Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την άρση ασυλίας και των μη υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ζητούν οι ανακρίτριες της υπόθεσης
  • [02] Α. Νεράντζης: Δεν συγκαταλέγονται βουλευτές στην έκθεση της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αλλάξει σελίδα
  • [04] Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο με δωρεάν «μεζέ» για τους Αθηναίους
  • [05] Γ. Ντάϊσεμπλουμ: Το δεύτερο εξάμηνο οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος
  • [06] Αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι η αμερικανική οικονομία αποκτά δυναμική
  • [07] Μέλος του eCommerce Europe έγινε η Ελλάδα
  • [08] Ο Ερντογάν δίνει απεριόριστη εξουσία στις υπηρεσίες πληροφοριών
  • [09] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Ουκρανία
  • [10] Δραματικές εικόνες στο κέντρο του Κιέβου
  • [11] Στο νοσοκομείο με πνευμονία ο Μίκης Θεοδωράκης
  • [12] Ο Filip Hracek από την Google μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα Google Quizzes, την τεχνολογία και το μέλλον

  • [01] Την άρση ασυλίας και των μη υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ζητούν οι ανακρίτριες της υπόθεσης

    Την άρση ασυλίας των μη υπόδικων υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ζητούν με αίτημά τους προς τη Βουλή οι ανακρίτριες της υπόθεσης, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροκάλη. Οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες ζητούν την άρση ασυλίας των βουλευτών, προκειμένου να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον, κρίνουν ότι πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό την τροφοδοσία της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των ήδη κατηγορουμένων βουλευτών Γιώργου Γερμενή, Ηλία Κασιδιάρη, Στάθη Μπούκουρα, Νίκου Μίχου, Γιάννη Λαγού και του γενικού γραμματέα της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου.

    [02] Α. Νεράντζης: Δεν συγκαταλέγονται βουλευτές στην έκθεση της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων

    Σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα συζητήσει την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Καταπολέμησης, Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, της οποίας προΐσταται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης. Τα παραπάνω γίνονται γνωστά από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αναστάσιο Νεράντζη, με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε σήμερα από το γραφείο του.

    Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι, η Αρχή δεν διαβίβασε στη Βουλή λίστα με ονόματα παραβατών αλλά την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της κατά το έτος 2013, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. «Στην έκθεση αυτή δεν αναγράφονται ονόματα, αλλά μόνον οι κατηγορίες αδικημάτων, τα ποσά που δεσμεύτηκαν, οι ιδιότητες και αριθμός των παραβατών, στους οποίους πάντως δεν συγκαταλέγεται κανείς βουλευτής» αναφέρει ο κ. Νεράντζης.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αλλάξει σελίδα

    Η Ελλάδα, η οποία διανύει προεκλογική περίοδο είναι έτοιμη, όχι απλά να αλλάξει σελίδα, αλλά να αλλάξει βιβλίο και να επηρρεάσει τους συσχετισμούς και στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα με ένα νέο μνημόνιο» κάτι για το οποίο, όπως είπε, «πρέπει να αποφασίσει ο λαός».

    Μιλώντας σε εκδήλωση που οργανώνει η Ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Αθήνα, με τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ και θέμα «Οικονομική κρίση και προκλήσεις δημοκρατίας» ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία για νίκη του κόμματός του στις ευρωεκλογές και ανέφερε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα έχει αλλάξει και έχει υποστεί τα δεινά μίας πρωτοφανούς βάρβαρης πολιτικής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «η απερχόμενη κυβέρνηση δίνει τις τελευταίες απέλπιδες μάχες οπισθοφυλακής για να κρατηθεί στην εξουσία».

    [04] Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο με δωρεάν «μεζέ» για τους Αθηναίους

    Σχεδόν δύο τόνους κρέατος μοιράζει σήμερα, Τσικνοπέμπτη, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, ο Σύλλογος Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς. Το κρασί είναι προσφορά του Δήμου Αθηναίων ενώ ο δήμος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων μέχρι αργά το απόγευμα. Οι ψησταριές έχουν στηθεί από το πρωίενώ ήδηέχουν σχηματιστεί ουρές από πολίτες.

    Σύμφωνα με δηλώσεις τού προέδρου της Βαρβακείου, Κλεάνθη Τσιρώνη, ο κόσμος έχει αυξηθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η διανομή των ψημένων κρεάτων εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί γύρω στις δύο μετά το μεσημέρι.

    [05] Γ. Ντάϊσεμπλουμ: Το δεύτερο εξάμηνο οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

    Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια ακρόασής του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε τη θετική πορεία στην οποία έχουν, λίγο- πολύ, εισέλθει όλες οι χώρες στις οποίες εφαρμόζονται προγράμματα οικονομικής προσαρμογής, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα σημείωσε ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα λήγει στο τέλος του έτους και ότι η Ευρωζώνη θα λάβει κατά το δεύτερο εξάμηνο τις αποφάσεις της σε σχέση με το ελληνικό δημόσιο χρέος. Για την Ελλάδα «μπορεί να υπάρχει ακόμη δρόμος, υπάρχουν όμως και αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός υπουργός και πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωζώνης, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στη μορφή και το περιεχόμενο που θα μπορούσε να έχει ενδεχόμενη νέα οικονομική συνδρομή προς την Ελλάδα. Ανέφερε ότι ακούει «αισιόδοξες φωνές» από την πλευρά της Αθήνας πως δεν θα απαιτηθεί νέο Πρόγραμμα και δήλωσε πως αυτό θα ήταν ευκταίο. Αναγνώρισε ότι διαφαίνεται σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα, σημειώνοντας βεβαίως πως αυτό θα επικυρωθεί επισήμως από τις Βρυξέλλες στο τέλος του Απριλίου. Ο πρόεδρος του Eurogroup αναφερόμενος στην άφιξη της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό ούτως ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Μάρτιο.

    [06] Αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι η αμερικανική οικονομία αποκτά δυναμική

    Τρεις αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η αμερικανική οικονομία αποκτά δυναμική, παρά την πρόσφατη επιβράδυνσή της λόγω του βαρύτατου χειμώνα, επιτρέποντας στη Fed να εμμείνει στο σχέδιο της για τη σταδιακή αποκλιμάκωση του προγράμματός αγοράς ομολόγων. Τα σχόλια των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών του Σεντ Λούις, του Σαν Φραντσίσκο και της Ατλάντα ανανεώνουν το μήνυμα το οποίο προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Τα πρακτικά, που ανακοινώθηκαν χθες, έδειξαν ότι πολλοί αξιωματούχοι της Fed θεωρούν πως μόνο μία μεγάλη αλλαγή όσον αφορά στις προοπτικές της οικονομίας θα μπορούσε να διακόψει τις περαιτέρω σταδιακές μειώσεις αγορών ομολόγων.

    [07] Μέλος του eCommerce Europe έγινε η Ελλάδα

    Μέλος του ευρωπαϊκού οργανισμού για το ηλεκτρονικό εμπόριο «eCommerce Europe» έγινε η Ελλάδα. Η επίσημη τελετή ένταξης της χώρας μας στον Οργανισμό, ως 12ου μέλους, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι. Οι συνομιλίες μεταξύ του GRECA (Greek eCommerce Association) ? ΕΣΗΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου) - και του eCommerce Europe είχαν ξεκινήσει στις αρχές του 2013 και σήμερα οι δύο φορείς ανακοίνωσαν στις Βρυξέλλες τη συμφωνία τους. Με την προσχώρηση της στον eCommerce Europe, η Ελλάδα, μέσω του GRECA, θα βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων για τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος σημειώνεται ότι στην χώρα μας ξεπέρασε σε τζίρο τα 3 δισ. ευρώ για το 2013.

    [08] Ο Ερντογάν δίνει απεριόριστη εξουσία στις υπηρεσίες πληροφοριών

    Η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας, εξασθενημένη από ένα χωρίς προηγούμενο σκάνδαλο διαφθοράς, κατέθεσε στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο το οποίο ενισχύει σημαντικά τις εξουσίες των υπηρεσιών πληροφοριών, έγινε σήμερα γνωστό από κοινοβουλευτική πηγή. Σύμφωνα με το κείμενο που κατατέθηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), η τουρκική υπηρεσία πληροφριών (MIT), η οποία εξαρτάται απ' ευθείας από τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μπορεί να προβαίνει σε υποκλοπές στην Τουρκία και το εξωτερικό χωρίς να έχει έγκριση από δικαστή, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή. Η υπηρεσία αυτή, οι εξουσίες και ο προϋπολογισμός της οποίας ενισχύθηκαν μετά την έλευση στην εξουσία του AKP το 2002, θα διαθέτει επίσης βάσει του νομοσχεδίου απεριόριστη πρόσβαση σε οποιοδήποτε έγγραφο σχετικό με την «εθνική ασφάλεια», κυρίως όσον αφορά τα τραπεζικά θέματα.

    [09] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Ουκρανία

    Τουλάχιστον 25 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί σήμερα στο κέντρο του Κιέβου, κατά τη νέα έκρηξη βίας, την οποία η ουκρανική αντιπολίτευση καταγγέλλει ως «προβοκάτσια» της κυβέρνησης κατά ειρηνικών διαδηλωτών. «Η επανάληψη των συγκρούσεων στο Μαϊντάν κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας αποτελεί εσκεμμένη προβοκάτσια της εξουσίας» τη στιγμή που οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας βρίσκονται στο Κίεβο, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης.

    Εν τω μεταξύ, οΡώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα έχει πλήρεις διμερείς σχέσεις με την Ουκρανία μόνον όταν η νόμιμη ηγεσία της θα είναι σε «φόρμα», μετέδωσε το Ιντερφάξ.

    [10] Δραματικές εικόνες στο κέντρο του Κιέβου

    Τουλάχιστον 17 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα στο Κίεβο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την ουκρανική πρωτεύουσα. Δημοσιογράφος είδε έξι πτώματα να κείτονται επάνω στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας μπροστά από το ξενοδοχείο Kozatski, ενώ άλλος δημοσιογράφος μέτρησε επτά πτώματα στην υποδοχή του ξενοδοχείου Ukraina, από την άλλη πλευρά της Πλατείας.

    Η έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης εκκενώθηκε από το προσωπικό, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

    Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων έκανε λόγο για πυκνά πυρά με πραγματικές σφαίρες.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας συναντώνται αυτήν την ώρα με τον με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

    [11] Στο νοσοκομείο με πνευμονία ο Μίκης Θεοδωράκης

    Σε γνωστό νοσηλευτήριο της Αθήνας εισήχθη χθες ο Μίκης Θεοδωράκης. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο συνθέτης πάσχει από πνευμονία που συνοδεύεται από υψηλό πυρετό. Οι προσωπικοί του γιατροί έκριναν ότι πρέπει να νοσηλευτεί για «συντηρητική αγωγή», οπότε και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

    [12] Ο Filip Hracek από την Google μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα Google Quizzes, την τεχνολογία και το μέλλον

    Ήρθε να μιλήσει για μια νέα γλώσσα προγραμματισμού (την Dart) και να πραγματοποιήσει για την Google, όπου εργάζεται, μια δύσκολη δοκιμασία που όμως ανοίγει μια «πόρτα» πρόσληψης στην εταιρεία. Τα «Google Quizzes», που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του «Developer Days» (στο Ι.Βελλίδης της ΔΕΘ), είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς τις δυνάμεις του.

    Όπως λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Filip Hracek από την Google Global, πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο τεστ: «Ακόμη και για μένα τον ίδιο είναι πολύ δύσκολο. Να σας πω την αλήθεια, χαίρομαι που εργάζομαι ήδη για την Google και δεν χρειάζεται να το κάνω» αναφέρει αστειευόμενος. «Ωστόσο, πιστεύω ότι ακόμη κι αν κάποιος καταφέρει να πετύχει, το 80% θα σημαίνει ότι είναι πολύ καλός υποψήφιος για να εργαστεί στην Google για τα δεδομένα των υπευθύνων στη Ζυρίχη» διευκρινίζει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 February 2014 - 11:30:30 UTC