Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιστορική ανάγκη ο προοδευτικός πόλος, τόνισε ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Ξεκινούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις ΑμεΑ στο Δημόσιο
  • [03] Στον 7ο ανακριτή Πειραιά απολογούνται οι έξι συλληφθέντες για το λαθρεμπόριο καυσίμων
  • [04] Στο Χάρκοβο ο Γιανουκόβιτς, αναμένεται τηλεοπτικό του διάγγελμα αργότερα σήμερα
  • [05] «Με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί» δηλώνει ο Γιοακίμ Γκάουκ
  • [06] Στους διαδηλωτές ο έλεγχος του Προεδρικού Μεγάρου στο Κίεβο
  • [07] Αναβάλλεται η πρεμιέρα της «Νυχτερίδας»

  • [01] Ιστορική ανάγκη ο προοδευτικός πόλος, τόνισε ο Φ. Κουβέλης

    Το όνομα «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» πρόκειται να έχει το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ και των συνεργαζόμενων κινήσεων και προσωπικοτήτων στο πλαίσιο του λεγόμενου «τρίτου πόλου». Αυτό εισηγήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει για να εγκρίνει τον παραπάνω τίτλο και τα υπόλοιπα σημεία της συμφωνίας ανάμεσα στη ΔΗΜΑΡ και τους συμπράττοντες μαζί της ο γραμματέας του κόμματος ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ η συμφωνία περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου στο οποίο πρόκειται να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και προσωπικότητες μεταξύ των οποίων (Π. Μπεγλίτης, Γ. Τσαμουργέλης, Μαριλένα Κοππά, Γ. Σωτηρέλλης κ.α), θα είναι ανοικτό και σε άλλες συμμετοχές, θα έχει την ευθύνη καθόδου στις ευρωεκλογές, θα συντονίσει τις διαδικασίες συγκρότησης του ψηφοδελτίου και θα διαμορφώσει το πολιτικό πλαισίο της εκλογικής διακήρυξης.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας την συνεδρίαση, ανέφερε ότι «ο προοδευτικός πόλος είναι ιστορική ανάγκη στη σημερινή κατάσταση της χώρας και υπόθεση της κοινωνίας κι όχι συμφωνιών κορυφής». Πρόσθεσε ότι «ο τόπος χρειάζεται την Κεντροαριστερά των αλλαγών και όχι της παγίωσης των ανισοτήτων. Χρειάζεται την Κεντροαριστερά των πολλών, της συμμετοχής, της ποικιλομορφίας και όχι σχήματα αναπαλαίωσης - στηρίγματα της συντήρησης» και πώς η «Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που δεν θα ταυτίζει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα με συντηρητικές επιλογές.

    [02] Ξεκινούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις ΑμεΑ στο Δημόσιο

    Ξεκινούν σύντομα οι διαδικασίες για την κάλυψη σε ποσοστό 5%, των θέσεων που προκηρύσσονται στο δημόσιο από άτομα με αναπηρία, και άλλες προστατευόμενες κατηγορίες.Την εξαγγελία έκανε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ανοίγοντας τις εργασίες της δεύτερης μέρας της κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

    Το ποσοστό του 5% είχε προβλεφθεί από το νόμο 2643/98. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, τα ΑμεΑ, οι πολύτεκνοι και άλλες προστατευόμενες κατηγορίες μπορούν να προσληφθούν στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα ΝΠΔΔ και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταλαμβάνοντας τα 3/8 του αριθμού των θέσεων που αντιστοιχούν σε κάθε διαγωνισμό προσλήψεων.Η διάταξη είχε ατονήσει λόγω της αναστολής διορισμών έως το 2016.Ακόμη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των ατόμων με αναπηρία έχει ήδη συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας, ειδική επιστημονική επιτροπή υπό τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη, η οποία αναμένεται να προσθέσει κατηγορίες στις 43 που υφίστανται και δίνουν οριστικά αναπηρική σύνταξη, χωρίς να απαιτείται οι ασφαλισμένοι να «περνούν» από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

    [03] Στον 7ο ανακριτή Πειραιά απολογούνται οι έξι συλληφθέντες για το λαθρεμπόριο καυσίμων

    Στον 7ο ανακριτή Πειραιά απολογούνται από το πρωί οι έξι, από τους 15 συνολικά, συλληφθέντες για την υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ αλλά και μία γυναίκα στενή συνεργάτης του. Στην εισαγγελία Πειραιά και στο γραφείο του ανακριτή βρίσκονται, επίσης, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ο υπάλληλος του Α' Τελωνείου Πειραιά καθώς και δύο ακόμα άτομα που φέρονται ως συνεργάτες του προέδρου της ΕΤΕΚΑ. Έξω από τα δικαστήρια παραμένουν συγγενείς των συλληφθέντων για συμπαράσταση.

    Στην υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα - στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, θα απολογηθούν αύριο και τη Δευτέρα. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

    [04] Στο Χάρκοβο ο Γιανουκόβιτς, αναμένεται τηλεοπτικό του διάγγελμα αργότερα σήμερα

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται στο Χάρκοβο και θα κάνει αργότερα σήμερα μια τηλεοπτική εμφάνιση προτού επιστρέψει στο Κίεβο, δήλωσε στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ιντερφάξ η σύμβουλός του Άννα Γκέρμαν.

    [05] «Με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί» δηλώνει ο Γιοακίμ Γκάουκ

    «Με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί» δηλώνει ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και, ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα (5-7 Μαρτίου), σημειώνει ότι σκοπεύει αυτό να το δείξει και στην Ελλάδα, κάνοντας μνεία στην ολέθρια γερμανική ιστορία, όπως έκανε και σε άλλες χώρες. Περιγράφει πάντως την «ενηλικιωμένη Γερμανία» ως πρότυπο δημοκρατίας και υπερασπίζεται την καγκελάριο Μέρκελ έναντι των επικριτών της.

    «Θα πω, επίσης, ότι μου είναι δύσκολο να φανταστώ να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό δημόσιο, όσοι στην Ελλάδα» δηλώνει ο κ. Γκάουκ σε ημίωρη συνέντευξή του στην τηλεόραση της Deutsche Welle και εκφράζει την πεποίθηση ότι «οι πόροι που είναι στη διάθεση της Ελλάδας, μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη». Ερωτώμενος δε τι θα απαντούσε σε έναν Έλληνα άνεργο νέο, αν τον ρωτούσε γιατί θα έπρεπε στις ευρωεκλογές να ψηφίσει ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ο Γερμανός Πρόεδρος υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα δέχθηκε αλληλεγγύη από την Ευρώπη και τονίζει: «Θα τον ρωτούσα εάν πιστεύει ότι εκτός Ευρώπης θα είχε καλύτερες δυνατότητες και αυτό εγώ δεν το νομίζω».

    [06] Στους διαδηλωτές ο έλεγχος του Προεδρικού Μεγάρου στο Κίεβο

    Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και στενός συνεργάτης του Γιανούκοβιτς, ο Βολίντιμιρ Ρίμπακ, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ουκρανοί διαδηλωτές δηλώνουν ότι έχουν τον έλεγχο του Προεδρικού Μεγάρου στο κέντρο του Κιέβου, την ώρα που οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ασκούν πίεση για την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

    Την ίδια ώρα υψηλόβαθμη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται στην Ουκρανία, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν βρίσκεται στο Κίεβο. «Όλα είναι εντάξει μαζί του. Είναι στην Ουκρανία», τόνισε μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την άδεια και αφρούρητη κατοικία του Γιανούκοβιτς σε προάστιο του Κιέβου.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο Χάρκοβο ο Γιανουκόβιτς, αναμένεται τηλεοπτικό του διάγγελμα αργότερα σήμερα

    [07] Αναβάλλεται η πρεμιέρα της «Νυχτερίδας»

    Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα κάνει πρεμιέρα στη σκηνή του θεάτρου Ολύμπια η νέα παραγωγή οπερέτας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η «Νυχτερίδα» αντί για σήμερα, Σάββατο, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένη, λόγω τεχνικού κωλύματος που παρουσιάστηκε.Έτσι, οι νέες ημερομηνίες των παραστάσεων της παραγωγής είναι οι εξής: 28 Φεβρουαρίου 2014, 1, 2, 5, 6, 7, 8, 9 Μαρτίου 2014, 23, 24, 25 Απριλίου 2014, 4, 7 και 14 Μαΐου 2014.

    Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΣ, οι θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις παραστάσεις της 22ας, 23ης και 26ης Φεβρουαρίου 2014, οι οποίες μεταφέρονται, θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τη Λυρική και θα τους δοθεί η δυνατότητα είτε να μεταφέρουν τα εισιτήρια τους, είτε να λάβουν τα χρήματα τους πίσω.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 February 2014 - 11:30:23 UTC