Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Β. Κικίλιας διαψεύδει δημοσιεύματα περί εμβάσματός του στο εξωτερικό που δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες του
  • [02] Για «πολιτικές σκοπιμότητες» στο θέμα της σταυροδοσίας, στις επικείμενες ευρωεκλογές, κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ
  • [03] Δημ. Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να «σταυρώσει» τα κόμματα του ευρωμονόδρομου
  • [04] Διαμαρτυρία παράκτιων αλιέων στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Υπεγράφη η απόφαση για τα εφάπαξ
  • [06] Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ αναφορικά με εμβάσματα στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα
  • [07] Ένα σπάνιο άγαλμα του θεού Απόλλωνα στη Λωρίδα της Γάζας
  • [08] Κοινό άρθρο των προέδρων Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ
  • [09] Θα κληρώνουν πολυτελή αυτοκίνητα για όσους ζητούν αποδείξεις

  • [01] Ο Β. Κικίλιας διαψεύδει δημοσιεύματα περί εμβάσματός του στο εξωτερικό που δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες του

    Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter και με ανακοίνωση, ο Βασίλης Κικίλιας διαψεύδει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο φέρεται να έχει στείλει έμβασμα στο εξωτερικό που δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες του.

    Εξηγεί επίσης ότι τα χρήματά του προέρχονται από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόλησή του με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική), ότι είναι φορολογημένα στο σύνολό τους, ότι βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες του.

    [02] Για «πολιτικές σκοπιμότητες» στο θέμα της σταυροδοσίας, στις επικείμενες ευρωεκλογές, κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ

    Με το επιχείρημα ότι «η εκλογική νομοθεσία δεν είναι -και δεν μπορεί να είναι- εργαλείο διαμόρφωσης πολιτικών συσχετισμών» η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καθιερώσει τον σταυρό προτίμησης, αντί της λίστας, για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών.

    Στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεδρίασε το μεσημέρι, σημειώνεται ότι η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι η επιλογή της σταυροδοσίας, αντί της λίστας, στις ευρωεκλογές, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών και να λειτουργήσει στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού των κομμάτων και της δημόσιας ζωής, «ο αιφνιδιαστικός τρόπος, ωστόσο, με τον οποίο επιχειρείται να εισαχθεί, λίγες εβδομάδες προ των εκλογών, καταγράφει πολιτικές σκοπιμότητες απαράδεκτες».

    [03] Δημ. Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να «σταυρώσει» τα κόμματα του ευρωμονόδρομου

    «Είτε με σταυρό προτίμησης, είτε με λίστα, ο ελληνικός λαός θα πρέπει στην κυριολεξία να σταυρώσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και βεβαίως να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, που είναι το μοναδικό κόμμα που έχει καθαρή θέση όχι στα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων και με συνέπεια και σταθερότητα βρίσκεται με το μέρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την καθιέρωση σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές.

    [04] Διαμαρτυρία παράκτιων αλιέων στη Θεσσαλονίκη

    Πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν οι παράκτιοι αλιείς, που έδεσαν τα σκάφη τους στην παλιά παραλία, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

    Οι ψαράδες, κρατώντας στα χέρια πανό και αναμμένους πυρσούς, διαδήλωσαν έξω από το Διοικητήριο ενάντια στην πρόβλεψη απαγόρευσης αλιείας του μπακαλιάρου για τον τρέχοντα μήνα.

    Στη συνέχεια αποχώρησαν με πορεία επιστρέφοντας προς την πλατεία Αριστοτέλους. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο ύψος της Λ. Νίκης και έχουν κλείσει τον δρόμο.

    [05] Υπεγράφη η απόφαση για τα εφάπαξ

    Υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση η υπουργική απόφαση για τον νέο τρόπο του υπολογισμού των εφάπαξ για όλα τα Ταμεία Πρόνοιας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

    Με το νέο σύστημα, αναμένεται να επέλθουν μειώσεις κυρίως στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων όπου όμως δεν θα ξεπεράσουν το 15% ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα οι προσαρμογές στα εφάπαξ θα είναι ανεπαίσθητες.

    Εξαιρούνται από τις αλλαγές 25.472 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 31-8-2013. Οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας θα λάβουν κανονικά το εφάπαξ τους με το παλαιό σύστημα υπολογισμού. Η καταβολή των εφάπαξ στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα θα ξεκινήσει άμεσα μετά τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης, στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

    «Δίνουμε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που αντανακλούσε τις διαχρονικές παθογένειες του ασφαλιστικού συστήματος, ειδικότερα των ταμείων παροχής εφάπαξ και ταλάνιζε για πολλά χρόνια χιλιάδες συμπολίτες μας» δήλωσε αναφερόμενος στο περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

    [06] Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ αναφορικά με εμβάσματα στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα

    Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, με αφορμή δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου σε σχέση με τα εμβάσματα εξωτερικού ότι «σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν τρεις βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου».

    Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

    Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι «η ΓΓΔΕ ελέγχει κατά πόσον τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες. Συνεπώς, και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή».

    Τέλος,σημειώνεται ότι «η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας».

    [07] Ένα σπάνιο άγαλμα του θεού Απόλλωνα στη Λωρίδα της Γάζας

    Ένα σπάνιο άγαλμα του Έλληνα θεού Απόλλωνα, που ήταν χαμένο επί αιώνες, βρέθηκε μυστηριωδώς στη Λωρίδα της Γάζας, όμως αμέσως κατασχέθηκε από την αστυνομία και πλέον δεν είναι γνωστό που βρίσκεται.

    Η ανακάλυψη του αγάλματος αυτού έχει εξάψει την φαντασία των αρχαιολόγων, όμως η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει πότε το μπρούτζινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος θα εμφανιστεί και πάλι ή πού θα εκτεθεί.

    Ένας ψαράς από τη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ότι βρήκε το άγαλμα βάρους 500 κιλών στη θάλασσα, περίπου 100 μέτρα από την ακτή, τον Αύγουστο και το μετέφερε σπίτι του με ένα κάρο που το έσερνε ένα γαϊδούρι, χωρίς να έχει επίγνωση της αξίας του.

    Κάποιοι άλλοι αμέσως μάντεψαν τη σημασία του και για μικρό χρονικό διάστημα το άγαλμα εμφανίστηκε στον ιστότοπο eBay προς πώληση για 500.000 δολάρια, τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής του αξίας. Η αστυνομία του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, το κατέσχεσε και ανακοίνωσε ότι ερευνά την υπόθεση.

    [08] Κοινό άρθρο των προέδρων Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ

    Παραμονές της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στις ΗΠΑ ύστερα από πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του Μπαράκ Ομπάμα, οι εφημερίδες Λε Μοντ και η Ουάσιγκτον Ποστ δημοσιεύουν σήμερα κατ' αποκλειστικότητα ταυτόχρονα ένα κοινό άρθρο των δύο προέδρων.

    Οι δύο ηγέτες μιλούν «για έναν πιο ασφαλή κόσμο σήμερα» χάρη στην συμμαχία των δύο χωρών επί δύο αιώνες, ενώ ορίζουν βασικούς άξονες της περαιτέρω συνεργασίας τους για θέματα όπως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η ασφάλεια της Αφρικής, η καταπολέμηση της φτώχειας, η κλιματική αλλαγή, οι διμερείς οικονομικές συναλλαγές ?ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τεχνολογία και την καινοτομία--, αλλά και η εταιρική σχέση με την ΕΕ είναι οι τομείς στους οποίους δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

    Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι η γαλλοαμερικανική συνεργασία έχει «ξεπεράσει» προηγούμενες δυσκολίες και «είναι σε θέση να χαράξει νέα πορεία». Αλλαγή που επιβεβαιώνεται από τους δύο ηγέτες στον τίτλο: «Η συμμαχία ανάμεσα στις δύο μας χώρες έχει ανανεωθεί».

    [09] Θα κληρώνουν πολυτελή αυτοκίνητα για όσους ζητούν αποδείξεις

    Οι φορολογικές Αρχές της Πορτογαλίας πιστεύουν ότι η κλήρωση πολυτελών αυτοκινήτων στους πολίτες της χώρας θα αποτελέσει κίνητρο για να ζητούν αυτοί αποδείξεις για τις αγορές τους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Από τον Απρίλιο, σημειώνει το δημοσίευμα, οι Αρχές θα ξεκινήσουν εβδομαδιαίες κληρώσεις, με τις οποίες θα παρέχονται 60 κορυφαία αυτοκίνητα κάθε χρόνο στους καταναλωτές που κάνουν το καθήκον τους και ζητούν αποδείξεις με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους από καφέ, εστιατόρια, μηχανικούς αυτοκινήτων, κομμωτήρια και άλλες επιχειρήσεις. Ο στόχος είναι να στρατευθούν οι Πορτογάλοι στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του αθέμιτου ανταγωνισμού και της παραοικονομίας, η οποία εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα πέμπτο του επίσημου πορτογαλικού ΑΕΠ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 February 2014 - 13:30:30 UTC