Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με σταυρό θα εκλέγονται οι ευρωβουλευτές
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθούν να μεταβάλλουν τις ευρωεκλογές σε μια μάχη "προσωπικοτήτων"
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές
  • [04] Κοντά στο 50-50 το δημοψήφισμα στην Ελβετία για τη μετανάστευση

  • [01] Με σταυρό θα εκλέγονται οι ευρωβουλευτές

    Νομοθετική ρύθμιση θα φέρει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση στη Βουλή που θα προβλέπει την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό από τις εκλογές του Μαΐου. Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αποφασίστηκε οι υποψήφιοι σε κάθε ψηφοδέλτιο να είναι διπλάσιοι από ότι ίσχυε μέχρι σήμερα, δηλαδή 42, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αριθμός των σταυρών που θα μπορεί να βάζει ο ψηφοφόρος.

    Κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η δημοκρατική διαδικασία καθώς οι πολίτες θα έχουν ξεκάθαρο λόγο στην επιλογή αυτών που θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθούν να μεταβάλλουν τις ευρωεκλογές σε μια μάχη "προσωπικοτήτων"

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «η σχεδιαζόμενη αλλαγή του νόμου για τις ευρωεκλογές συνιστά άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια της δικομματικής κυβέρνησης να αποφύγει την επερχόμενη εκλογική συντριβή».

    Σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι πλασάρουν ως "ανανέωση" με πρόσωπα εκτός των "κομματικών μηχανισμών" την κατάργηση της λίστας στις ευρωεκλογές και την αντικατάστασή της με σταυρό προτίμησης, ενώ στην πραγματικότητα ψάχνουν προσωπικούς στρατούς υποψηφίων βουλευτών που θα επιδίδονται στη μάχη του σταυρού για να διασώσουν μια κυβέρνηση που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας της.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τρέμουν την αντιπαράθεση πάνω στην πορεία της Ευρώπης και τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και για αυτό προσπαθούν να μεταβάλλουν τις ευρωεκλογές σε ένα κυνήγι σταυρού και σε μια μάχη μεταξύ "προσωπικοτήτων"».

    [03] Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

    «Θέλουμε να μην αναγκαστεί να βρεθεί ποτέ, κανένας άλλος λαός στη θέση του ελληνικού λαού, να μην περάσει κανένας άλλος τα δεινά του. Η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές» δήλωσε, από τη Ρώμη, ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του ιταλικού κόμματος «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία», Νίκι Βέντολα.

    «Η σωτηρία της Ευρώπης, βρίσκεται στις μεσογειακές της ρίζες, στον ευρωπαϊσμό του Αλέξη που αντιμάχεται τον εθνικισμό, στην αναγνώριση ατομικών ελευθεριών όπως είναι η υιοθέτηση των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης για όλους τους πολίτες, σε μια ισχυρή απάντηση στον λαϊκισμό της άκρας Δεξιάς» δήλωσε ο Νίκι Βέντολα.

    Ο γραμματέας του «Αριστερά και Ελευθερία», επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του στηρίζει και θα μετέχει στην πρωτοβουλία του ιταλικού «ψηφοδελτίου για τον Τσίπρα»(ListaTsipras) για τις Ευρωεκλογές.

    .Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον υπερπεριφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης (Λάτιο) Νικόλα Τζινγκαρέτι.

    [04] Κοντά στο 50-50 το δημοψήφισμα στην Ελβετία για τη μετανάστευση

    Οι Ελβετοί είπαν σήμερα "ναι" στο "τέλος της μαζικής εισροής μεταναστών", σύμφωνα με την εκτίμηση του ινστιτούτου δημοσκόπησης Gfs για το αποτέλεσμα του κρίσιμου δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό, που δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι.

    "Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις μας, το 50,4% των ψηφοφόρων είπε ναι" δήλωσε ο Κλοντ Λονγκσάμπ του ινστιτούτου GfS και πρόσθεσε ότι το περιθώριο σφάλματος είναι συν/πλην 0,7%.

    Απομένει ακόμη η καταμέτρηση των ψήφων από δύο μεγάλα καντόνια, της Ζυρίχης και της Βέρνης.

    Οι κάτοικοι της Ελβετίας κλήθηκαν σήμερα να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα για την επιστροφή στο παλαιό σύστημα εισόδου μεταναστών στη χώρα με βάση τις ποσοστώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 February 2014 - 17:30:22 UTC