Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την υποψηφιότητα Καμίνη
  • [02] Απέρριψε η Βουλή τις αιτήσεις άρσης ασυλίας του Πάνου Καμμένου
  • [03] Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκίνητου στην Παιανία
  • [04] Σε εξέλιξη το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα
  • [05] Λ. Ρακιντζής: Η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για τις ΜΚΟ προκαλεί τα σκάνδαλα
  • [06] Μέτρα οικονομικής στήριξης των σεισμόπληκτων επιχειρηματιών της Κεφαλονιάς ανακοίνωσε το ΙΚΑ
  • [07] Τέσσερις νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ για τη γρίπη, το τελευταίο 24ωρο
  • [08] ΥΠΟΙΚ: «Θετικός οιωνός» το πλεόνασμα στο εξωτερικό ισοζύγιο
  • [09] Α. Παπαγεωργίου: Σύντομα θα έχουμε συμφωνία για τη μείωση της τιμής στο φυσικό αέριο
  • [10] Εξαιρούνται οι αγρότες από το τέλος επιτηδεύματος
  • [11] «Κούρεμα» χρέους και μείωση επιτοκίων με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, προτείνει για την Ελλάδα το Ινστιτούτο DIW
  • [12] Το κόμμα του Μπερλουσκόνι δεν θα συμμετάσχει στην ιταλική κυβέρνηση
  • [13] Πρώτη δυσμενής δημοσκόπηση για τον Ματέο Ρέντσι
  • [14] Υψηλά -αλλά μειωμένα- ποσοστά για την Μέρκελ και το CDU
  • [15] Και οι ελέφαντες παρηγορούν ο ένας τον άλλο σε στιγμές φόβου και πόνου

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την υποψηφιότητα Καμίνη

    Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, «για να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο», εξέφρασε ο γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, έπειτα από συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο της Αθήνας. Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «εμείς πορευόμαστε, ενώνοντας δυνάμεις» και ευχαρίστησε τον κ. Ανδρουλάκη για την πρωτοβουλία του να συναντηθούν και να στηρίξει τον αγώνα του.

    [02] Απέρριψε η Βουλή τις αιτήσεις άρσης ασυλίας του Πάνου Καμμένου

    Κατά της άρσης ασυλίας του Πάνου Καμμένου ψήφισε η Βουλή απορρίπτοντας τα σχετικά εισαγγελικά αιτήματα για δύο υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μηνύσεις που κατέθεσαν εναντίον του ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο διευθυντής του ΣΚΑΪ, 'Αρης Πορτοσάλτε. Σε σύνολο 207 ψηφισάντων βουλευτών, για την πρώτη υπόθεση, κατά της άρσης ασυλίας του κ. Καμμένου ψήφισαν 155 βουλευτές, υπέρ 39, 12 παρών και ένας λευκό. Για την δεύτερη υπόθεση, κατά της άρσης ασυλίας του κ. Καμμένου ψήφισαν 138 βουλευτές, υπέρ 52, 16 παρών και ένας λευκό.

    [03] Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκίνητου στην Παιανία

    Ένα ολοσχερώς καμένο αυτοκίνητο, στο πορτ-μπαγκάζ του οποίου υπήρχε ένα απανθρακωμένο πτώμα, εντοπίστηκε περίπου στις 10.00 το πρωί στην οδό Αμπελώνος 120 στην Παιανία.

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση των στοιχείων του ατόμου, που βρέθηκε απανθρακωμένο.

    [04] Σε εξέλιξη το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα

    Σε εξέλιξη βρίσκεταιτο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο των αγροτών οι οποίοι στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Στην Πλατεία Βάθη βρίσκονται αγρότες από μπλόκα της Θεσπρωτίας και της Χαλκιδικής, καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών. Η τροχαία έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων στους γύρω δρόμους.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, εξαιρούνται οι αγρότες από το τέλος επιτηδεύματος .

    [05] Λ. Ρακιντζής: Η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για τις ΜΚΟ προκαλεί τα σκάνδαλα

    Η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου που να καθορίζει τι είναι «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» (ΜΚΟ) προκαλεί τα σκάνδαλα και τις δυσλειτουργίες στη δράση των ΜΚΟ, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

    Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότερες από 3.000 (ΜΚΟ), αλλά ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό, καθώς μόνο σε 600 έχει γίνει έλεγχος από τις ΔΟΥ. Όσο για τα χρήματα που εξασφαλίζουν κάθε χρόνο; «Απ ό,τι ξέρω, πρέπει να είναι 30 με 60 εκατ. τον χρόνο» λέει ο κ. Ρακιντζής, προσθέτοντας ότι τα χρήματα διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ΕΣΠΑ, αλλά και από άλλες πηγές. «Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία: έπρεπε να ξεσπάσει το σκάνδαλο της αποναρκοθέτησης για να ξυπνήσουμε; Αυτό το πρόβλημα είναι από το 1995 που άρχισαν να γίνονται οι ΜΚΟ. Από τότε άρχισαν οι δυσλειτουργίες» σημειώνει ο κ. Ρακιντζής. Επισημαίνει, πάντως, ότι «υπάρχουνκαι εξαιρετικές ΜΚΟ, που κάνουν πολύ καλό έργο και γι αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε να μην κάψουμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά.

    [06] Μέτρα οικονομικής στήριξης των σεισμόπληκτων επιχειρηματιών της Κεφαλονιάς ανακοίνωσε το ΙΚΑ

    Την αναστολή της καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες για εργοδότες και ασφαλισμένους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό, αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ.

    Η ευνοϊκή ρύθμιση ισχύει από 1η Ιανουαρίου και αφορά τόσο τους εργοδότες που έχουν ρυθμίσει τις εισφορές τους όσο και εκείνους που πρόκειται να υπαχθούν στη ρύθμιση, ενώ δεν θα υπολογιστούν κατά το διάστημα αυτό πρόσθετα τέλη, προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις.

    [07] Τέσσερις νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ για τη γρίπη, το τελευταίο 24ωρο

    Τέσσερις νέες εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων της χώρας, ατόμων που προσβλήθηκαν από τον ιό της γρίπης, καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως σημειώνεται στο ενημερωτικό δελτίο του Κέντρου, σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί συνολικά από τις πρώτες μέρες έξαρσης της γρίπης 159 άτομα, από τα οποία 45 απεβίωσαν και 59 παραμένουν σε νοσηλεία.

    [08] ΥΠΟΙΚ: «Θετικός οιωνός» το πλεόνασμα στο εξωτερικό ισοζύγιο

    Ως σηματοδότηση της έναρξης αναστροφής των παλαιών και επίμονων τάσεων ελλειμμάτων της ελληνικής οικονομίας και θετικό οιωνό για την εκπλήρωση των εκτιμήσεων για το 2014, ως το έτος επιστροφής της οικονομίας σε τροχιά υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης, χαρακτήρισε το υπουργείο Οικονομικών το γεγονός ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για το 2013 παρουσιάζει πλεόνασμα για πρώτη φορά έπειτα από πολλές δεκαετίες και όσο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Σύμφωνα με το υπουργείο, «το πλεόνασμα στο εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας, σε συνδυασμό με το πρωτογενές πλεόνασμα που επετεύχθη στον κρατικό προϋπολογισμό το 2013, εξαλείφουν πια τα δυο αίτια της ελληνικής οικονομικής κρίσης, δηλαδή τα μεγάλα δίδυμα ελλείμματα στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών».

    [09] Α. Παπαγεωργίου: Σύντομα θα έχουμε συμφωνία για τη μείωση της τιμής στο φυσικό αέριο

    «Πολύ σύντομα θα έχουμε τη νέα συμφωνία με τη Gazprom, στην οποία θα υπάρχει συμφωνία για καλή μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, η οποία θα περάσει αμέσως (στην αγορά)», δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα». Σημείωσε ότι το ποσοστό της μείωσης θα είναι ανταγωνιστικό «και με βάση την υπόλοιπη Ευρώπη και τους γείτονές μας» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία (μετά τις συζητήσεις Σαμαρά- Πούτιν) και εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί, για να περάσει αμέσως η μείωση στην τιμή και για τους οικιακούς και για τους εταιρικούς πελάτες».

    [10] Εξαιρούνται οι αγρότες από το τέλος επιτηδεύματος

    Εξαιρούνται από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος οι αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για την επόμενη πενταετία. Αυτό προβλέπεται σε διευκρινιστική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Σε αυτήν διευκρινίζεται ακόμη ότι θα εξαιρούνται, επίσης, από το τέλος επιτηδεύματος όσοι αγρότες τηρήσουν βιβλία και ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και έχουν κλείσει το 62ο έτος της ηλικίας τους.

    [11] «Κούρεμα» χρέους και μείωση επιτοκίων με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, προτείνει για την Ελλάδα το Ινστιτούτο DIW

    Υπέρ ενός συνδυασμού λύσεων με νέο «κούρεμα» και μείωση των επιτοκίων των ελληνικών δανείων με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, τάσσεται ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ. «Χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματά της», δηλώνει ο κ. Φράτσερ σε συνέντευξή του προς την Saarbr?cker Zeitung και θεωρεί αδικαιολόγητους του φόβους ότι με αυτές τις λύσεις θα μπορούσαν να χαθούν χρήματα Γερμανών φορολογουμένων. Αντιθέτως, όπως λέει, θα πρέπει να δοθεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα για να αποτραπεί ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορεί να συνεχίσει να ελέγχει τα βήματα προόδου της Ελλάδας και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο κόστος για τη Γερμανία. «Ένα τρίτο πρόγραμμα δεν σημαίνει "δίνουμε λεφτά και κάντε τα ό,τι θέλετε"», διευκρινίζει. «Χρήματα θα δοθούν μόνον εάν η Ελλάδα υλοποιήσει και άλλες μεταρρυθμίσεις», καταλήγει ο κ. Φράτσερ.

    [12] Το κόμμα του Μπερλουσκόνι δεν θα συμμετάσχει στην ιταλική κυβέρνηση

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Ιταλού εντολοδόχου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τον επικεφαλής της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    «Είμαι πολύ ευτυχής που ο εντολοδόχος πρωθυπουργός μας έχει τα μισά μου χρόνια», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι μετά την λήξη της συνάντησης.

    Ο 77χρονος Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη τις περασμένες ημέρες με τον Ρέντσι για την μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου «δεν πρόκειται να αλλάξει, θα παραμείνει σε ισχύ, διότι είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης, δύσκολης προσπάθειας».

    Από την σημερινή συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η Νέα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να στηρίξει την νέα ιταλική κυβέρνηση, αλλά διαβεβαίωσε ότι «θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση».

    [13] Πρώτη δυσμενής δημοσκόπηση για τον Ματέο Ρέντσι

    Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, πριν ακόμη αναλάβει επισήμως καθήκοντα επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρώτη αρνητική δημοσκόπηση, καθώς οι περισσότεροι Ιταλοί δεν εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο έφθασε στην εξουσία.

    Στην ερώτηση πώς κρίνουν οι Ιταλοί την ψήφο μομφής την οποία επέβαλε πριν από μια εβδομάδα ο Ματέο Ρέντσι στους κόλπους της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) εναντίον του Ενρίκο Λέτα, του προκατόχου του επικεφαλής της κυβέρνησης, 65% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως πρόκειται για «ένα πλήγμα στη δημοκρατία».

    [14] Υψηλά -αλλά μειωμένα- ποσοστά για την Μέρκελ και το CDU

    Ελαφριά μείωση τόσο του ποσοστού της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) όσο και της δημοτικότητας της οποίας απολαύει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δείχνει δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ωστόσο δεν φαίνεται να επωφελούνται από την φθορά των εταίρων τους.

    Σύμφωνα με την έρευνα, η CDU συγκεντρώνει 40%, μία μονάδα λιγότερο από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι 24% του SPD, το οποίο παραμένει σταθερό. Η Αριστερά και οι Πράσινοι διατηρούν από 10%, οι Φιλελεύθεροι 4%, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) κερδίζει μία μονάδα και φθάνει στο 5%.

    [15] Και οι ελέφαντες παρηγορούν ο ένας τον άλλο σε στιγμές φόβου και πόνου

    Οι ελέφαντες, όπως και οι άνθρωποι (οι περισσότεροι τουλάχιστον), νιώθουν τον πόνο του άλλου και προστρέχουν να τον παρηγορήσουν και να του συμπαρασταθούν, προσφέροντας? μια προβοσκίδα βοηθείας. Μια νέα επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει προηγούμενες ενδείξεις ότι οι γίγαντες του ζωικού βασιλείου έχουν μεγάλη καρδιά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 February 2014 - 13:30:33 UTC