Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήμαρχοι, γιατροί, πρόεδροι ΝΠΔΔ με ψευδή «πόθεν έσχες»
  • [02] Ευ. Βενιζέλος για ΜΚΟ: Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη
  • [03] Πυκνό πέπλο ομίχλης κάλυψε το λιμάνι του Πειραιά
  • [04] Πέντε νεκροί στις συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομικών στην Ουκρανία

  • [01] Δήμαρχοι, γιατροί, πρόεδροι ΝΠΔΔ με ψευδή «πόθεν έσχες»

    Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, γιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι ΝΠΔΔ, διαιτητές και δημοσιογράφοι είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το 2013, έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη συνολικά 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις ενώ «πρωταθλητές» στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων είναι οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακολουθούν οι γιατροί του ΕΣΥ.

    Ο πρόεδρος της Αρχής Παναγιώτης Νικολούδης κάνει λόγο στην έκθεση για «ένα ιδιαίτερο είδος οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας», για «εγκληματικές συμπεριφορές» αλλά και για «φαινόμενο καταλήστευσης των τραπεζών εκ των έσω». Παράλληλα, αναφέρεται σε «δυσχέρειες που υπήρξαν για να αντληθούν στοιχεία και πληροφορίες από τις ελεγχόμενες τράπεζες τα οποία στρέφονται εναντίον των διοικήσεων τους».

    Στη «Λίστα Νικολούδη», καταγράφονται χωρίς να κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, 75 περιπτώσεις δημάρχων και έξι περιφερειαρχών, 62 γιατρών νοσοκομείων, 48 προέδρων ΝΠΔΔ, 37 μελών επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφων, 7 διαιτητών επαγγελματικού αθλητισμού.

    [02] Ευ. Βενιζέλος για ΜΚΟ: Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη

    Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε στο Βελιγράδι με δημοσιογράφους, λίγο προτού αναχωρήσει για την Ποντγκόριτσα, σχολίασε την υπόθεση με την απάτη-μαμούθ, με βιτρίνα ΜΚΟ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, για την οποία κατηγορούνται ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι σε καίριες θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων υπουργείων, την περίοδο 2000-2004, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να είναι σήμερα στην ενεργό υπηρεσία και, μάλιστα, σε θέσεις- κλειδιά, καθώς και πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον της κυβέρνησης την ίδια εποχή.

    «Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος. Είναι λυπηρό να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα τεθούν σε αργία. Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εγώ πάντως δεν θα υποχρέωνα ποτέ υπάλληλο να υπογράψει κάτι, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

    [03] Πυκνό πέπλο ομίχλης κάλυψε το λιμάνι του Πειραιά

    Πυκνό πέπλο ομίχλης κάλυψε το λιμάνι του Πειραιά, λόγω της έντονης καθοδικής κίνησης των θερμών αερίων μαζών στην ευρύτερη περιοχή. Σε κάποια σημεία η ορατότητα είναι περιορισμένη αλλά δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

    «Είναι ένα φαινόμενο που θα φύγει γρήγορα, ωστόσο, δεν υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των πλοίων» τόνισαν στελέχη της πλοηγικής υπηρεσίας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. Παράλληλα, ανέφεραν ότι «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και οι πλοίαρχοι θα πρέπει να εφαρμόζουν πιστά τον κώδικα αποφυγής συγκρούσεων».

    [04] Πέντε νεκροί στις συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομικών στην Ουκρανία

    Πέντε άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία

    Τουλάχιστον 150 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 30 σοβαρά.

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε την πολιτική των Δυτικών για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 February 2014 - 17:30:22 UTC