Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ επενεξετάζει την υποψηφιότητα Θ. Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία
  • [02] O Κ. Παπούλιας στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Σότσι
  • [03] Στην Κεφαλονιά ο Δημήτρης Κουτσούμπας
  • [04] Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, από τις 16:30
  • [05] Προς κλιμάκωση οι κινητοποιήσεις των αγροτών
  • [06] Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια
  • [07] Αλλοδαποί χτύπησαν μέχρι θανάτου ηλικιωμένο και έκαψαν το πτώμα του
  • [08] ΕΣΕΕ: Ετήσιες αυξήσεις μέχρι 1,3% στις κατώτερες αμοιβές, για την επόμενη τριετία
  • [09] Eurobank: Αισιόδοξες οι προοπτικές της οικονομίας
  • [10] Βιονικό χέρι ξαναδίνει σε ακρωτηριασμένο ασθενή την αίσθηση της αφής

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ επενεξετάζει την υποψηφιότητα Θ. Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επανεξετάσει σήμερα, παρόντος του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό κόμματος. Στο πλαίσιο αυτής της εσωκομματικής συζήτησης, βρίσκονται σήμερα στην Κοζάνη ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης οι οποίοι θα συζητήσουν το «θέμα Καρυπίδη» με τις τοπικές κομματικές δυνάμεις και θα ενημερώσουν στη συνέχεια την Πολιτική Γραμματεία.

    Ο Θ. Καρυπίδης επικρίνεται για αντισημιτικές απόψεις και για λαϊκισμό και θεωρείται από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πολύ μακριά από τις προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] O Κ. Παπούλιας στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Σότσι

    Για το Σότσι αναχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να εκπροσωπήσει αύριο την Ελλάδα στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο κ. Παπούλιας πρόκειται να έχει συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της δεξίωσης για όλους τους ηγέτες που θα παραβρεθούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

    [03] Στην Κεφαλονιά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

    Την Κεφαλονιά επισκέπτεται σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Χθες από τα Ιωάννινα ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα αποφασιστικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ, συμπόρευσης και συστράτευσης, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, άσκησε σκληρή κριτική στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ότι κινείται στην κατεύθυνση των νέων αδιεξόδων, ενώ έκανε λόγο για πιθανό σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποκάλεσε «μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό».

    [04] Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, από τις 16:30

    Kλειστός θα παραμείνει από τις 16:30 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις. Ο παραπάνω σταθμός θα ανοίξει και πάλι με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

    [05] Προς κλιμάκωση οι κινητοποιήσεις των αγροτών

    Στις 12 το μεσημέρι λήγει η διορία που έδωσαν αγρότες της Β. Ελλάδας στους αρμόδιους κυβερνητικούς θεσμούς για κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων και άλλων σοβαρών ζητημάτων που αφορούν το κόστος παραγωγής. «Εάν δεν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, θα κλείσουμε τον δρόμο στον κόμβο της Κουλούρας επ' αόριστον, ενώ δεν αποκλείεται να κατέβουμε όλοι στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος (μέλος της Πρωτοβουλίας).

    Στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, βρίσκονται από χθες αγρότες από τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, ενώ παραμένουν και τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου. Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν συγκαλέσει για το Σάββατο πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων. «Ακόμα δεν αρχίσαμε» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων Χρήστος Καμτσής υπογραμμίζοντας: «δεν είμαστε κλέφτες και όσοι υπάρχουν στον χώρο ζητάμε να τους καταγγείλουν ονομαστικά». Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες των Σερρών, ενώ ησυχία επικρατεί -προς το παρόν- σε Δράμα, Καβάλα και στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα.

    [06] Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε στις 09:58, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, 115 χλμ Βορειοδυτικά της Αθήνας, 7 χλμ βόρεια της Ελάτειας. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα.

    [07] Αλλοδαποί χτύπησαν μέχρι θανάτου ηλικιωμένο και έκαψαν το πτώμα του

    Εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια 'Αργους η ανθρωποκτονία 82χρονου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί μαζί με το αυτοκίνητό του στις 11 Ιουνίου 2013 και δηλώθηκε η εξαφάνιση του. Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, σε δύσβατη περιοχή στο Ρητό Κορινθίας βρέθηκε από κάτοικο της περιοχής το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου και στη συνέχεια, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, λύθηκε το μυστήριο και εξιχνιάστηκε η υπόθεση. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την ημέρα της εξαφάνισης ο 82χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια 25χρονη Βουλγάρα και πήγε και τη συνάντησε στο σπίτι της στο Χιλιομόδι Κορινθίας, όπου αυτή διέμενε με τον 27χρονο ομοεθνή φίλο της, ενώ αυτός έλειπε από σπίτι.Εκεί, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βούλγαρος στις αρχές, ο ηλικιωμένος προσπάθησε να συνευρεθεί με την 25χρονη και επιστρέφοντας αυτός στο σπίτι και βλέποντάς τον 82χρονο, του επιτέθηκε κι άρχισε να τον χτυπά με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Οι δύο Βούλγαροι, στη συνέχεια έφυγαν από το σπίτι, αφού πήραν τα χρήματα που είχε στην τσέπη του ο 82χρονος μαζί με το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο ακολούθως πούλησαν.

    Αργότερα με τη βοήθεια ενός 35χρονου Αλβανού, πήγαν στο σπίτι όπου είχαν αφήσει το πτώμα του 82χρονου, το πήραν και το μετέφεραν σε ένα ημιτελές σπίτι, στη θέση Νταμάρι στο Χιλιομόδι, όπου το έκαψαν.

    [08] ΕΣΕΕ: Ετήσιες αυξήσεις μέχρι 1,3% στις κατώτερες αμοιβές, για την επόμενη τριετία

    Οι μικρομεσαίοι έμποροι δηλώνουν διατεθειμένοι να προτείνουν για την επόμενη τριετία ετήσιες αυξήσεις μέχρι 1,3% στις κατώτερες αμοιβές, επιστρέφοντας ανταποδοτικά την εξοικονόμηση που θα έχουν ως εργοδότες από την αναμενόμενη πρόσθετη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) γνωστοποιεί τις θέσεις της για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τις προτάσεις της αναφορικά με τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης στο εμπόριο.

    «Η επιστροφή στις καθαρές αμοιβές των μισθωτών, της ωφέλειας που θα έχουν οι επιχειρήσεις από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών μπορεί να επιφέρει μικρή αλλά σημαντική βελτίωση στο ηθικό των εργαζομένων και να βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς» σημειώνεται στην επιστολή.

    [09] Eurobank: Αισιόδοξες οι προοπτικές της οικονομίας

    Σημαντικά είναι τα περιθώρια αισιοδοξίας σχετικά με τις προοπτικές της πραγματικής οικονομίας, σύμφωνα με τους αναλυτές της Eurobank, βάσει των εκτιμήσεών τους που δημοσιεύονται στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας. Η αισιοδοξία αυτή βασίζεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο χωρίς τα καύσιμα, σημείωσε ετήσια αύξηση 3% τον Νοέμβριο 2013, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2010, εξαιτίας κυρίως των ενδιάμεσων εκπτώσεων τον Νοέμβριο την εφαρμογή του μέτρου για την λειτουργία των καταστημάτων και την Κυριακή.

    Ο δείκτης PMI κυμάνθηκε υψηλότερα των 50 μονάδων τον Ιανουάριο 2014, γεγονός που σηματοδοτεί επέκταση του μεταποιητικού τομέα για πρώτη φορά από τον Αύγουστο 2009 εξαιτίας της αύξησης της παραγωγής και των παραγγελιών στον κλάδο της μεταποίησης. Επίσης, οι καταθέσεις του εγχώριου ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα το Δεκέμβριο 2013 αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση, για 2ο συνεχή μήνα (κατά 1,4%), ύστερα από υποχώρηση 5 διαδοχικών μηνών.

    [10] Βιονικό χέρι ξαναδίνει σε ακρωτηριασμένο ασθενή την αίσθηση της αφής

    Μια διεθνής επιστημονική ομάδα δημιούργησε ένα βιονικό χέρι, το οποίο επιτρέπει για πρώτη φορά σε έναν άνθρωπο που έχει υποστεί ακρωτηριασμό του άκρου του, να ξανανιώσει την αίσθηση της αφής στα τεχνητά δάχτυλά του. Ήδη, ένας Δανός, ο Ντένις ¶αμπο Σόρενσεν, ο οποίος είχε χάσει το αριστερό χέρι του σε ένα ατύχημα με πυροτεχνήματα πριν σχεδόν μια δεκαετία, είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, στον οποίο τοποθετήθηκε το εξελιγμένο τεχνολογικά χέρι και του επανέφερε -σε ένα βαθμό τουλάχιστον- την χαμένη αίσθηση αφής. Το τεχνητό κάτω άκρο συνδέθηκε με τα νεύρα του ασθενούς που υπήρχαν στο πάνω τμήμα του βιολογικού χεριού του.

    Μέσω χειρουργικής επέμβασης, η οποία έγινε στο νοσοκομείο Γκεμέλι της Ρώμης, τέσσερα ηλεκτρόδια (που αναπτύχθηκαν στο πανεπιστήμιο Φράιμπουργκ της Γερμανίας) εισήχθησαν και προσαρτήθηκαν στα νεύρα του άνω μέρους του χεριού του ασθενούς. Τα ηλεκτρόδια αυτά συνδέονταν μέσω συρμάτων με τους βιονικούς αισθητήρες στα δάχτυλα του προσθετικού χεριού και αποτελούσαν τον μεσάζοντα που επέτρεπαν στον εγκέφαλο να «νιώθει» ξανά αισθήματα αφής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 February 2014 - 9:30:24 UTC