Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα υπήρξε πειραματόζωο
  • [02] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στους κόλπους των αγροτών, για τη μορφή των κινητοποιήσεων
  • [03] Δύο νεκροί από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία στη Βρετανία

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα υπήρξε πειραματόζωο

    «Ο Τσίπρας ζητάει κούρεμα», είναι ο τίτλος της συνέντευξης του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Sueddeutsche Zeitung, στην οποία κάνει λόγο για την ανάγκη ενός «new deal» για την ελληνική οικονομία, ενώ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα υπήρξε πειραματόζωο. «Με το δόγμα του σοκ ήθελαν να δοκιμάσουν πόσο αντέχει ένα λαός», λέει χαρακτηριστικά και προβλέπει ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, ενώ τονίζει ότι η κριτική της Αριστεράς για την Ευρώπη δεν έχει σχέση με αυτήν «των δεξιών λαϊκιστών». SΖ: Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά βλέπει για πρώτη φορά φως στο τέλος του τούνελ. Εσείς τι βλέπετε; Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη, αλλά κανείς δεν την πιστεύει πια. Ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Η εικόνα είναι σκοτεινή. Τα αποτελέσματα της πολιτικής λιτότητας, η οποία επιβλήθηκε στην Ελλάδα, είναι συντριπτικά. Έχουμε ανεργία περίπου 30%, μεγάλη φτώχεια, μια ανθρωπιστική κρίση. Είμαστε στον έκτο χρόνο της ύφεσης. Για αυτά κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος.

    [02] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στους κόλπους των αγροτών, για τη μορφή των κινητοποιήσεων

    Συνεχίζονται στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία οι διαβουλεύσεις για τη μορφή που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις αγροτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις φορολογικές αλλαγές, την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων και ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής και ρύθμιση χρεών. Μηχανοκίνητη πορεία με τα αγροτικά αυτοκίνητα θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας ? Θράκης αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια». Εκπρόσωποι από τα μπλόκα αγροτών σε όλη την Ελλάδα συναντώνται σήμερα στη Νίκαια στη Λάρισα προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους. Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα προτείνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι τους με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Την περαιτέρω στάση τους θα καθορίσουν σήμερα σε συγκέντρωση στη Βέροια οι αγρότες της Ημαθίας, οι οποίοι σχεδιάζουν αύριο το πρωί συλλαλητήριο στον κόμβο της Κουλούρας. Εν αναμονή των αποφάσεων στη Νίκαια οι αγρότες της Πέλλας παραμένουν στα μπλόκα στους κόμβους Γυψοχωρίου, Μαυροβουνίου, Μελισσίου και στην Έδεσσα.

    Στις Σέρρες οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο των Κερδυλλίων και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Οι αγρότες της περιοχής έχουν αναγγείλει για αύριο στις 12 το μεσημέρι συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού Σερρών ? Καβάλας. Συλλαλητήρια διοργανώνουν την Δευτέρα αγρότες σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν οι υπηρεσίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας στις πρωτεύουσες των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας.

    [03] Δύο νεκροί από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία στη Βρετανία

    Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί άλλοι έχουν τραυματιστεί καθώς καταιγίδες, κύματα και καταρρακτώδεις βροχές εξακολουθούν να πλήττουν σήμερα τη Βρετανία. Επιβάτης κρουαζιερόπλοιου έχασε τη ζωή του όταν ένα τεράστιο κύμα εισέβαλε από ένα παράθυρο και μια γυναίκα σκοτώθηκε όταν τμήμα ενός κτιρίου στο Χόλμπορν του κεντρικού Λονδίνου αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αφού λόγω των ισχυρών ανέμων δέντρα έπεσαν πάνω σε γραμμές ηλεκτροδότησης στο νοτιοανατολικό και ανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε το Press Association.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 February 2014 - 13:30:22 UTC