Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ναι» αναμένεται από την κυβέρνηση στην τροπολογία για την εργασία και την ασφάλιση στις αγροτικές δραστηριότητες
  • [02] Στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη
  • [03] Σύλληψη 11 γυναικών που φέρονται να εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές σε νοσοκομείο του Πειραιά
  • [04] Αδ. Γεωργιάδης: Αδύνατη η απορρόφηση του «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ
  • [05] Πυρκαγιά σε θαλαμηγό με πέντε επιβαίνοντες
  • [06] Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ήπια εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων από τις επιχειρήσεις
  • [07] Νέοι, αυστηρότεροι κανόνες για την κρατική χρηματοδότηση αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων
  • [08] Ισχυρή έκρηξη στη μεθόριο Συρίας-Τουρκίας
  • [09] Η ουκρανική κυβέρνηση μοίρασε πολεμικά όπλα στην αστυνομία

  • [01] «Ναι» αναμένεται από την κυβέρνηση στην τροπολογία για την εργασία και την ασφάλιση στις αγροτικές δραστηριότητες

    Τις τροπολογίες βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που αφορούν στο καθεστώς εργασίας και ασφάλισης στις αγροτικές δραστηριότητες, αναμένεται να κάνει δεκτές η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, από το βήμα της Ολομέλειας, τις χαρακτήρισε «σημαντικές» και «εντελώς απαραίτητες» και ενημέρωσε ότι θα τεθούν υπόψη των αρμόδιων υπουργών την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα γίνει και η ψήφιση στα άρθρα και τις τροπολογίες του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας.

    [02] Στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη

    Τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί του και συζήτησαν για τις εκλογές του Μαΐου. Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Κουβέλης είπε ότι υπάρχουν συζητήσεις σε εξέλιξη και τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με κριτήρια πολιτικά αλλά και αυτοδιοικητικά, οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της ΔΗΜΑΡ θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Όσον αφορά τις σχέσεις της ΔΗΜΑΡ με τον Μάρκο Μπόλαρη, τόνισε ότι «είναι σε εξέλιξη».

    «Η παρουσία μας στο δημαρχείο της πόλης και η συνάντησή μας με τον κ. Μπουτάρη και τους συνεργάτες του θέλει να καταδείξει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι εμείς στηρίζουμε αυτή την ακηδεμόνευτη, τη χειραφετημένη από κομματικές εξαρτήσεις λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

    [03] Σύλληψη 11 γυναικών που φέρονται να εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές σε νοσοκομείο του Πειραιά

    Ένδεκα αλλοδαπές γυναίκες που φέρονται να εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσοκομείο του Πειραιά, συνελήφθησαν από την αστυνομία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Οι γυναίκες, τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας, τέσσερις Αλβανίας και τρεις Γεωργίας, φέρονται να εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάριο υγείας, ενώ φέρονται και ως μη εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ΔΟΥ και ΙΚΑ, προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

    [04] Αδ. Γεωργιάδης: Αδύνατη η απορρόφηση του «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ

    «Η ένταξη του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" στο ΕΣΥ, είναι αδύνατη για οικονομικούς λόγους», ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «εάν δεν ανατραπεί δικαστικά η προχθεσινή απόφαση του Ειρηνοδικείου, που απαγορεύει στην κυβέρνηση να επέμβει στον Ερυθρό Σταυρό και το Ίδρυμα "Ερρίκος Ντυνάν", είναι βέβαιη η πτώχευση του Ιδρύματος και η αποβολή του ελληνικού από τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό». Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής για τις εξελίξεις σχετικά με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, αλλά και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος (ΝΔ), είχαν προτείνει την ένταξη του νοσοκομείου στο ΕΣΥ, ως λύση στο αδιέξοδο που έχει σημειωθεί. «Να αναλάβει το Δημόσιο το "Ντυνάν", κλείνοντας το τερατούργημα του Δημοτικού Νοσοκομείου, ή το Σπηλιοπούλειο, ή να αναλάβει τα χρέη του και να πουλήσει το νοσοκομείο ως κέλυφος. Στη δεύτερη περίπτωση το Δημόσιο θα βγει χαμένο, αλλά κάθε μέρα, ούτως ή άλλως χάνει παραπάνω», είχε προτείνει ο Γερ. Γιακουμάτος. «Είναι παντελώς αδύνατον για την κυβέρνηση να πάρει το "Ντυνάν" στο ΕΣΥ» απάντησε ο υπουργός Υγείας.

    [05] Πυρκαγιά σε θαλαμηγό με πέντε επιβαίνοντες

    Πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε σε θαλαμηγό με πέντε επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αμπελάκια Σαλαμίνας. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή οι επιβάτες δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ στο σημείο σπεύδουν δύο πλωτά του Λιμενικού και σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [06] Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ήπια εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων από τις επιχειρήσεις

    Ανοιχτό παράθυρο για ήπια εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων από τις επιχειρήσεις για το 2014, άφησε ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

    Ταυτόχρονα, όμως, σημείωσε ότι «ο Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών και το νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή, απλοποιεί πάρα πολύ τις υποχρεώσεις που είχαν μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις». Είναι ένα επίτευγμα εκσυγχρονιστικό, που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν καλύτερα, πιο άνετα, θα μειώσει τα διοικητικά βάρη, είπε ακόμη ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ. Ειδικότερα για το μέτρο της υποχρεωτικής υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων, της εφαρμογής του οποίου υπεραμύνθηκε, ο κ. Θεοχάρης έσπευσε να επισημάνει στους βουλευτές ότι δεν είναι καινοφανές, υπάρχει και σε άλλες χώρες και μάλιστα με πολύ πιο λεπτομερή στοιχεία. Χαρακτήρισε παράδοξο το επιχείρημα ότι καλύτερη από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις είναι η διασύνδεση των ταμιακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. «Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών είναι μικρότερη υποχρέωση και ευκολότερο έργο από τη διασύνδεση με Wi-Fi ενός beach bar ή ενός καφενείου σε ένα απομακρυσμένο χωριό με τη Γενική Γραμματεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης. Ως μέτρο πάταξης της φοροδιαφυγής, ο κ. Θεοχάρης, ανέφερε ότι οι συγκεντρωτικές καταστάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα διασταυρωτικών ελέγχων, αντιμετώπισης της αποφυγής ΦΠΑ, ενώ θα κοπεί και βραχνάς των εικονικών τιμολογίων, που ταλαιπωρεί πολλές επιχειρήσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε την περίπτωση του ΗΡΑΚΛΗ, που ταλαιπωρήθηκαν οι προμηθευτές του.

    [07] Νέοι, αυστηρότεροι κανόνες για την κρατική χρηματοδότηση αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων

    Στην υιοθέτηση νέων κατευθυντήριων γραμμών για τον τρόπο με τον οποίο τα κράτη μέλη μπορούν να στηρίζουν αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια τηρώντας τους κοινοτικούς κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Αναλυτικότερα, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι οι κρατικές ενισχύσεις που προορίζονται για επενδύσεις σε υποδομές αεροδρομίων θα εγκρίνονται αν υπάρχει πραγματική ανάγκη σε ζητήματα μεταφορών και αν η χορήγηση κρατικής ενίσχυσης είναι απαραίτητη για τη διασφάλισης της προσβασιμότητας μιας περιοχής. Καθορίζονται ακόμη ανώτατα όρια σε κρατικές ενισχύσεις ανάλογα με το μέγεθος του αεροδρομίου ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα για μεγαλύτερη ενίσχυση σε μικρά και περιφερειακά αεροδρόμια. Παράλληλα, προβλέπεται ότι οι ενισχύσεις για τη λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων (με επιβατική κίνηση που δεν ξεπερνά τα τρία εκατ.) θα εγκρίνονται, υπό προϋποθέσεις, για μια μεταβατική περίοδο δέκα ετών ώστε να υπάρχει κατάλληλη προσαρμογή στις νέες συνθήκες λειτουργίας της αγοράς.

    [08] Ισχυρή έκρηξη στη μεθόριο Συρίας-Τουρκίας

    Μια πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε ένα μεθοριακό φυλάκιο, πάνω στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά θύματα.Ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή για να μεταφέρουν τους τραυματίες στο Κιλίς, στη νότια Τουρκία, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι και τοπικές πηγές. Η έκρηξη κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κοντά σε έναν καταυλισμό Σύρων προσφύγων.

    Ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι η έκρηξη, κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο του Οντζουπινάρ, που βρίσκεται απέναντι από τη μεθοριακή διάβαση Μπαμπ αλ Σαλάμεχ της Συρίας, έγινε αισθητή σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.Ακτιβιστές και τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχουν και «πολλοί νεκροί», μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

    [09] Η ουκρανική κυβέρνηση μοίρασε πολεμικά όπλα στην αστυνομία

    Στα στελέχη της αστυνομίας της Ουκρανίας μοιράστηκαν πολεμικά όπλα τα οποία διατάχθηκαν να χρησιμοποιούν «όπως προβλέπει ο νόμος» για την αντιμετώπιση των πολιτικών ταραχών οι οποίες συνεχίζονται στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο. Η πολύμηνη σύγκρουση ανάμεσα στα μέλη των Μπερκούτ, των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, και τους διαδηλωτές κλιμακώθηκε σε ιδιαίτερα αιματηρές ταραχές τις τελευταίες δυο ημέρες. Σε εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση απεικονίζονται αστυνομικοί να ρίχνουν ριπές αυτομάτων όπλων. Σε άλλο βίντεο ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης που φορά κράνος ανοίγει πυρ πίσω από ένα δέντρο. Ο Ζαχαρτσένκο κάλεσε τους διαδηλωτές να παραδώσουν τα όπλα και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν τις πιο ακραίες ενέργειες. Πάνω από 60 διαδηλωτές σκοτώθηκαν μόνον σήμερα από σφαίρες στο Κίεβο, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σβιάτοσλαβ Χανένκο, στέλεχος των ιατρικών υπηρεσιών της αντιπολίτευσης. Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε τηλεφωνική τους επικοινωνία να αποδεχθεί την προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γερμανίας και άλλων εταίρων να υποστηρίξουν τις συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνησή του και την αντιπολίτευση. Για να εντείνουν την πίεση στο Κίεβο οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν το απόγευμα στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να εξετάσουν ένα σχέδιο απόφασης που καλεί για την επιβολή κυρώσεων. Οι κυρώσεις αυτές θα αφορούν τα πρόσωπα που ευθύνονται για τα αιματηρά επεισόδια, ενώ εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων και υλικού το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταστολή κινητοποιήσεων, σύμφωνα με ένα προσχέδιο της απόφασης του συμβουλίου των υπουργών το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 February 2014 - 15:30:24 UTC