Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, Κέντρα Υγείας και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους για έναν μήνα
  • [02] Ανώτατοι διπλωματικοί και άλλοι κρατικοί υπάλληλοι στην απάτη των 9 εκατ. ευρώ, μέσω ΜΚΟ
  • [03] Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο τον Οίκο Ναύτου, διοργανώνει αύριο η ΠΝΟ
  • [04] Δικογραφία για δωροδοκία τεσσάρων υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
  • [05] «Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα δεν είναι μακριά»
  • [06] Γ. Ντάισελμπλουμ: Μετά τις ευρωεκλογές μπορούν να περιμένουν οι αποφάσεις για την Ελλάδα
  • [07] Πολλοί τραυματίες και ζημιές, από έκρηξη σε πολυκατοικία, κοντά στην πλατεία Ταξίμ

  • [01] Εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, Κέντρα Υγείας και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους για έναν μήνα

    Διευκρινίσεις προς τους ασφαλισμένους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για το διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των Μονάδων Υγείας, με βάση τον νόμο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

    Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός ενημερώνει ότι από αύριο, και για έναν μήνα, δεν θα λειτουργούν οι Μονάδες Υγείας (πρώην ΙΚΑ) και καλεί τους ασφαλισμένους να μην τηλεφωνούν στα 5ψήφια τηλέφωνα για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς, καθώς δεν θα είναι εφικτός ο προγραμματισμός ραντεβού.

    Σημειώνει δε ότι στο διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το δίκτυο των 5.000 συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ (υπάρχει λίστα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.eopyy.gov.gr).

    Επίσης, οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας και από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

    [02] Ανώτατοι διπλωματικοί και άλλοι κρατικοί υπάλληλοι στην απάτη των 9 εκατ. ευρώ, μέσω ΜΚΟ

    Ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι σε καίριες θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων υπουργείων, την περίοδο 2000-2004, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να είναι σήμερα στην ενεργό υπηρεσία και μάλιστα ακόμα σε θέσεις κλειδιά, καθώς και πρόσωπα που κινούνταν στο περιβάλλον της κυβέρνησης την ίδια εποχή, κατηγορούνται για συμμετοχή στην κακουργηματική απάτη - μαμούθ, με βιτρίνα ΜΚΟ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

    Το ύψος της απάτης υπολογίζεται γύρω στα εννέα εκατομμύρια ευρώ και η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Οικονομική Υπηρεσία, μετά από έρευνες που κράτησαν 20 μήνες.

    Η απάτη αφορά στη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) από το Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία είχε ως ειδικότερο αντικείμενο την αποναρκοθέτηση περιοχών, σε τρίτες χώρες και ειδικότερα στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, το Λίβανο και το Ιράκ.

    Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι οκτώ άτομα, από τα οποία έχει συλληφθεί μόνον ο ιθύνων νους της απάτης και πρόεδρος της ΜΚΟ.

    [03] Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο τον Οίκο Ναύτου, διοργανώνει αύριο η ΠΝΟ

    Με αίτημα την επαναφορά όλων των παροχών υγείας για τους Έλληνες ναυτικούς, από τον Οίκο Ναύτου, στο προ των μνημονίων καθεστώς λειτουργίας του, ζητάει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή την εντολή του ΕΟΠΥΥ για παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης ιατρικού υλικού και εξοπλισμού των υγειονομικών μονάδων έως σήμερα 17/02, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας».

    Ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον Οίκο Ναύτου, στην Πλατεία Τερψιθέας, ενώ η ΠΝΟ έχει απευθύνει κάλεσμα για νέα συγκέντρωση αύριο στις 7.30.

    [04] Δικογραφία για δωροδοκία τεσσάρων υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

    Δικογραφία για δωροδοκία τεσσάρων υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του υπουργείου Εσωτερικών, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κι ένας συνεργός τους, αλβανικής καταγωγής, χρηματίζονταν προκειμένου να επισπεύδουν τη διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών ή να εκδίδουν πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους.

    Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, διερευνούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάλογες καταγγελίες. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η χρηματική αμοιβή για την επίσπευση των διαδικασιών ανερχόταν στα 200 ευρώ, ενώ για την έκδοση πλαστού δελτίου ταυτότητας το ποσό αυξανόταν στα 3.000 ευρώ και πάνω, ενώ οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι λάμβαναν τα χρήματα από τον υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσο» πρόσωπο.

    [05] «Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα δεν είναι μακριά»

    Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα δεν είναι μακριά, δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί εντός της εβδομάδος.

    Ο ίδιος εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής, δεδομένου ότι, όπως είπε, η ελληνική πλευρά δεν έχει δώσει απόλυτα πειστικές απαντήσεις για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014 και το 2015.

    Επιπλέον, ανέφερε ότι το πλέον κρίσιμο ζήτημα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας, παραμένει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

    [06] Γ. Ντάισελμπλουμ: Μετά τις ευρωεκλογές μπορούν να περιμένουν οι αποφάσεις για την Ελλάδα

    Μετά τις ευρωεκλογές μπορούν να περιμένουν οι αποφάσεις των εταίρων της ευρωζώνης για την Ελλάδα, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup), Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών των χωρών του ευρώ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

    «Βρισκόμαστε εν μέσω αξιολόγησης. Αν η αξιολόγηση κλείσει θετικά, η απόφαση για μία νέα βοήθεια για την Ελλάδα μπορεί να περιμένει μετά τις ευρωεκλογές», ανέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup. «Πάντα λέγαμε ότι θα κοιτάξουμε το μέλλον όταν η Eurostat επικυρώσει τα ελληνικά στοιχεία. Αυτό θα γίνει τέλος Απριλίου», ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, διευκρινίζοντας ότι στη συνέχεια η Ευρωομάδα θα αποφασίσει ένα νέο πιθανό πρόγραμμα για την Ελλάδα, εάν αυτό είναι αναγκαίο. Ερωτηθείς, δε, πότε ακριβώς θα ληφθεί αυτή η απόφαση, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε «μετά το καλοκαίρι», «θα μπορούσε να είναι και το Σεπτέμβριο», σημειώνοντας ότι με αυτό συμφωνεί και το ΔΝΤ.

    [07] Πολλοί τραυματίες και ζημιές, από έκρηξη σε πολυκατοικία, κοντά στην πλατεία Ταξίμ

    Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε μια πολυκατοικία κοντά στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN Turk.

    Στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση διακρίνονται τα σπασμένα παράθυρα σε πολλά πολυώροφα κτίρια του στενού δρόμου.

    Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 February 2014 - 15:30:23 UTC