Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η επί των άρθρων συζήτηση του ν/σ για το ΠΕΔΥ
  • [02] Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη
  • [03] Σεισμός 4,4 Ρίχτερ αναστάτωσε και πάλι την Κεφαλονιά
  • [04] Ελεγκτικό Συνέδριο: Να βελτιωθούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους
  • [05] Παραιτήθηκε ο ταμίας του κόμματος της Αγ. Μέρκαλ
  • [06] Έμειναν στο «Χ» Παναιτωλικός-Αρης

  • [01] Ολοκληρώθηκε η επί των άρθρων συζήτηση του ν/σ για το ΠΕΔΥ

    Ολοκληρώθηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Η μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων υπερψηφίστηκε με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, τα άρθρα για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και μία τροπολογία που αφορά τις συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, παραπέμπονται σε ονομαστικές ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν την Τρίτη.

    Μαζί με το νομοσχέδιο, υπερψηφίστηκαν και δέκα τροπολογίες, εκ των οποίων η μία ομόφωνα (μέτρα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς).

    [02] Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη

    Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο κάλεσε σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη, ο οποίος έχει κάνει αντισημιτικές δηλώσεις, αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και το νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ΝΕΡΙΤ.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποσύρει την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, επειδή οι αντισημιτικές του θεωρίες συνομωσίας δεν πρέπει να έχουν θέση στη δημόσια ζωή της αρχαιότερης δημοκρατίας στον κόσμο. Ενώνουμε την φωνή μας με τις ελληνο-εβραϊκές κοινότητες και ζητούμε να διαγραφεί ο Καρυπίδης από τους καταλόγους των υποψηφίων και από το κόμμα. Δυστυχώς, τα αντισημιτικά ξεσπάσματα δεν είναι προνόμιο μόνον των ακροδεξιών κομμάτων», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Ronald S. Lauder.

    [03] Σεισμός 4,4 Ρίχτερ αναστάτωσε και πάλι την Κεφαλονιά

    Άλλη μία σεισμική δόνηση στην περιοχή του Ληξουρίου σημειώθηκε πριν λίγο και αναστάτωσε, τόσο τους κατοίκους της Κεφαλονιάς όσο και αυτούς της Ζακύνθου.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 21:21, είχε ένταση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων.

    [04] Ελεγκτικό Συνέδριο: Να βελτιωθούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους

    Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ) Ιωάννης Καραβοκύρης παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη την έκθεση του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

    Στην έκθεση του ΕΣ, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται η ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους, όπως και η επίσπευση των μέτρων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ «παρατηρείται υστέρηση των πραγματικά εισπραχθέντων, έναντι των προβλέψεων του προϋπολογισμού».

    Σύμφωνα με την έκθεση, το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης στην εκπνοή του 2012, ανερχόταν σε 305.537.202.404,34 ευρώ ή 157,74% του ΑΕΠ, έναντι 367.948.207.034,84 ευρώ ή 176,46% του ΑΕΠ το 2011 και η μείωση του χρέους, έναντι του 2011, οφείλεται στο «κούρεμα» που έγινε (PSI).

    Έτσι «διαπιστώνεται μείωση του ονομαστικού κεφαλαίου του δημοσίου χρέους σε απόλυτους αριθμούς κατά 62.411.004.630,50 ευρώ ή 16,96% και, ως ποσοστό του ΑΕΠ, κατά 18,72%».

    [05] Παραιτήθηκε ο ταμίας του κόμματος της Αγ. Μέρκαλ

    Ο ταμίας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του μετά τις αποκαλύψεις ότι τη δεκαετία του 1990 επένδυσε μεγάλα χρηματικά ποσά σε φορολογικούς παράδεισους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

    Ο Χέλμουτ Λίνσεν ανακοίνωσε την παραίτησή του στην εφημερίδα Bild: «Για το συμφέρον του κόμματος και της οικογένειάς μου ζήτησα από την ηγεσία του κόμματος να εκλέξει νέο ταμία στη διάρκεια του επόμενου συνεδρίου τον Απρίλιο».

    Ο 71χρονος Λίνσεν, που είναι ταμίας του CDU από τον Νοέμβριο του 2010, δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις μετά την αποκάλυψη του περιοδικού Stern ότι το 1997 επένδυσε περίπου 800.000 μάρκα (400.000 ευρώ), τα οποία κληρονόμησε από τους γονείς του, σε μια εταιρεία στις Μπαχάμες μέσω μιας τράπεζας του Λουξεμβούργου. Το 2001 η εταιρεία στις Μπαχάμες έκλεισε και άνοιξε ξανά στον Παναμά, ανέφερε το γερμανικό περιοδικό.

    [06] Έμειναν στο «Χ» Παναιτωλικός-Αρης

    Χωρίς νικητή έληξε η τελευταία αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα. Παναιτωλικός και Άρης έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο του Αγρινίου, σε παιχνίδι με αρκετές φάσεις και καλό ρυθμό, αλλά χωρίς γκολ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 February 2014 - 21:30:23 UTC