Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η όποια λύση να περάσει μέσα από δύο ταυτόχρονα δημοψηφίσματα
  • [02] Αντ. Σαμαράς : Το Κυπριακό, κορυφαίο εθνικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας
  • [03] Στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας
  • [04] Ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ και της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας
  • [05] Παρέμβαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τους δημοτικούς αστυνομικούς
  • [06] Συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας
  • [07] «Το πόκερ είναι πνευματικό παιχνίδι δεξιοτήτων, όχι ρουλέτα»
  • [08] Στο Ευρωδικαστήριο η ΕΚΤ για το πρόγραμμα ομολόγων
  • [09] Ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η όποια λύση να περάσει μέσα από δύο ταυτόχρονα δημοψηφίσματα

    Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έγινε μια ενδελεχής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις και τις προοπτικές επίλυσης και επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

    Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι βασική προϋπόθεση είναι η συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος.

    «Από πλευράς μου να επαναλάβω ότι το κυπριακό είναι το κορυφαίο εθνικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος και θεμέλιος λίθος είναι η συνεχής διαβούλευση με την Κυπριακή Δημοκρατία».

    Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική λύση με μια αδιαίρετη κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια και εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

    Στο τραπέζι των συνομιλιών θα καθίσουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, συνέχισε, ενώ υπονοώντας ότι δεν θα δεχτεί άλλη ιστορία τύπου Ανάν, τονισε πως «πρέπει να αντλήσουμε και διδάγματα από πρόσφατες φάσεις της πορείας του κυπριακού και να διαφυλάξουμε τις προϋποθέσεις ευρύτατης εθνικής συναίνεσης».

    Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε, η όποια λύση θα πρέπει να περάσει μέσα από τη διενέργεια δύο ταυτοχρόνων δημοψηφισμάτων.

    Ανώτατες κυβερνητικές πηγές επ΄αυτού αναφέρουν ότι «το χείριστο θα ήταν να έχουμε ένα αποτυχημένο δημοψήφισμα» και πως «έχει μεγάλη σημασία η ευρεία συναίνεση».

    Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες και επί της διαδικασίας και επί της ουσίας του κυπριακού.

    Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία κατά την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στην ΑΟΖ, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία κάνοντας λόγο για απαράδεκτες και μάταιες τακτικές κλιμάκωσης της έντασης.

    Εξάλλου, ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε ότι ενδέχεται σύντομα να καταλήξουμε σε αυτό το ανακοινωθέν και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου θα δημιουργήσει προοπτικές εθνικής συνεννόησης.

    «Το κοινό ανακοινωθέν δεν αποτελεί λύση αλλά θέτει τις βάσεις», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης.

    [02] Αντ. Σαμαράς : Το Κυπριακό, κορυφαίο εθνικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας

    Κορυφαίο εθνικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, είναι το Κυπριακό επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος σημείωσε ότι έγινε μια ενδελεχής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

    [03] Στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη, ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσκεψη στη Ρώμη.

    Το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης,Πάολο Φερρέρο και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη τύπου. Αύριο και μεθαύριο θα συμμετέχει στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    [04] Ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ και της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας

    Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το ΣτΕ, όπου εκδικάζεται η προσφυγή της ΠΟΕ - ΟΤΕ κατά του νόμου της διαθεσιμότητας. Η ένταση ξεκίνησε όταν οι διαδηλωτές έκλεισαν τη λεωφόρο Πανεπιστημίου και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους αποτρέψουν. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια νερού και πλαστικά ποτήρια προς τους άνδρες των ΜΑΤ και αυτοί απάντησαν με την περιορισμένη ρήψη χημικών.

    Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ, εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχολικοί φύλακες και μαθητές λυκείων.

    [05] Παρέμβαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τους δημοτικούς αστυνομικούς

    Να ανακοινώσει άμεσα τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, ανά κατηγορία προσωπικού και ανά φορέα, που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις για τις θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία ζητεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αυτό συνάδει με «όσα ο υπουργός έχει υπογράψει», ενώ το αντίθετο «εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υπουργό και αποδεικνύει στην πράξη ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι διάτρητη».

    Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται να εξετασθούν στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα, αλλά και να υποβληθούν σε σειρά υγειονομικές εξετάσεις, χωρίς να γνωρίζουν τη βαθμολογική τους κατάταξη, αντίθετα με ό,τι αναγράφεται στην εγκύκλιο.

    [06] Συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ, πραγματοποιούν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την προσφυγή της κατά του νόμου για τη διεθεσιμότητα, που συζητείται αυτή την ώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Στη συγκέντρωση συμμετέχουν, επίσης, η ΟΛΜΕ και εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

    Η κίνηση στην οδό Πανεπιστημίου, διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

    [07] «Το πόκερ είναι πνευματικό παιχνίδι δεξιοτήτων, όχι ρουλέτα»

    Στα 30 του χρόνια, ο Σωτήρης Κουτούπας από τα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης έχει κατακτήσει μια μάλλον ασυνήθιστη -για τα εγχώρια δεδομένα- πρωτιά καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόκερ. Στο European Poker Tour στο Deauville της Γαλλίας, ο Σωτήρης αναδείχθηκε νικητής και "τίναξε την μπάνκα στον αέρα" με συνολικά κέρδη 614.000 ευρώ, που σε συνδυασμό με τα 510.000 ευρώ από τη δεύτερη θέση στο περσινό τουρνουά της Πράγας τον καθιστούν τον πλέον κερδισμένο Έλληνα παίκτη όλων των εποχών.

    Κι αν κάποιος νομίζει ότι το πόκερ είναι καθαρά θέμα τύχης, κάνει λάθος, όπως λέει. "Το πόκερ είναι ένα πνευματικό παιχνίδι ικανοτήτων. Πρέπει να ξεγελάσεις έξυπνους ανθρώπους. Να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά απ' αυτούς" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεαρός Θεσσαλονικιός. "Το πόκερ είναι ένα παρεξηγημένο παιχνίδι στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα και υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες στον χώρο που παίζουν πόκερ για βιοπορισμό. Το πόκερ δεν είναι ρουλέτα" αναφέρει χαρακτηριστικά.

    [08] Στο Ευρωδικαστήριο η ΕΚΤ για το πρόγραμμα ομολόγων

    Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει καταγγελία κατά του προγράμματος αγοράς ομολόγων "δίχως όριο" που υλοποιεί η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας. Στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, (Outright Monetary Transactions) που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι τον Σεπτέμβριο του 2012 κατά την κορύφωση της κρίσης κρατικού χρέους αποδίδεται η μετέπειτα σταθεροποίηση του ευρώ.

    Το Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι βλέπει "σημαντικούς λόγους ώστε να υποθέσει ότι (το πρόγραμμα) υπερβαίνει τις αρμοδιότητες νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και κατά τον τρόπο αυτό διαρρηγνύει τις εξουσίες των κρατών μελών και παραβιάζει την απαγόρευση νομισματικής χρηματοδότησης του προϋπολογισμού (τους)". Ωστόσο, το δικαστήριο επίσης σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ότι "εκτιμά πως είναι επίσης δυνατόν, εάν η απόφαση για το ΟΜΤ ερμηνευόταν περιοριστικά", θα μπορούσε να είναι σύννομη. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ανακοίνωσε, τέλος, ότι θα αποφανθεί σχετικά με τη νομιμότητα του μονίμου μηχανισμού διάσωσης, δηλαδή, του "Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), στις 18 Μαρτίου.

    [09] Ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1

    Επιστήμονες στις ΗΠΑ έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την εύρεση μιας θεραπείας του διαβήτη τύπου 1, καθώς αναπρογραμμάτισαν βλαστικά κύτταρα που είχαν πάρει από το δέρμα πειραματόζωων και, στη συνέχεια, για πρώτη φορά κατάφεραν να τα μετατρέψουν σε λειτουργικά κύτταρα παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη.

    Πρόκειται για σημαντική πρόοδο στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αντικατάσταση των κυττάρων που καταστρέφονται από τη νόσο, ελευθερώνοντας έτσι, κάποια στιγμή στο μέλλον, τους διαβητικούς ασθενείς από την υποχρέωση να κάνουν ενέσεις ινσουλίνης καθ΄ όλη τη ζωή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 February 2014 - 9:30:24 UTC