).

    [06] Στην Κρήτη ο Ολυμπιακός με το μυαλό στη Μάντσεστερ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναμέτρηση ανάμεσα στον Απόλλωνα κα τον Πανιώνιο, ενώ στις 19.30 ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχοντας το μυαλό στραμμένο στον αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του τσάμπιονς λιγκ, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΟΦΗ.

    Νωρίτερα, ο Λεβαδειακός επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης.

    Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί την Κυριακή με τους αγώνες Παναθηναϊκός-Εργοτέλης ( 15:00), Ατρόμητος-Ξάνθη (17:15), Πλατανιάς-Αρης (17:15), ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια (17:15) και ΠΑΟΚ-Πανθρακικός (19:30).

    Η 26η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Καλλονή-Παναιτωλικός στις 19:30.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 February 2014 - 15:30:24 UTC