Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενταση στα διόδια Μαλακάσας και Αφιδνών
  • [02] Β. Σόιμπλε: Η Αθήνα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο
  • [03] Κυπελλούχος στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός
  • [04] Παναθηναϊκός-Άρης 40-40 στο ημίχρονο

  • [01] Ενταση στα διόδια Μαλακάσας και Αφιδνών

    Ένταση δημιουργήθηκε λίγο πριν από τις 8.00 απόψε στα νέα διόδια στον κόμβο Μαλακάσας, ενώ, εδώ και λίγη ώρα διαδηλωτές κρατούν ανοιχτά τα διόδια Αφιδνών, όπου τα αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα, χωρίς να καταβάλουν αντίτιμο.

    Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν περίπου 500 άτομα, κάτοικοι της περιοχής και μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Μαλακάσας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση στο τέλος των διοδίων, αλλά για τη δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες έβαλαν φωτιά σε ένα λάστιχο αυτοκινήτου σε παράπλευροι δρόμο, ενώ προξένησαν φθορές σε ένα κουβούκλιο των διοδίων.

    [02] Β. Σόιμπλε: Η Αθήνα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο

    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας ή μείωσης των επιτοκίων ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι όροι, αλλά απέρριψε την πιθανότητα νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Αναγνώρισε «μεγάλη πρόοδο» στην Αθήνα, σημείωσε ωστόσο ότι στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν και προέβλεψε ότι στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα προκύψει κάποια χρηματοδοτική ανάγκη.

    «Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Στην δημοσιονομική πολιτική έχουν πραγματικά βελτιώσει σημαντικά τους αριθμούς και είναι καλύτερα σε ό,τι αφορά την οικονομική εξέλιξη» τόνισε ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στην εκπομπή «BerichtausBerlin» του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD.

    «Δεν έχουν όμως ξεπεράσει το πρόβλημα», διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Για αυτό ισχύει αυτό που έχουμε πει ήδη όταν αποφασίσαμε το δεύτερο πακέτο βοήθειας, προς το τέλος της διάρκειας του προγράμματος, δηλαδή στο τέλος αυτού του χρόνου, εάν υπάρχει περαιτέρω ανάγκη χρηματοδότησης - και υποθέτω ότι θα υπάρχει κάποια χρηματοδοτική ανάγκη- τότε θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για περαιτέρω μέτρα, εάν η Ελλάδα ως τότε έχει υλοποιήσει τις απαιτήσεις - εδώ υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα να γίνουν». Επισημαίνει δε ότι «στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλα αυτά που η τρόικα θεωρεί απαραίτητα».

    [03] Κυπελλούχος στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός

    Ο καταιγιστικός Παναθηναϊκός του τρίτου δεκαλέπτου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άρη και πανηγύρισε στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Οι πολυνίκεις του θεσμού με 15 τρόπαια Κυπέλλου Ελλάδας επικράτησαν 90-53 στον 39ο τελικό, ενώ υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους για τρίτη διαδοχική χρονιά.

    Τα δεκάλεπτα: 20-18, 40-40, 75-47, 90-53

    [04] Παναθηναϊκός-Άρης 40-40 στο ημίχρονο

    Τον Άρη αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 February 2014 - 21:30:23 UTC