Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε τα βήματα προς την υλοποίηση των προτεραιοτήτων μας
  • [02] Το... succes story του Βάμου
  • [03] Διεκρινίσεις υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα εμβάσματα εξωτερικού και τη βουλευτή Μ.Ρεπούση
  • [04] Συμφώνησαν κυβέρνηση-τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013
  • [05] Συμφώνησαν στο κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδης-Έρογλου
  • [06] «Στερείται βάσης το αίτημα παραπομπής του Ναπολιτάνο σε δίκη»

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε τα βήματα προς την υλοποίηση των προτεραιοτήτων μας

    «Αυτό είναι το πρώτο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων υπό την ελληνική Προεδρία. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε, όχι μόνο τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας, αλλά και τις πρώτες μας προσπάθειες και τα βήματα προς την υλοποίηση των προτεραιοτήτων αυτών» δήλωσε ο προεδρεύων του συμβουλίου και αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, σήμερα, στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πιο κρίσιμο θέμα του σημερινού συμβουλίου είναι η συζήτηση για το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι. Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, όχι μόνο για τα περιβαλλοντικά, αλλά και για τα θεσμικά θέματα, διότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η συνθήκη και να αποσαφηνιστεί το πεδίο των αρμοδιοτήτων μεταξύ του συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [02] Το... succes story του Βάμου

    Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από τότε που έκαναν την εμφάνισή τους στην έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσία τους περιορίστηκε τότε σε μία φωτογραφία με την ταβέρνα που είχαν φτιάξει στο χωριό τους, κρεμασμένη στο περίπτερο της νομαρχίας Χανίων. «Τι πουλάτε εδώ;» τους ρωτούσε ο κόσμος. Κι εκείνοι απαντούσαν: «Τα όνειρά μας».Το περιστατικό που περιγράφει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Φραντζεσκάκης, σήμερα πρόεδρος του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ), συνέβη το 1995.

    Πολλά άλλαξαν μέχρι σήμερα στο χωριό τους, το Βάμο. Το πείσμα και το μεράκι της δικής του ομάδας ήταν μόνο η αρχή για να γίνουν σημαντικά βήματα στον τομέα του αγροτουρισμού, όχι μόνο στην περιοχή τους αλλά και σε όλη την Ελλάδα,.

    Το χωριό Βάμος, απέχει περίπου μισή ώρα από το δημοφιλή προορισμό των Χανίων. Με... θέα τα Λευκά Όρη, σήμερα έχει συνολικά 50 ξενώνες εκ των οποίων οι 15 είναι αγροτουριστικοί.Από τους συνολικά 20 επισκέπτες του χωριού στα μέσα της δεκαετίας του '90, σήμερα έφτασαν να μετρούν τουλάχιστον 30.000!

    Πού αποδίδει την επιτυχία; «Στον Βάμο ασχοληθήκαμε πραγματικά με αυτό που σημαίνει αγροτουρισμός. Εκτός φυσικά από το γεγονός ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε και ενώσαμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας» τονίζει.

    [03] Διεκρινίσεις υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα εμβάσματα εξωτερικού και τη βουλευτή Μ.Ρεπούση

    Διευκρινίσεις σχετικά με την πορεία ελέγχων των εμβασμάτων εξωτερικού έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως ανακοίνωσε, αναφορικά με το ζήτημα, «η βουλευτής κ. Μαρία Ρεπούση έχει υποβάλει κατάσταση δικαιολόγησης κεφαλαίου, όπως είχε κληθεί να κάνει, από 14/02/2013».

    «Η υπόθεση δεν έχει ακόμη στοχευθεί για έλεγχο στις 531 υποθέσεις, καθώς έχει αξιολογηθεί ως χαμηλότερης προτεραιότητας» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    [04] Συμφώνησαν κυβέρνηση-τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013

    Σε ουσιαστική συμφωνία με την τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, έχει έρθει η ελληνική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο της δημοσιοποίησης των στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού, «επιτυγχάνονται οι στόχοι των εσόδων και έχουμε πολύ καλύτερη απόδοση στο σκέλος των δαπανών. Έγινε πλήρης αποτίμηση για το 2013, υπάρχει συμφωνία σε αριθμούς, υπάρχουν οριακές αποκλίσεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας αξιολογούν τα δημοσιονομικά στοιχεία, νομίζω ότι βρισκόμαστε σε δρόμο συμφωνίας για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013».

    Πρόσθεσε δε, ότι «τα στοιχεία μας, επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014». Το μείζον δε, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι το ύψος του θετικού αποτελέσματος που μεταφέρεται από το 2013 στο τρέχον έτος, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις «τρύπες».

    Ο συγκεκριμένος παράγοντας, αν και δήλωσε άγνοια για την ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, σημείωσε ότι η βασική αιτία της καθυστέρησης δεν είναι τα δημοσιονομικά. Η ελληνική πλευρά έχει αποστείλει στους εκπροσώπους των δανειστών ένα πλήθος στοιχείων, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απαντήσεις σε αρκετά θέματα.

    [05] Συμφώνησαν στο κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδης-Έρογλου

    Με το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο ανέγνωσε η Λίζα Μπάντεχαϊμ, ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου και, εντός της εβδομάδας, θα αρχίσουν επί της ουσίας οι συνομιλίες από τους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουτρέτ Οζερσάι.

    Όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, οι δύο ηγέτες συμφωνούν στο ότι «ηπαρούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη και η παράτασή της θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους» και επιβεβαιώνουν ότι «η επίλυση θα έχει θετική επίδραση σε ολόκληρη την περιοχή».

    Ακόμη, οι ηγέτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να «επαναρχίσουν δομημένες διαπραγματεύσεις με τρόπο που προσβλέπει σε αποτελέσματα».

    Σύμφωνα πάντα, με το κοινό ανακοινωθέν, «η επίλυση θα βασίζεται σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου. Η ενωμένη Κύπρος, σαν μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει μια ενιαία νομική προσωπικότητα και μία κυριαρχία, η οποία θα καθορίζεται ως η κυριαρχία που απολαμβάνουν όλα τα κράτη- μέλη των Ηνωμένων Εθνών υπό τον χάρτη του ΟΗΕ και η οποία προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Θα υπάρχει μια ενιαία κυπριακή ιθαγένεια, που θα ρυθμίζεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία».

    [06] «Στερείται βάσης το αίτημα παραπομπής του Ναπολιτάνο σε δίκη»

    Η αρμόδια επιτροπή της ιταλικής βουλής αποφάνθηκε ότι το αίτημα παραπομπής σε δίκη του προέδρου Ναπολιτάνο εκ μέρους του κινήματος «Πέντε Αστέρων» στερείται βάσης.

    Καταψήφισαν την πρόταση όλα τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας (Δημοκρατικοί, κεντρώα Επιλογή Πολιτών, Νέα Κεντροδεξιά), η Φόρτσα Ιτάλια δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων τάχθηκε υπέρ της παραπομπής του Ιταλού προέδρου.

    «Το όλο θέμα δεν τελειώνει εδώ. Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια», απαντά , μέσω διαδικτύου, το κίνημα Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 February 2014 - 13:30:23 UTC