Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Κυπριακό και η καταστροφή των χημικών της Συρίας, στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής
  • [02] Διήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί από αύριο, Σάββατο, ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] Προφυλακιστέοι οι τέσσερις Τούρκοι μετά τις απολογίες τους για τρομοκρατικές πράξεις
  • [04] Συνεχίζεται η πορεία σχολικών φυλάκων και καθηγητών
  • [05] «Μπουγατσάν» και υβριδικά επιδόρπια
  • [06] ΥΠΟΙΚ: Επιβεβαιώνονται τα θετικά σημάδια για την οικονομία
  • [07] «Μετά το Eurogroup θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα»
  • [08] Τέλος Φεβρουαρίου, σε Αθήνα και Άγκυρα οι διαπραγματευτές για το Κυπριακό
  • [09] Η χρήση της γλώσσας των ενηλίκων βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού

  • [01] Το Κυπριακό και η καταστροφή των χημικών της Συρίας, στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

    «Στόχος μας είναι να αναδεικνύεται πάντα το κυπριακό πρόβλημα ως πρόβλημα παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, εισβολής, κατοχής, να αναδεικνύονται οι ευθύνες που υπάρχουν, αλλά να ανοίγεται και μία προοπτική για μια λύση σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, με τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, με το κοινοτικό κεκτημένο». Aυτό δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής με βασικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων και τα άλλα μέλη του Συμβουλίου για τα όσα συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη στην Αθήνα, για τα επόμενα βήματα, για το πώς τοποθετείται η παρούσα φάση του Κυπριακού μέσα στην ιστορία του κυπριακού προβλήματος, μέσα στον περιφερειακό και τον διεθνή συσχετισμό δυνάμεων.

    Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο και των σχετικών ανησυχιών της κοινής γνώμης.Παρουσίασε στους εκπροσώπους των κομμάτων και στα άλλα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής «τις συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες που κάνουμε διπλωματικά πολιτικά και τεχνικά, προκειμένου να διασφαλιστεί εμπράκτως ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το μεσογειακό θαλάσσιο περιβάλλον», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [02] Διήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί από αύριο, Σάββατο, ο Αντ. Σαμαράς

    Στο Άγιο Όρος μεταβαίνει αύριο, Σάββατο, το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ιωαννίδη, θα διανυκτεύσει στην μοναστική κοινότητα του Άθω και θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής.

    [03] Προφυλακιστέοι οι τέσσερις Τούρκοι μετά τις απολογίες τους για τρομοκρατικές πράξεις

    Στη φυλακή οδηγούνται, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας, οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε διαμέρισμα στην περιοχή του Γκύζη, με βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους.

    Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη κουρδικής οργάνωσης, διώκονται για αδικήματα που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες. Οι κατηγορίες για τις οποίες απολογήθηκαν αφορούν συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσηςμε την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατίας, τρομοκρατική πράξη με προμήθεια εκρηκτικών υλών, τρομοκρατική πράξη με διακεκριμένηπερίπτωση όπλων, πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

    Οι τέσσερις φέρονται, διά της συνηγόρου τους Αλέκας Ζορμπαλά, να αμφισβητούν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και να υποστηρίζουν ότι η δίωξή τους είναι απόρροια της δράσης τους «απέναντι στο απελεύθερο και αντιδημοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας».

    [04] Συνεχίζεται η πορεία σχολικών φυλάκων και καθηγητών

    Κανονικά συνεχίζεται η πορεία των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Ύστερα από διαπραγματεύσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, επιτράπηκε η συνέχιση της πορείας με τη συμμετοχή και μηχανοκίνητων μέσων.

    Έτσι, στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται διαδηλωτές που οδηγούν μοτοσικλέτες και ακολουθούν οι πεζοί.

    Η πορεία μέσω των οδών Πειραιώς και Σταδίου θα κατευθυνθεί προς την πλατεία Κλαυθμώνος και θα καταλήξει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασ. Σοφίας.

    [05] «Μπουγατσάν» και υβριδικά επιδόρπια

    Άπειρες συζητήσεις έχουν γίνει, ώρες άσκοπες έχουν δαπανηθεί και το ζήτημα για την ονομασία της μπουγάτσας μεταξύ Θεσσαλονικέων και Αθηναίων έμεινε άλυτο. Μπουγάτσα με κρέμα, μπουγάτσα με τυρί ή... Μπουγατσάν;

    Κι όμως, ένα νέο γλυκό ήρθε για να τροφοδοτήσει τις γαστριμαργικές... αντιδικίες που «ταλανίζουν» κατά καιρούς Βόρειους και Νότιους.

    Το Μπουγατσάν είναι ένα κρουασάν με γέμιση από κρέμα μπουγάτσας, πασπαλισμένο με άχνη και κανέλα. Πρόκειται για μια «εφεύρεση» του Δημήτρη Κοπαράνη, που ασχολείται με τα υβριδικά επιδόρπια (Hybric Deserts), μια από τις πιο σύγχρονες τάσεις στη διεθνή κουζίνα.

    «Το Μπουγατσάν δεν είναι γλυκό. Είναι ένα κοινωνικό σχόλιο, με έντονη δόση χιούμορ», αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Κοπαράνης.

    «Ένωσα το Παρίσι με τη... Θεσσαλονίκη ως ένα είδος απάντησης στη μεγαλομανία που μας πιάνει κατά καιρούς», προσθέτει χαμογελώντας.

    [06] ΥΠΟΙΚ: Επιβεβαιώνονται τα θετικά σημάδια για την οικονομία

    «Σταδιακά η ελληνική οικονομία βγαίνει από τη βαθιά ύφεση των τελευταίων ετών, ενώ δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις, όπως άλλωστε έχει προβλεφθεί, για επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά μέσα στο 2014».

    Αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υποδηλώνουν τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία για το ΑΕΠ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ.

    Παράλληλα, αναφέρει το υπουργείο, το γεγονός ότι η ύφεση για το 2013 είναι χαμηλότερη από την αρχική πρόβλεψη (3,7% έναντι 4%), αφ' ενός μεν συμβαίνει για πρώτη φορά από την έναρξη του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ενώ αφ' ετέρου «έρχεται να επιβεβαιώσει τα θετικά σημάδια που έδειχναν το τελευταίο διάστημα οι επιμέρους βραχυχρόνιοι ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες».

    [07] «Μετά το Eurogroup θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα»

    Είναι προφανές, ανέφερε αξιωματούχος της ευρωζώνης, ότι έως το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου η τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα και οι υπουργοί Οικονομικών απλώς θα ενημερωθούν για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά το Eurogroup η τρόικα θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην Αθήνα και προσέθεσε ότι η επιστροφή της τρόικας είναι αναγκαία, αλλά όχι και επαρκής προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

    «Υπάρχουν ακόμα μερικές πτυχές που πρέπει να διευκρινιστούν. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να προλάβουμε την προθεσμία ως το επόμενο Eurogroup της 10ης Μαρτίου», ανέφερε ο αξιωματούχος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα, στο Eurogroup του Μαρτίου να ληφθεί μια έστω «προκαταρκτική απόφαση» για την Ελλάδα.

    [08] Τέλος Φεβρουαρίου, σε Αθήνα και Άγκυρα οι διαπραγματευτές για το Κυπριακό

    Την πρώτη τους επίσκεψη σε Αθήνα και Άγκυρα θα πραγματοποιήσουν, την τελευταία βδομάδα του Φεβρουαρίου, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι, και ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, όπως ανακοινώθηκε μετά τη σημερινή συνάντησή τους.

    Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

    Οι δύο διαπραγματευτές θα συναντηθούν, αντίστοιχα, με τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

    [09] Η χρήση της γλώσσας των ενηλίκων βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού

    Η χρήση μεγάλων και σύνθετων προτάσεων, αντί της «μωρουδιακής» γλώσσας, βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν και τους δεσμούς με τους γονείς του, επισημαίνουν Αμερικανοί ψυχολόγοι.

    Μπορεί όταν οι γονείς μιλάνε στο μωρό τους τραγουδιστά και «μωρουδίστικα» να κερδίζουν την προσοχή του, όμως ο καλύτερος τρόπος εκπαίδευσης του παιδιού είναι να του απευθύνονται ως ενήλικα--τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το λεξιλόγιο και τη δομή των προτάσεων, υποστηρίζουν ψυχολόγοι.

    «Δεν συνδέεται με το πόσο πολύ του μιλάτε, αλλά με το τι του λέτε. Ο λόγος πρέπει να είναι πλούσιος και σύνθετος», εξηγεί η Έρικα Χοφ, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο Florida Atlantic.

    Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το να μιλάμε στα μωρά έχει τόσο μεγάλη σημασία, ώστε τα παιδιά που προέρχονται από λιγότερο προνομιακό κοινωνικό περιβάλλον, όπου ο λόγος δεν είναι αρκετά ανεπτυγμένος τείνουν να έχουν χειρότερες σχολικές επιδόσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 February 2014 - 13:30:28 UTC