Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην «Εθνική Άμυνα» τερματίζει το μετρό σήμερα και αύριο
  • [02] Ι. Στουρνάρας: «Μεγάλη έκπληξη» θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα
  • [03] Ο Έρογλου αποδέχτηκε το σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος για τις συνομιλίες
  • [04] Nέα ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Σότσι
  • [05] Από τη Ρόδο στο Λούβρο

  • [01] Στην «Εθνική Άμυνα» τερματίζει το μετρό σήμερα και αύριο

    Διακόπτονται για δύο ημέρες τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα από τον σταθμό «Εθνική Άμυνα» έως το αεροδρόμιο, λόγω τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιηθούν για την εγκατάσταση και δοκιμαστική λειτουργία εξοπλισμού βελτίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής, στη γραμμή 3 του Μετρό. Ως εκ τούτου οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό «Εθνική Άμυνα».

    Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του παραπάνω τμήματος, έχει δημιουργηθεί προσωρινή λεωφορειακή γραμμή «EXPRESS X5», από τον σταθμό «Εθνικής Άμυνα» έως τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» και αντιστρόφως, ενώ θα ενισχυθούν τα δρομολόγια και της γραμμής Χ95 «Σύνταγμα- Αερολιμένας».

    [02] Ι. Στουρνάρας: «Μεγάλη έκπληξη» θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα

    «Το πρωτογενές πλεόνασμά μας θα είναι μια μεγάλη έκπληξη», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης, αλλά μόνο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων. «Έχουμε αρκετά χρήματα» σημειώνει και ζητά η στήριξη των εταίρων να έλθει πριν από τις ευρωεκλογές, προκειμένου να μην ενισχυθούν οι ακραίες δυνάμεις, ενώ εκτιμά ότι οι Γερμανοί δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις προσπάθειες των Ελλήνων. Διαψεύδει δε, κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, τις φήμες ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

    «Οι αιτίες της κρίσης έχουν εξαλειφθεί. Αυτό το χρόνο αφήνουμε την ύφεση πίσω μας, προβλέπεται για το 2014 μια μικρή ανάπτυξη, ύψους 0,5-0,7%. Για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια ο ισολογισμός μας είναι θετικός. Το πλεόνασμα βρίσκεται στο 1% του ΑΕΠ. Και το πρωτογενές πλεόνασμά μας για το 2013 είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας στην συνέντευξή του, αλλά δεν ανακοινώνει τον ακριβή αριθμό, τον οποίο αποκαλύπτει ότι δεν πίστευε ούτε ο ίδιος όταν τον άκουσε για πρώτη φορά.

    [03] Ο Έρογλου αποδέχτηκε το σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος για τις συνομιλίες

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς 'Ερογλου, αποδέχθηκε το σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος και οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό προγραμματίζεται να επαναρχίσουν στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην οποία ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επιβεβαιώνει ότι υπήρξε συμφωνία επί του προσχεδίου.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών, Μισιέλ Μποναρντό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τα Ηνωμένα Έθνη ενημέρωσαν την κυπριακή κυβέρνηση για τη θετική απάντηση της τουρκοκυπριακής πλευράς στο σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος.

    [04] Nέα ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Σότσι

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν την Παρασκευή μια νέα ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στη Ρωσία προκειμένου να παρακολουθήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Η κυβέρνηση προειδοποίησε τους ταξιδιώτες ότι δεν πρέπει να έχουν «καμία προσδοκία για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων» όταν θα χρησιμοποιούν τα ρωσικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Η ειδοποίηση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εκδόθηκε την ίδια ημέρα που οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν στην Κωνσταντινούπολη έναν Ουκρανό ο οποίος επιχείρησε να καταλάβει ένα αεροσκάφος και να το οδηγήσει στο Σότσι.

    [05] Από τη Ρόδο στο Λούβρο

    Μια έκθεση, που για πρώτη φορά θα παρουσιάζει από κοινού τα πλέον χαρακτηριστικά ευρήματα των ανασκαφών στη Ρόδο, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα μουσεία της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί από τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Λούβρο. Η σημαντική περιοδική έκθεση με τίτλο «Ρόδος: ένα ελληνικό νησί πύλη από και προς την Ανατολή. Από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως τους αρχαϊκούς χρόνους» θα περιλαμβάνει ευρήματα ροδιακών ανασκαφών του 19ου αιώνα που μεταφέρθηκαν, μέσα από νόμιμους ή παράνομους οδούς, στο Βρετανικό Μουσείο, στο Μουσείο του Λούβρου, στο Εθνικό Μουσείο Δανίας και στα Κρατικά Μουσεία Βερολίνου.

    Επίσης, θα παρουσιαστούν εκθέματα από το Μουσείο Τέχνης της Βέρνης και το Cabinet des Medailles της Εθνικής Πινακοθήκης του Παρισιού, καθώς και 108 έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου και την ΚΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η έκθεση που διεξάγεται με έξοδα του Μουσείου του Λούβρου, θα έχει διάρκεια από τις 15 Οκτωβρίου 2014 ως τις 10 Μαρτίου 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 February 2014 - 9:30:23 UTC