Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίδοξος ληστής, ετών ... 78 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο δήμος Πειραιά, από το Σάββατο
  • [03] Με τις καταθέσεις δημοτικών υπαλλήλων συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης
  • [04] Κλειστά προσωρινά τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ - Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις για τους ασφαλισμένους
  • [05] Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο τον Οίκο Ναύτου, διοργανώνει η ΠΝΟ
  • [06] Τι αλλάζει στο έντυπο Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης
  • [07] Τη Δευτέρα ξεκινούν οι συζητήσεις με τα μέλη της τρόικας
  • [08] Τουλάχιστον 25 νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη
  • [09] Τουλάχιστον δέκα νεκροί σε φοιτητικό πάρτι από κατάρρευση στέγης στη Ν. Κορέα
  • [10] Συλλήψεις δεκάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ
  • [11] Ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του τουριστικού λεωφορείου στο Σινά

  • [01] Επίδοξος ληστής, ετών ... 78 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

    Επίδοξος ληστής, ετών 78, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για Γεωργιανό, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποπειράθηκε χθες το πρωί να ληστέψει κάβα ποτών και εμπορίας ξηρών καρπών στην περιοχή της Σταυρούπολης. Όπως έγινε γνωστό, κρατώντας μαχαίρι και με την απειλή χρήσης σωματικής βίας, αφού εισέβαλε στο κατάστημα- στόχο, ζήτησε από την υπάλληλο να του δώσει τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή. Ωστόσο, η υπάλληλος αρνήθηκε να το πράξει, με συνέπεια ο ηλικιωμένος δράστης να τραπεί σε φυγή και να συλληφθεί αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

    [02] Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο δήμος Πειραιά, από το Σάββατο

    Αποκριάτικες εκδηλώσεις, που ξεκινούν από το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματίσει και για φέτος ο δήμος Πειραιά.Ειδικότερα, στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, στις 11:00 θα γίνει ένας ξεχωριστός «Μουσικός Περίπατος» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου, ενώ θα υπάρχουν και πολλά φουσκωτά παιχνίδια για τα παιδιά.

    Επίσης, την 1η Μαρτίου στο πάρκο Δηλαβέρη στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα «WhiteNoiz». Την επομένη, 2 Μαρτίου, στο πάρκο - πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου. Το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού για μικρούς και μεγάλους, με λαγάνα, σαρακοστιανά και κρασί, θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου, στην πλαζ της Φρεαττύδας. Με σύνθημα του δήμου Πειραιά : «ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ -ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, πετάμε το χαρταετό μας, δεν πετάμε τα σκουπίδια μας!», μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να γιορτάσουν τα κούλουμα με παραδοσιακό γλέντι που θα ξεκινήσει στις 12:00 με μουσική συναυλία.

    [03] Με τις καταθέσεις δημοτικών υπαλλήλων συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

    Με τις καταθέσεις δημοτικών υπαλλήλων συνεχίζεται για 11η μέρα στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτή την εβδομάδα -η 6η από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας- έχουν προγραμματιστεί να γίνουν δύο συνεδριάσεις, σήμερα και αύριο. Μέχρι στιγμής έχει εξεταστεί μόλις μία μάρτυρας, η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, η οποία στο τέλος της μαραθώνιας εξέτασής της, δέχθηκε τα πυρά από μερίδα των συνηγόρων υπεράσπισης.

    Μάλιστα, οι εντολείς του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, κατέθεσαν σε βάρος της -για λογαριασμό του εντολέα τους- μήνυση για ψευδορκία.

    [04] Κλειστά προσωρινά τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ - Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις για τους ασφαλισμένους

    Δημοσιεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), που μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και εντάσσει τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο ΕΣΥ. Προβλέπει μεταξύ άλλων το προσωρινό κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και τη μετατροπή τους σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, καθώς και την ένταξη 8.500 εργαζομένων στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

    Ο ΙΣΑ προτείνει μια μεταρρύθμιση από μηδενική βάση που θα επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή γιατρού σε κάθε ασθενή, και τη συμμετοχή όλων των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ μέσα από συλλογικές συμβάσεις, με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση. Παράλληλα, καλεί τους γιατρούς να δώσουν το «παρών» αύριο, Τετάρτη στις 13:00 στην Πανιατρική-Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζει στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Λ. Κηφισίας 39).

    Σε διευκρινιστικό του σημείωμα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το προσωρινό «κλείσιμο» των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και τις αντιδράσεις των γιατρών, το υπουργείο Υγείας εξηγεί ότι για το διάστημα των 30 ημερών, που θα διαρκέσει η μετάβαση των πολυιατρείων στον νέο φορέα ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται δωρεάν από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων και Κέντρα Υγείας.

    [05] Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο τον Οίκο Ναύτου, διοργανώνει η ΠΝΟ

    Με αίτημα την επαναφορά όλων των παροχών υγείας για τους Έλληνες ναυτικούς, από τον Οίκο Ναύτου, στο προ των μνημονίων καθεστώς λειτουργίας του, ζητάει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή την εντολή του ΕΟΠΥΥ για παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης ιατρικού υλικού και εξοπλισμού των υγειονομικών μονάδων έως χθες 17/02, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας».

    Ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον Οίκο Ναύτου, στην Πλατεία Τερψιθέας, ενώ η ΠΝΟ έχει απευθύνει κάλεσμα για νέα συγκέντρωση σήμερα.

    [06] Τι αλλάζει στο έντυπο Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης

    Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει το έντυπο Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης, την οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην εφορία. Με τις αλλαγές αυτές ενσωματώνονται στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης οι διατάξεις των τελευταίων φορολογικών νόμων που αφορούν τροποποιήσεις στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις, από ελεύθερα επαγγέλματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Ειδικότερα, αλλαγές υπάρχουν στον πίνακα των δαπανών που εκπίπτουν από το εισόδημα. Οι δαπάνες αυτές έχουν περιοριστεί σημαντικά σε σχέση πέρυσι. Έτσι, δεν εκπίπτουν πλέον οι δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων απόκτησης πρώτης κατοικίας, τα δίδακτρα, οι δαπάνες για ασφάλιστρα σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Εξακολουθούν να ισχύουν μόνο οι φοροαπαλλαγές που αφορούν τα ιατρικά έξοδα και τα νοσήλια, τις δωρεές προς το δημόσιο και τα κοινωφελή ιδρύματα καθώς και τη διατροφή μεταξύ πρώην συζύγων. Τις δαπάνες αυτές που διατηρούνται θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι. Στη φετινή φορολογική δήλωση θα πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά οι τόκοι των καταθέσεων των φορολογούμενων. Το ποσό αυτό προστίθεται στο εισόδημα για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς.

    [07] Τη Δευτέρα ξεκινούν οι συζητήσεις με τα μέλη της τρόικας

    Τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, θα αρχίσουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές, τα μέλη της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, μαζί με εκπροσώπους της ΕΕ και τη ΕΚΤ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Άντζελα Γκαβίρια. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ταμείου, σκοπός των συνομιλιών είναι «η επίτευξη συμφωνίας, σε σειρά πολιτικών, που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση» του οικονομικού προγράμματος της χώρας, στο πλαίσιο της Διευρυμένης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Extended Fund Facility/EFF).

    Κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση για το «χρηματοδοτικό κενό» του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Ράις είχε αναφέρει ότι το θέμα θα εξετασθεί, όταν η αποστολή της τρόικας επιστρέψει στην Αθήνα. Επίσης, σε ερώτηση για το αν η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος οδηγεί σε εξελίξεις για το ελληνικό χρέος ο κ. Ράις είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του χρέους, εάν αυτό είναι απαραίτητο, κάτι που θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η Ελλάδα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την τήρηση των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αυτό θα σημαίνει ότι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και σημαντικά κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του προγράμματος της, οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ότι θα παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα».

    [08] Τουλάχιστον 25 νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη

    Μια σειρά από εκρήξεις συγκλόνισαν αργά τη Δευτέρα το βράδυ της Δευτέρας την ιρακινή πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 άτομα και να τραυματισθούν περισσότεροι από 40 μετέδωσε τοπ εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε σε πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων στη σιιτική συνοικία Ουρ που βρίσκεται στα βόρεια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα από 20.

    Δύο άλλες εκρήξεις έγιναν κοντά σε δύο σιιτικά τζαμιά στις συνοικίες Αμέλ και Καραντά, με απολογισμό τουλάχιστον εννέα νεκρούς και 13 τραυματίες. Η τελευταία από τις βομβιστικές επιθέσεις έγινε σε ένα πολυσύχναστο δρόμο στη δυτική Βαγδάτη όπου ανατινάχτηκε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας άλλους πέντε. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων που αιματοκύλισε για μια ακόμη φορά διαφορετικές συνοικίες της Βαγδάτης.

    [09] Τουλάχιστον δέκα νεκροί σε φοιτητικό πάρτι από κατάρρευση στέγης στη Ν. Κορέα

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι που συμμετείχαν σε ένα πάρτι καλωσορίσματος για νέους φοιτητές νοτιοκορεάτικου πανεπιστημίου σκοτώθηκαν, όταν η οροφή του κτιρίου σε ένα ορεινό θέρετρο της Νότιας Κορέας κατέρρευσε αργά τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Περίπου 560 φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο ενός ορεινού τουριστικού θέρετρου στην πόλη Τζιενγκιού περίπου 375 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ. Εξ αιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης η οροφή του προκατασκευασμένου κτιρίου, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νεαροί φοιτητές, να παγιδευτούν ανάμεσα σε τόνους χιονιού και συντριμμιών για αρκετές ώρες, σύμφωνα με τους αξιωματούχους των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

    Μεταξύ των νεκρών είναι εννέα φοιτητές ενώ άλλοι 23 άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, όλοι οι παγιδευμένοι έχουν ανασυρθεί και οι έρευνες για τις συνθήκες της τραγωδίας είναι σε εξέλιξη. Πολλοί φοιτητές στη Νότια Κορέα μετέχουν συχνά σε εκπαιδευτικά προγράμματα προσανατολισμού των πανεπιστημίων και συχνά διαμένουν σε καταυλισμούς ή θέρετρα.

    [10] Συλλήψεις δεκάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ

    Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε την Τρίτη δεκάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ανακατάληψης των θέσεων που κατέχουν επί σειρά εβδομάδων οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Μπανγκόκ, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Τουλάχιστον εκατό διαδηλωτές συνελήφθησαν στο κτιριακό συγκρότημα του υπουργείου Ενέργειας με την κατηγορία της παραβίασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει εδώ και ημέρες στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Παραντόρν Παταναταμπούτ.

    Ταυτόχρονα οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς επίσης σε κομβικά σημεία των βόρειων περιοχών της Μπανγκόκ. Εικόνες από το τηλεοπτικό δίκτυο Bluesky TV, που υποστηρίζει το κίνημα διαμαρτυρίας και μεταδίδει διαρκώς τους πύρινους λόγους του ηγέτη της αντιπολίτευσης Σουθέπ Ταουκσουμπάν, έδειξαν αστυνομικούς με τις ασπίδες τους παρατεταγμένους μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο στο κέντρο της Μπανγκόκ. Οι διαδηλωτές βρίσκονται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά και τις δυο πλευρές χωρίζουν οδοφράγματα. Δεν υπήρξαν πάντως συγκρούσεις.

    [11] Ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του τουριστικού λεωφορείου στο Σινά

    Η ισλαμιστική οργάνωση Ανσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του τουριστικού λεωφορείου στο Σινά, με ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι διαπράχθηκε από καμικάζι και ότι θα ακολουθήσουν και νέες επιθέσεις εναντίον οικονομικών στόχων. Δύο Νοτιοκορεάτες τουρίστες και ο Αιγύπτιος οδηγός του λεωφορείου σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

    Η επίθεση κατά του λεωφορείου που κατευθυνόταν προς το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο νότιο Σινά είναι η πρώτη που πραγματοποιείται κατά τουριστών από την αποπομπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, οπότε και κλιμακώθηκε η δραστηριότητα των ισλαμιστικών ενόπλων ομάδων στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 February 2014 - 7:30:24 UTC